Betonowy balkon w środku miasta
- arameic
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 kwie 2012, o 21:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Betonowy balkon w środku miasta
Niestety, Maju, nie mogę sobie pozwolić na zimowanie w piwnicy, a wydaje mi się, że piwniczne temperatury służyłyby fuksjom najbardziej. Może w tej jasnej kotłowni będzie im dobrze, jeżeli zapewnisz im wystarczająco dużo światła. Moje fuksje, zimujące na nasłonecznionym parapecie nie wytwarzały nowych pędów, które wybiegałyby do światła, więc może nie jest to taki zły pomysł
. Jakby co, uczymy się metodą prób i błędów
.
- maja79

- Od: 8 maja 2011, o 17:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dokładnie
metoda prób i błędów konieczna.
Będziemy obserwować i podsumowywać
Dobrze,że jest nas tu tyle i każdemu z nas zależy na ty samym
Basiu będę musiała mojego M zatrudnić,żeby mi jakiś fajowy stojak zoorganizował na zimę

Będziemy obserwować i podsumowywać
Dobrze,że jest nas tu tyle i każdemu z nas zależy na ty samym
Basiu będę musiała mojego M zatrudnić,żeby mi jakiś fajowy stojak zoorganizował na zimę
- arameic

Mężczyźni zazwyczaj lubią takie wyzwania, Maju
. Mój pan małżonek takie zadanie traktuje, niczym prawdziwy projekt - od rysunku, poprzez kosztorys, zakupy materiału, aż do montażu. Ja te jego projekty tylko odbieram
.
- maja79

Basiu to dogadałby się z moim maniakiem
u mnie jest dokładnie to samo
Tym bardziej,że bardzo kocha Fuksje prawie tak jak ja,lata rankiem i szuka pierwszych pączków

Tym bardziej,że bardzo kocha Fuksje prawie tak jak ja,lata rankiem i szuka pierwszych pączków
- Alenka

- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie wierzę w to, co czytammaja79 pisze: Tym bardziej,że bardzo kocha Fuksje prawie tak jak ja,lata rankiem i szuka pierwszych pączków![]()
Ja mojemu powiedziałam, że wynagrodzę go sowicie(
Jak się domyślacie, nie doliczyłby się nawet gdyby miał szans 10..no trudno
A co do zimowania..Też cały czas myślę jak to zrobić w tym roku. Najbardziej przekonuje mnie, by z każdej fuksji porobić sadzonki i zimować sadzonki(zajmą mniej miejsca). A z dorosłymi pokombinuję..Część może w zimnej ciemnej piwnicy?Najbardziej ciekawe będą pewnie pod moim okiem gdzieś na parapetach..Boję się zimować z dala od okna, bo straciłam tak 3 fuksje, ale może jak na 13 przezimowanych sztuk, to nie jest zły efekt?
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Moje wątki
- janek45

- Od: 5 sie 2012, o 07:01
To Magda nam zaszalałaś tego sezonu ,pięknie u ciebie i kolorowo ,choć u mnie też za dużo miejsca nie ma kusi mnie jeszcze coś ciekawo kupić, widziałem ostatnio coś na targu takiego jak drzewko a na czubku piękne duże kwiaty, jutro jak aura dopisze to odwiedzę targ.
- maja79

Alenko
ja oplułam monitor
Córka na mnie patrzy jak na wariata
To zdolniachy z tych naszych chłopów
Trudno,wszystkiego wiedzić nie muszą
Madzia jak zobaczy jak zaśmiecamy jej wątek do nas pogoni 
Córka na mnie patrzy jak na wariata
To zdolniachy z tych naszych chłopów
Trudno,wszystkiego wiedzić nie muszą
- Magdallena
- 1000p

- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Nikogo nie będę gonić
Fajnie, że macie takich zaradnych facetów na stanie, który potrafią nieraz robić prawdziwe perełki
Np. małżonek Basi zrobił genialny stoliczek na balkon - ten półokrągły. A ta Twoja kotłownia Maju
to totalny odlot. Rozumiem, że nam ją pokażesz.
Będziecie miały nie lada zadanie z zimowaniem przy tej ilości roślin. Alenko, piszesz o fuksjach, a co z pelargoniami?
Ja tez mam piwnicę, zaraz obok mojego mieszkania. Niestety ma dwie cechy dyskwalifikujące ją do zimowania - jest ciemna i cholernie gorąca - tam są wszystkie rury grzewcze, istna sauna. Ale co my tu gadamy o zimowaniu. Jutro zaczyna się lato
Choć na zewnątrz temperatura taka, że nie dziwię się, skąd pojawił się temat zimowania.
maadro
I to jest dobre podejście - kupowanie gotowych roślin, a nie wysiewy. Toż to nieznośna mordęga
Tylko dlaczego co roku robię to samo? Każdej wiosny przed regałem z roślinami po parę złotych w takim oto Carrefourze zastanawiam się, po jakie diabły się tak co roku męczę z wysiewami. Może ktoś weźmie ode mnie te wszystkie nasiona?
A co to za drzewko Janku? Widziałam, że na parapet coś tam się zmieściło
Ja tylko tak nieśmiało chciałam zauważyć, że przy Twoim drygu to parapet zaraz się w magiczny sposób poszerzy 
Będziecie miały nie lada zadanie z zimowaniem przy tej ilości roślin. Alenko, piszesz o fuksjach, a co z pelargoniami?
Ja tez mam piwnicę, zaraz obok mojego mieszkania. Niestety ma dwie cechy dyskwalifikujące ją do zimowania - jest ciemna i cholernie gorąca - tam są wszystkie rury grzewcze, istna sauna. Ale co my tu gadamy o zimowaniu. Jutro zaczyna się lato
maadro
A co to za drzewko Janku? Widziałam, że na parapet coś tam się zmieściło
- janek45

- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Magdo wyglądało jak palma a na wieczku kwiaty. 
- arameic

Madziu, oj tak, mój pan małżonek ma istny dryg w dziedzinie wykonawstwa manualnego
i podchodzi do tematu bardzo poważnie i profesjonalnie. Na pochlebstwa też jest łasy, więc czasami przytoczę mu jakiś cytacik z FO, coby go dodatkowo zmotywować
. A co do corocznego wysiewania roślin, zamiast kupowania gotowych sadzonek powiem Ci to, co pewnie sama doskonale wiesz: wysiewanie, doglądanie i oczekiwanie na kiełki to szansa, by spotkać się z prawdziwą magią, która dzieje się przed Twoim nosem.

- Alenka

- Od: 5 lut 2013, o 15:11
Zgadzam się z Basią
Nie sztuka kupić gotowe sadzonki, ale wyprodukować je od podstaw, od malutkiego ziarenka wrzuconego w ziemię, to jest coś
Też miałam w tym roku nic nie siać..ale jakoś nie mogłam się powstrzymać
Patrzeć jak to rośnie, jak później zakwita-z Twojej ręki-bezcenne
I choćby to były jakieś zwykłe kwiatki, to i tak masz sentyment(przynajmniej ja tak mam), traktuję je po macoszemu
A poza tym,sianie to zawsze już wstęp do wiosny, jej zapowiedź
No i co nas ma Madziula przeganiać..Dobrze, że u niej wesoło
A poza tym,sianie to zawsze już wstęp do wiosny, jej zapowiedź
No i co nas ma Madziula przeganiać..Dobrze, że u niej wesoło
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Moje wątki
Moje wątki
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Magda wiesz co u Ciebie podziwiam, to że masz wszystko tak idealnie dobrane że żadna doniczka sie nie kłóci kolorem, że nawet drabinki masz kolorystycznie dobrane i wszystko wygląda tak idealnie
rośliny też masz bardzo zdroe i zadbane, częso w małych balkonach cięzko utrzymać tak idealny porządek Ty go masz 
- Malachitek
- 1000p

- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Nie tylko tobie by się przydał, ja za każdym razem jak jestem na targu to walczę sama ze sobą i nawet, jak jednego dnia mi się uda i nic nie kupię, to kolejnego "wezmę tylko tą jedną" i później się zastanawiam, gdzie to zmieścićMagdallena pisze: Wczoraj rano napisałam, jaka to jestem rozważna, bo nie kupiłam bulw begonii i lilii, a zaraz potem pojechałam do Carrefoura i kupiłam kolejne rośliny. Czy mamy na Forum psychiatrę?![]()
Ale chyba będę musiała wziąć przykład z ciebie i więcej doniczek podwiesić, bo dzięki temu tak fajnie zielono od góry do dołu u ciebie.