Mój kącik storczykowy :)
Re: Mój kącik storczykowy :)
Kurcze godzine mnie nie bylo a tu takie niusy
.Wiec Dufin ,serce Ty moje ,mini jest sliczna!!!!!
.W ogole to fajnie wyglada to przedszkole
.Liodoro moim zdaniem jest za gleboko,wiec podciagnij go a o wode sie nie martw ,ta cala wilgoc i tak mu w gore pojdzie.Musisz probowac bo skoro od marca w tej korze nic sie nie ruszylo to teraz juz nie masz nic do stracenia.Dendrobium skubane wyglada jakby kwitnac mialo
.A co do botanikow to im starsze tym obfitsze kwitnienia ,jak pachna i jakie maja piekne kwiaty nie musze pisac ,wszyscy tutaj to wiedza(no moze prawie wszyscy).Wiec Dufinowa teraz trzymam kciuki za Liodo!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki Kasiu
Bardzo bym chciała żeby to Dendrobium zakwitło, nie wiem tylko kiedy je wnieść do domu
Mam nadzieję, ze to kwiaty będą, choć nie serwowałam mu żadnego okresu suszy bo czytałam, że to dopiero we wrześniu się robi, a mój zaskoczył mnie wcześniej ;)
No czasem im tak odbija ze kwitna jak chca ,ale wiesz to moga tez byc keiki(co ma miejsce u mnie ,bo tez myslalam ze zakwitnie) wiec poczekajmy jeszcze troszke 
- Dufin

no wiem, ale keiki są najczęściej gdy roślina nie ma zapewnionej amplitudy temp, wiec łudzę się, że to kwiaty. Zresztą sprzedająca pisała, że to bardzo chętna hybryda bo u niej kwitła bez werandowania, na parapecie
Twoje D. nobile ma keiki? Pokazywałaś je gdzieś?
Nie ,nie pokazywalam ,na balkonie stoi i co dziwne ,wypuszcza mi keiki z wielu miejsc gdzie normalnie rosna kwiaty.
A co to znaczy? 
- kahim

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Dawaj, dawaj, nie ociągaj się 
Nic z tego ,leje caly dzien ,nie ma opcji zebym na balkon wylazila 
Wiesz co ,ja sie tymi na balkonie w ogole nie zajmuje praktycznie,ale bez fotki moge Ci powiedziec ,ze moj mial takie same wypustki 
- Dufin

hmm.. bo czytałam, ze jak idą w górę to będą kwiaty a w dół to keiki.. moje chyba jeszcze nigdzie ni idą
Ale tak sobie uzmysłowiłam, ze z racji na jego "młody wiek" nie przesuszałam go w zimie, bo zalecono mi abym go traktowała normalnie aż podrośnie, więc chyba faktycznie mogą to być keiki
kahim byłaś w tym tesco?
kahim byłaś w tym tesco?
Aj kurcze to moje raczej w gore ida
,zajrze w sobote i zrobie jakies fotki ,to wrzuce do wateczku ,potem bedziesz mogla porownac 
- kahim

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
No, nie byłam, ale jakoś w przyszłym tygodniu jadę na giełdę, więc sobie wypatzrę jakieś miniaturki