Kropelka zaprasza
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kropelka zaprasza
Widzę, ze sobie zafudowałas jesienną rewolucję
Podziwiam, ale i ja miałam nic juz nie robić. I co? Zgadnij 
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Czy dalia Ci przetrwała, czy już wykopana?
Cleome cudne okazy! Podziwiam!
Cleome cudne okazy! Podziwiam!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Mariolu witaj
Ale festwial korlów,,piękne kwiatuszki
Chryzantemka śliczna i Kleome piękna,, nie szczerze powidziawszy to nie znam tej roślinki
Ale festwial korlów,,piękne kwiatuszki
Chryzantemka śliczna i Kleome piękna,, nie szczerze powidziawszy to nie znam tej roślinki
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, Miłko, Aniu
witajcie Kochane 
No standard, ja też nieraz obiecuje sobie, ze już dość, a jak mi w myśl wpadnie nowa rabata, to widły i do roboty.
Miłko, wszystkie dalie wykopałam zaraz po pierwszym zwarzeniu- wszystko przez ogrodowe rewolucje.
Kurczaki, tylko nie mów, że miałam Ci jakąś wysłać jesienią, bo u mnie to zawsze miszmasz i za Chiny nie wiedziałabym teraz która jest która...
Miałam odpocząć od wideł ogrodowych... no i odpoczywam przy gablach wrzucajac ziemniaki na sortownik. Przerzuciłam właśnie tonę i przygnałam nastawić obiad, chwila przerwy na FO

No standard, ja też nieraz obiecuje sobie, ze już dość, a jak mi w myśl wpadnie nowa rabata, to widły i do roboty.
Miłko, wszystkie dalie wykopałam zaraz po pierwszym zwarzeniu- wszystko przez ogrodowe rewolucje.
Kurczaki, tylko nie mów, że miałam Ci jakąś wysłać jesienią, bo u mnie to zawsze miszmasz i za Chiny nie wiedziałabym teraz która jest która...
Miałam odpocząć od wideł ogrodowych... no i odpoczywam przy gablach wrzucajac ziemniaki na sortownik. Przerzuciłam właśnie tonę i przygnałam nastawić obiad, chwila przerwy na FO

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Tym ogródkiem wypieszczonym wpędzasz mnie w kompleksy.
Cuudne kolorki ,,cudne roślinki o jesiennych barwach
Marcinki,,,hortensje,,piekności
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariolu, kolorowy Twój ogród, chciałam zapytać o tę roślinkę podobną do margaretek, co to jest ? kwitnie o tej porze?
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Mariolka,czy mogłabyś powiedzieć jak obchodzisz się z kleome od początku krok po kroku,ze masz tak pięknie kwitnienie?Moje w najlepszej fazie nie miało tyle kwiatów,a potem już na początku września nie było po nim śladu.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Mariolu z Ciebie to naprawdę pracowita pszczółka
Robota pali Ci się w łapkach.....niesamowicie ciekawa jestem tych wszystkich ogrodowych prac..... wiosną będziemy podziwiać 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ale szaleństwo. Ja nie potrafię wywalić roślin, które w sumie mi nie pasują. Szkoda mi każdej.
Mam nadzieję, że robisz zdjęcia przed i po.
Mam nadzieję, że robisz zdjęcia przed i po.
-
kropelka

Aniu, mój ogródek raczej nie jest dopieszczony, niestety...
Zosiu- czyżby chodziło Ci o ten "rumianek"- złocień maruna? ZUpełnie bezobsługowy, kwitnie do mrozów
Małgosiu- zapewne super się bawisz na weselu? Cleome jak dla mnie zupełnie bezobsługowe, samo sobie świetnie radzi- tylko raz zasiałam kilka lat temu i od tej pory sieje się gdzie popadanie i pięknie kwitnie dużymi kulistymi kwiatostanami do pierwszych przymrozków...
Agness, czasem zastanawiam się, czy nie popadam w pracoholizm. Normalnie mój jedyny odpoczynek to FO (a bywam tu ostatnio tylko przelotem) i codzienne pogaduchy z Przyjaciólką przez telefon. A tak to tylko praca i praca, w przeróżnej postaci.
Dzieci, dom, sklep, ogród, sortowanie ziemniaków w gospodarstwie, a w "wolnych" chwilach usuwałam meble z mieszkania po prababci, skrobanie ścian i gruntowny remont dwóch pomieszczeń w domu. To tak z grubsza...
Margo, na początku sadziłam co mi w łapy wpadło, a teraz już staram się sadzić "z głową". Dziś zrobiłam sobie kolejne wrzosowisko, posadziłam około 30 sadzonek wrzosów, troszkę wykorowałam i musiałam pędzić rąbać drzewo na rozpałkę do pieca.... I tak dzień za dniem, tydzień za tygodniem lata lecą...
Z tymi zdjęciami to mam problem... albo baterie wyładowane, albo nie mam przy sobie aparatu a nie chce mi się lecieć do domu... Jakieś tam foty mam, ale nie dokumentuję wszystkiego...

Zosiu- czyżby chodziło Ci o ten "rumianek"- złocień maruna? ZUpełnie bezobsługowy, kwitnie do mrozów
Małgosiu- zapewne super się bawisz na weselu? Cleome jak dla mnie zupełnie bezobsługowe, samo sobie świetnie radzi- tylko raz zasiałam kilka lat temu i od tej pory sieje się gdzie popadanie i pięknie kwitnie dużymi kulistymi kwiatostanami do pierwszych przymrozków...
Agness, czasem zastanawiam się, czy nie popadam w pracoholizm. Normalnie mój jedyny odpoczynek to FO (a bywam tu ostatnio tylko przelotem) i codzienne pogaduchy z Przyjaciólką przez telefon. A tak to tylko praca i praca, w przeróżnej postaci.
Dzieci, dom, sklep, ogród, sortowanie ziemniaków w gospodarstwie, a w "wolnych" chwilach usuwałam meble z mieszkania po prababci, skrobanie ścian i gruntowny remont dwóch pomieszczeń w domu. To tak z grubsza...
Margo, na początku sadziłam co mi w łapy wpadło, a teraz już staram się sadzić "z głową". Dziś zrobiłam sobie kolejne wrzosowisko, posadziłam około 30 sadzonek wrzosów, troszkę wykorowałam i musiałam pędzić rąbać drzewo na rozpałkę do pieca.... I tak dzień za dniem, tydzień za tygodniem lata lecą...
Z tymi zdjęciami to mam problem... albo baterie wyładowane, albo nie mam przy sobie aparatu a nie chce mi się lecieć do domu... Jakieś tam foty mam, ale nie dokumentuję wszystkiego...

- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
No i znowu CIę zgubiłam 
-
kropelka

Dobrze, że choć raz na ile mnie znajdziesz
Nie sposób odwiedzać wszystkich w tym natłoku 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Idę nadrabiać zaległości...nie da się to fakt 
-
kropelka

No popatrz, ja też nadrabiam zaległosci z kilku dni, co wątek to więcej wpisów 
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Mariolka pracujesz w pocie czoła a ja jeszcze nic nie zrobiłam i rewolucjom dam spokój .Mój kręgosłup wiosną będzie w lepszym stanie to nadrobię teraz muszę spasować tylko to co konieczne.Pięknie będzie u Ciebie wiosną już to widzę