goferek bardzo mi miło że Ci się podoba

mam nadzieje że kolejna też Ci się spodoba rabatka, bo powoli zaczyna być już coraz więcej krokusików
PiotrekP bardzo mi miło gościć Cie u siebie - nowego gościa
I to na początek tyle miłych słów

dziękuję Ci za nie

no i oczywiście zapraszam częściej w odwiedziny
slila1 miło mi to czytać, że odwiedzasz mnie tak często

w takim razie jak tak czekasz na nowe zdjęcia to zaraz jakieś jeszcze dodam
heliofitka cieszę się, że Tobie także się one podobają

bardzo miło czytać jest takie posty
No to moja droga, jesienią można zrobić jakiś większy zakup i wiosną będzie raj i u Ciebie
a tutaj mój warzywniaczek, w piątek posiałam groszek zielony wczesny i jakiś jeszcze najwcześniejszy, rzodkiewkę, marchew, buraczki, koperek, cebule i cebulke dymkę. Obok warzywniaka po prawej stronie gdzie jest sznurkiem ogrodzone rosną sobie tulipany które na szybko sadziłam w listopadzie bo nie zmieściłam ich już w ogrodzie gdzie zaplanowałam dla nich miejsce, ale jesienią już znajdą swoje miejsce
Oczywiście warzywniak będzie o wiele większy bo na parapecie w domu rosną sobie jeszcze sadzonki kapusty białej i czerwonej, kapusty pekińskiej, papryki żółtej, pomarańczowej i czerwonej, kalarepy, pora, selera korzennego, pomidora, pomidorka tego małego, brokuła i kalafiora i każdego tego warzywka mam po ponad 14 sadzoneczek
a tutaj w piątek skopałam sobie taki kawałek pod bober, wybrałam perz który został jeszcze po opryskaniu randapem w zeszłym roku łąki która tu była no i wkońcu ładnie pograbiłam i zasadziłam bober
i jeszcze zdjęcia z ogrodu
i pierwszy motylek którego udało mi się uchwycić
Borowina jak przekwitną krokusy, to już można zauważyć na zdjęciach że wychylają się tulipany, więc one potem będą królować, a potem goździki brodate, i mam zamiar posadzić jeszcze tam szałwię błyszczącą, aksamitki i może gipsówkę o ile mi wykiełkuje