Wężowy ogród FRAGOLI
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wężowy ogród FRAGOLI
Grażynko zakupy cudo. Muszę i ja wybrać sie do biedronki, może uda mi się upolować piwonię, bo jest przepiękna. A ja ostatnio na nie choruję

- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Aga piwonia śliczna(o ile będzie taka jak na opakowaniu)Ja mam jaśniejszą...prawie białą z kremowo-różowym sirodkiem i taką całkiem różową..Poluję jeszcze na bordową
A za taką cenę(3.49)jak ta w biedronce to piwoni na pewno nigdzie nie kupi 
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Taaa...przypadkiem...hehehe...jakbym nie wiedziała...
a to żółte to co? nie zauważyłam....
a do Ciebie dzwoniłam właśnie za ceną piwonii....
A po jeżówkę zaraz pobiegłam...nawet czekała 10 min. bo przerwa była...no i była ostatnia....ona szuka i szuka i w końcu mówi " aaa..to ta co ta pani brała przedtem"....

a to żółte to co? nie zauważyłam....
a do Ciebie dzwoniłam właśnie za ceną piwonii....
A po jeżówkę zaraz pobiegłam...nawet czekała 10 min. bo przerwa była...no i była ostatnia....ona szuka i szuka i w końcu mówi " aaa..to ta co ta pani brała przedtem"....
- FRAGOLA
- 1000p

A to żółte to trytoma,też z "blaszaczka"...były trzy rodzaje i pustynniki za 6 zeta a ja nie kupiłam i teraz żałuję 
- grazynarosa22

Nieee....to żółte po prawej,wyżej....
- FRAGOLA
- 1000p

Jak nie trytoma...jak to trytoma
Ja tam widzę jedno żółte i to właśnie jest trytoma....a to pomarańczowe niżej to też trytoma
Ja tam widzę jedno żółte i to właśnie jest trytoma....a to pomarańczowe niżej to też trytoma
- grazynarosa22

aha.....chyba że tak

-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Zakupy na całego,a ja dopiero na drugi tydzień do miasta się wybieram i pewnie nic już nie będzie,ani w biedronie,ani w lidlu,u nas rośliny idą jak świeże bułeczki,dobrze ze zrobiłam trochę zamówień przez neta...
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja mam piwonię białą pachnie różą i już pod przykryciem pokazuje kiełki chyba trochę za wcześnie ...
Grażynko też mam tą trytomię żółto pomarańczową może przeżyła ta zima była dosyć ostra dla roślin.
Ale zakupy zrobiłaś super
Grażynko też mam tą trytomię żółto pomarańczową może przeżyła ta zima była dosyć ostra dla roślin.
Ale zakupy zrobiłaś super
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
W mojej Biedronce jeszcze nie ma tych roślin Pewnie dostarcza trochę później a w Lidlu rośliny są drogie i ja tam nie kupuję.
Cieszmy się z każdego dnia
- idea
- 500p

- Od: 15 kwie 2010, o 16:38
Graziu witaj skarbie
zakupy odjazdowe dla Węża
Ciekawe czy w mojej biedroneczce coś jeszcze jest, może uda mi się jeszcze na coś załapać 
Pozdrówka wiosenne
Pozdrówka wiosenne
Moje skromności- serdecznie zapraszam do mojego ogródeczka- Majeczka ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą!
http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą!
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
- Kasia1972
- 500p

- Od: 18 paź 2008, o 19:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Naczytałam sie Fragolciu o tych zakupach u Ciebie i jutro gonię do Biedronki
trzeba mi było nie zaglądac do Ciebie, a zaoszczędziłabym parę groszy 
- FRAGOLA
- 1000p

Witajcie Kochani
Uch...jak człowiek czuje się cudownie jak sobie trochę w ogródeczku podłubie
Wczoraj zakupiłam nowe narzędzie ogrodnicze-nożyce teleskopowe i całe popołudnie ich testowałam...przyciełam wszystko co mi się pod ręce nawineło
A dziś pozdejmowałam okrycia z krzewów,pograbiłam częśc ogrodu i...posiałam warzywka w tunelu foliowym.Oczywiście najpierw nawiozłam kompostu przekopałam,przegrabiłam i dopiero posiałam.Dwa rodzaje rzodkiewki,dwa rodzaje sałaty,bazylię,szpinak,posadziłam cebulkę na bączki i pietruszkę na natkę...i na razie tyle
I muszę powiedziec że tego mi brakowało bo mimo że sił po zimie niewiele to jednak taki lekki wycisk dobrze działa na ciało,duszę i umysł....odrazu lepiej się czuję...umysł jakby mi się zrobił czystszy...ech jak ja to lubię
Grażynko nawet 4 rodzaje trytom było...jeszcze dziś byłam i sobie canę zakupiłam
Marylu nie masz czego żałowac...mnie cebule biedronkowe rozczarowały...nic ciekawego nie było prócz piwoni różowej...wszystko to samo co w tamtym roku tylko droższe(wyższa cena za mniejszą ilośc cebul w opakowaniu w porównaniu do zeszłego roku)Od 17 mają byc byliny i mam nadzieję że chociaż to nie będzie taka sama porażka jak te cebule których większośc do tej pory leży
Stasiu moje piwonie jeszcze śpią...były okryte tylko stroiszem,myślę że nie wymarzły.Natomiast trytoma taka zwykła (biedronkowa) zgniła i zmarzła...One chyba zastojów wody nie lubią a u mnie niestety w tym miejscu jak nigdy to w tym roku już woda stała przez dłuższy czas,póżniej zamarzła i trytoma kaputneła
Franiu ja w lidlu też czasami kupuję...czasami bywają roślinki w przystępnych cenach i przyzwoitym wyglądzie
Majeczko witaj kochana
widzę że pomału na forum wracasz
Po cebule biedronkowe nie opłaca się pędzic...u nas w ogrodniczych lilije do wyboru do koloru i taniej niż w biedronce.Może bylinki będą ciekawsze...mam taką nadzieję 
Kasiu może Tobie coś się w biedronce spodoba ale wyboru zbytniego nie ma...ja byłam rozczarowana
Uch...jak człowiek czuje się cudownie jak sobie trochę w ogródeczku podłubie
Wczoraj zakupiłam nowe narzędzie ogrodnicze-nożyce teleskopowe i całe popołudnie ich testowałam...przyciełam wszystko co mi się pod ręce nawineło
Grażynko nawet 4 rodzaje trytom było...jeszcze dziś byłam i sobie canę zakupiłam
Marylu nie masz czego żałowac...mnie cebule biedronkowe rozczarowały...nic ciekawego nie było prócz piwoni różowej...wszystko to samo co w tamtym roku tylko droższe(wyższa cena za mniejszą ilośc cebul w opakowaniu w porównaniu do zeszłego roku)Od 17 mają byc byliny i mam nadzieję że chociaż to nie będzie taka sama porażka jak te cebule których większośc do tej pory leży
Stasiu moje piwonie jeszcze śpią...były okryte tylko stroiszem,myślę że nie wymarzły.Natomiast trytoma taka zwykła (biedronkowa) zgniła i zmarzła...One chyba zastojów wody nie lubią a u mnie niestety w tym miejscu jak nigdy to w tym roku już woda stała przez dłuższy czas,póżniej zamarzła i trytoma kaputneła
Franiu ja w lidlu też czasami kupuję...czasami bywają roślinki w przystępnych cenach i przyzwoitym wyglądzie
Majeczko witaj kochana
Kasiu może Tobie coś się w biedronce spodoba ale wyboru zbytniego nie ma...ja byłam rozczarowana
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Graziu ogrom pracy dzisiaj zrobiłaś. Znaczy wiosenna pogoda na południu
Siałaś już warzywka?
Oj praca dobrze robi, przyszedl wieczor i się ledwo ruszam, a tu jeszcze tyle pikowania i wkładania do doniczek nowych roślinek
Oj praca dobrze robi, przyszedl wieczor i się ledwo ruszam, a tu jeszcze tyle pikowania i wkładania do doniczek nowych roślinek
- FRAGOLA
- 1000p

Jolu a ja lubię jak mnie zdrowo kości bolą...oczywiście od pracy a nie z innych powodów
Tak warzywka posiałam...zapowiadają jeszcze jakieś ochłodzenia ale jak by co to agrowłókniną przyrzucę.Po za tym posiałam tylko takie którym mały mrozik krzywdy nie zrobi
A pod tą folią całą zimę były siewki łubinku,szałwi trójbarwnej i prymulek...takie pycie co ledwo z ziemi wyszły i całą zimę w zdrowiu przetrwały i teraz pięknie już sobie rosną 
Tak warzywka posiałam...zapowiadają jeszcze jakieś ochłodzenia ale jak by co to agrowłókniną przyrzucę.Po za tym posiałam tylko takie którym mały mrozik krzywdy nie zrobi