Za to pomidorki po jednej dobie spędzonej pod małym foliaczkiem zmężniały nieprawdopodobnie
Mały ogródek basowej cz.3
- mag
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mały ogródek basowej cz.3
Małgoś, nie przejmuj się mój foliak też jeszcze leży, choć malutki kroczek do przodu już zrobiony... pospawane górne elementy, bo wiły się jak węże
i kupione i powyginane pręty do łączenia
Za to pomidorki po jednej dobie spędzonej pod małym foliaczkiem zmężniały nieprawdopodobnie
Madzik! Toż to krok milowy , a nie mały kroczek!
Napisz mi na pw albo gg gdzie kupowałaś pręty do łączenia i po ile , proszę.
Ja wczoraj też posadziłam w foliaku całe 3 szt pomidorków - ciekawe , czy też zmężnieją...
Aguś , jak zaczęłam intensywnie myśleć o namiocie , to wiesz , nie liczyłam na to ,że w tym roku stanie , więc jak znalazłam u mamy na działce pałąki do małego namiotu - natychmiast je skonfiskowałam.
Lepszy mały , niż żaden.Potem się , dzięki informacji MagdzieMisi , można było kupić namiot i ....zadziało się!Jestem bardzo zadowolona! 
Aguś , jak zaczęłam intensywnie myśleć o namiocie , to wiesz , nie liczyłam na to ,że w tym roku stanie , więc jak znalazłam u mamy na działce pałąki do małego namiotu - natychmiast je skonfiskowałam.
Pozdrawiam,Małgorzata
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam nadzieję, że u Was nie zapowiadają przymrozków, bo u nas niestety -5 . Przy takim mrozie pomidory w foliaku nie mają szans.basow@ pisze: Ja wczoraj też posadziłam w foliaku całe 3 szt pomidorków - ciekawe , czy też zmężnieją...
Ja miałam mały namiot 2 lata , ale byle jaka folia była i musiałam rozebrać. Teraz nie chce mi się tak małego stawiać, bo mało praktyczny był. Dlatego kombinuję z inspektami
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Małgosiu czy w Twoim oczku można się kąpać
Czy chryzantemki już wychodzą z ziemi
Czy chryzantemki już wychodzą z ziemi
Aguś ja posadziłam eksperymentalnie takie najmniejsze z najmniejszych - jak zdechną , nie będzie mi ich szkoda .
Przymrozkami też straszą , nie wiem jakimi , ale straszą. Zobaczymy co będzie.Na pewno nie będę zniczy palić ,żeby je dogrzać
Olu na kąpiel moje oczko jest za małe , ale tak posiedzieć , dla ochłody pewnie można by było...
Oprócz jakichś 4 odmian - wszystkie ( wolniej lub szybciej ) rosną.Niektóre niedługo zacznę uszczykiwać na sadzonki - pamiętam , bo mam zapisane
Tym , które jeszcze nie ruszyły - daję jeszcze szanse - mam nadzieję ,że przezimowały.
Olu na kąpiel moje oczko jest za małe , ale tak posiedzieć , dla ochłody pewnie można by było...
Oprócz jakichś 4 odmian - wszystkie ( wolniej lub szybciej ) rosną.Niektóre niedługo zacznę uszczykiwać na sadzonki - pamiętam , bo mam zapisane
Tym , które jeszcze nie ruszyły - daję jeszcze szanse - mam nadzieję ,że przezimowały.
Pozdrawiam,Małgorzata
-
babi52

- Od: 10 lis 2008, o 00:31
Gosiulek posadziłaś czosnki na czosnkach
. Moja krew- ja posadziłam lilie na czosnkach
a co uprawa wielowarstwowa
Kaśka
Wiem ,Kasiu , czytałam!
Podpisuję się zresztą obiema "ręcami " pod tym , co napisałaś o wiosennych zakupach.Do tej pory mam doniczki z roślinami , które nie wiem gdzie posadzić
Za dużo tego wszystkiego....

Pozdrawiam,Małgorzata
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Ano tak... rozumiem... jak jest tak napisane to trza tak zrobić.
To trzymam kciuki... niech Ci się udają sasanki.
To trzymam kciuki... niech Ci się udają sasanki.
- mag

No i gdzie te tulipanki naznaczone pismem Inków

Pozdrawiam,Małgorzata
Pozdrawiam,Małgorzata
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
No i proszę, Wrocław górą !
Już kwitną liliokształtne tulipany.
No i namiocik stanął a to już duży postęp w pracach ogrodowych.
U mnie też pełno doniczek zalega w szklarni i przez to ani pomidorów wysadzić, ani pozbyć się doniczek.
Małgoś jedziemy na tym samym wózku......

Już kwitną liliokształtne tulipany.
No i namiocik stanął a to już duży postęp w pracach ogrodowych.
U mnie też pełno doniczek zalega w szklarni i przez to ani pomidorów wysadzić, ani pozbyć się doniczek.
Małgoś jedziemy na tym samym wózku......
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Grażynko , a ja byłam u ciebie ( jak zwykle cichaczem
) i podziwiałam Twoje narcyzy....u mnie już , niestety , parę odmian przekwitło....tulipanów zresztą też.
Z małego foliaka jestem bardzo zadowolona , bo nie dosyć ,że na dniach zjemy pierwsze rzodkiewki , niedługo sałatę , to nie noszę się już z pomidorami.Stoją całe dnie i noce w foliaczku.Jak miało być - 1 w nocy - narzuciłam koc na górę i spałam spokojnie. To naprawdę cudowny wynalazek
.
Z małego foliaka jestem bardzo zadowolona , bo nie dosyć ,że na dniach zjemy pierwsze rzodkiewki , niedługo sałatę , to nie noszę się już z pomidorami.Stoją całe dnie i noce w foliaczku.Jak miało być - 1 w nocy - narzuciłam koc na górę i spałam spokojnie. To naprawdę cudowny wynalazek
Pozdrawiam,Małgorzata
- mag

Basówka, ależ morze tulipanów... pozazdrościć tylko. Szkoda, że zaplanowałam na dziś Wrocek, ale bez okolic... pooglądałabym sobie przynajmniej