Ogród Marylii...
Re: Ogród Marylii...
Fotki nie tylko śniegowe ale wyjątkowo mrożnie wyglądają - dobrze że nadają ocieplenie to będzie można zerknąć co ucierpiało w naszych ogródkach 

-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko bardzo nie ucierpiały,groźnie to wyglądało ale będzie dobrze...większość krzewów pomału się podnosi,najgorzej to perukowiec ucierpiał trochę go połamało,z traw tez już raczej nic nie będzie ale to już ich prawie koniec królowania,pocieszenie ze na wiosnę na nowo wypuszczą i wrócą do świetności...maryla73ab pisze:Aniu,dzisiaj na szczęście jest już lepiej śnieg topnieje nawet słoneczko się pojawiło tylko zimno,na szczęście po niedzieli zapowiadają cieplej to będę mogła usunąć szkody spowodowane śniegiem...
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Agnieszko cieszę się że u Ciebie obyło się bez większych strat, u mnie jest o wiele gorzej.
Pozdrawiam Zenek
Marylko cieszę się że więcej roślin nie ucierpiało, szkoda że perukowiec połamany. Zrobi się cieplej to zabezpieczymy rośliny bo może znów coś niespodziewanego wyskoczy.
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Marylo dzisiaj wreszcie zaświeciło słońce i temperatuta wzrosła do +7,nastąpiło raptowne topnienie śniegu. Korzystając z tej pogody wziełem się za usuwanie szkód, a jest co robić.
Pozdrawiam Zenek
-
- 1000p
Witajcie Aniu i Zenku...
Właśnie wróciłam z ogrodu mocno zmęczona,zaczęłam porządkować ogród i doprowadzać do jakiegoś ładu,chyba będę cały tydzień to robić...
Właśnie wróciłam z ogrodu mocno zmęczona,zaczęłam porządkować ogród i doprowadzać do jakiegoś ładu,chyba będę cały tydzień to robić...

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Witaj Marylko-u mnie też było mnóstwo śniegu-ale już po nim,dziś było ciepło i przyjemnie więc zabrałam się za porządki ...powyrywałam co brzydkie i niepotrzebne
A jak u Ciebie? już zrobione?

A jak u Ciebie? już zrobione?
O jasny gwint.
Wprawdzie widziałam relacje z ataku zimy w telewizji to jednak dopóki nas to nie dotyczy nie odczuwamy tego tak namacalnie. W Wielkopolsce jeden dzień przymrozku, później temperatura w plusie i paskudny wiatr i deszcz, ale to nic w porównaniu z wami.
Gdybyś zdecydowała się na sernik gazetowy chętnie dorzucę kilka praktycznych porad.

Wprawdzie widziałam relacje z ataku zimy w telewizji to jednak dopóki nas to nie dotyczy nie odczuwamy tego tak namacalnie. W Wielkopolsce jeden dzień przymrozku, później temperatura w plusie i paskudny wiatr i deszcz, ale to nic w porównaniu z wami.

Gdybyś zdecydowała się na sernik gazetowy chętnie dorzucę kilka praktycznych porad.

Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
-
- 1000p
Witaj Alinko,jak tylko będę miała robić próbę a coś nie będę wiedziała to zgłoszę się u Ciebie na stronce... 

Marylko jak tam z pogoda? Uporządkowałaś już ogród, u mnie pogoda dzisiaj w miarę dobra nawet błysnęło słoneczko. W ogródku przerwa w pracy zaczęłam sezon buraczany nie czuję kręgosłupa i rąk, jutro zabezpieczę róże i iglaki o ile zwlekę się z łóżka.
Na różach zauważyłam mszyce plaga nie umarzła.

-
- 1000p
-
- 1000p
Ja nie mogę, ale ten klonik ładny i duży, nabieram coraz większej chęci na kupno. Marylko i jeszcze te kapustki nie myślałam że mają takie ładne środki w różnych kolorach ale się uwinęłaś wszędzie wysprzątane aż lśni. Przesyłam troszkę słoneczka
, u mnie leje jak z cebra. 

Cudowne te twoje kapuchy. Też miałam w tym roku ale nic dobrego z nich mi nie wyszło w przyszłym roku znów będę próbować.
-
- 1000p
Aniu,u mnie tez leje,jeden dzień przejaśnień i znowu szaro i ponuro a prognozy tez nie są obiecujące...
Kapuchy w zeszłym roku posadziłam po raz pierwszy,pożną jesienią i początkiem zimy,to jedyne kolory w moim ogrodzie...trochę gąsieniczki się nimi poczęstowały ale i tak maja się nieźle...
lucy,witaj,próbuj,moim zdaniem warto...
Kapuchy w zeszłym roku posadziłam po raz pierwszy,pożną jesienią i początkiem zimy,to jedyne kolory w moim ogrodzie...trochę gąsieniczki się nimi poczęstowały ale i tak maja się nieźle...
lucy,witaj,próbuj,moim zdaniem warto...