jarha-Halinko też mam taką nadzieję, że jest już ukorzeniona, bo to był patyczek wsadzony przypadkowo w zeszłym sezonie.
Do ukorzeniania i dzielenia roślin mam dwie lewe ręce, ale czasami coś mi się uda

Z tego co zaobserwowałam, to hortensje bukietowe nie wszystkie da się ukorzenić. Mam kilka odmian i po przycięci zawsze obok wkładam do ziemi kilka patyczków, ale tylko raz udało się ze cztery ukorzenić, które oddałam koleżance. Jedna gdzieś została w doniczce, ostatnio wsadziłam ją do ziemi, ciekawe co z tego wyrośnie? Mukdenia u mnie jest w wielkości żurawki tylko potrzebuje trochę słońca aby się ładnie wybarwić. Dlatego jedną muszę przesadzić, bo rośnie za hortensją w hostach w całkowitym cieniu

I co nie upchniesz?

Wrzośce kupowałam już też kilkakrotnie i nie chcą u mnie się zadomowić. Postoją trochę na balkonie i później gdzieś je wsadzę, a nuż się tym razem uda i zostaną na dłużej

Sąsiadka ma wiosenne na skalniaczku już kilka lat i pięknie się rozrastają
Dziękuję w imieniu różyczek

chyba wszystkie się przyjęły, bo coś tam wypuszczają albo rozkwitają

Tylko jedna Oueen of Sweden nie daje żadnych oznak czy się zadomowiła?
Pozdrawiam

i życzę
cyma2704- Soniu dziękuję za pochwały

Nie mam już gdzie sadzić i tak sobie wymyśliłam, żę róże mają korzeń pienny to nie powinny przeszkadzać piwoniom, ale czy to dobrze,to nie wiem? Okaże się w następnych sezonach

Mnie również bardziej podobają się hortensje jak są białe, te przebarwiające wydają mi się takie brudne. Teraz już prawie wszystkie takie są, tylko jeszcze ze cztery trzymają biały kolor. Jedna w tym sezonie faktycznie ładnie się wybarwiła i teraz ma różowy soczysty kolor, ale sama już nie wiem czy to jest Vanillie Frise? Moje prawie wszystkie rosną w pełnym słońcu i dlatego tracą szybko biały kolor
Hibiskusy nie trafiły z pogodą, wcześniej ciągle lało, teraz chłodne noce nie bardzo im służą. Wczoraj rano było -1, dachy i trawniki były białe

Mam jeszcze jeden bordowy rośnie zaraz za tym różowym, ale czy zdąży pokazać kwiaty, to wielki

Pozdrawiam cieplutko i życzę