Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Post »

Eukomisy widzę..ja zwlekałam z ich posadzeniem i jeszcze nie są w fazie do pokazywania..Miałam z roku na rok całą miskę rozmnożonych eukomisów ale w ub,roku nie zdążyłam ich przewieźć na działkę i wyschły na wiór...Kupiłam w B.nowe i czekam ale widzę, że będą Ok.
Ja cleome też sieję w domu,kilka padło a chyba 6-7 szt posadziłam i lada moment zakwitną...
Wczoraj sobie nabyłam takiego różowego krwawnika,śliczny jest! :) Uwielbiam krwawniki..nie darzy mi się czerwony i terrakota,padły mi już kilka razy...
Twoje lilie fantastycznie kwitną i nawet jeżówka zielonym oczkiem mruga! ;:138
Dobrej pogody i miłego dnia Lucynko!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Witaj Lucynko znowu gdzieś zawieruszyła gdzieś twój wątek, ale już wszystko wy oglądałam :) pięknie ci wszystko kwitnie ;:333 Niestety u mnie maczki od ciebie zniknęły widocznie im się ziemia nie podoba ;:222 reszta ma się dobrze ;:168 U mnie dzisiaj wiatr, że głowę urywa :roll: już mi nawet wyłamał jeden kwiatostan juki ;:145 Twoja koteczka jest taka śliczna, czyściutka i widać po minie że indywidualistka ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Lucynko, żebyś znowu nie przesadziła z pracą . Piękny ten pełny liliowiec . Chyba znowu zaszaleję z zakupami. ;:224
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Fajne kwiatki,pięknie Ci kwitną. Ja swojej działki nie poznałam. Całe stada różnej maści ślimaków. Obżarły dalię tylko kikuty sterczą, a była
już taka duża. ;:134
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Danusiu , czekam żeby podpatrzeć twój ogródek-załóż wątek ;:180
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko, ja lubię takie dalie. Szczególnie jeśli są białe ale i kolorowe są sympatyczne. Tyle mają wdzięku i delikatności.
Nie puszą się jak te pełne, same w sobie mają nieodparty urok :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko masz prześliczne eukomisy, moje chyba w tym roku nie zakwitną, a te różowe kwiatki to krwawnik?
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lucynko, Twoja działka wypełniona kwiatami po brzegi, i nawet nie ma miejsca na chwasty. ;:138 ;:138
Pięknie masz i kolorowo a wszystko takie dorodne i zadbane. ;:215 ;:215
Liliowca miałaś podpisanego jak i wszystkie pozostałe rośliny. Ja od razu zapisuję w kajecie, wtedy zawsze można kuknąć i sobie odświeżyć pamięć. ;:224
To oczywiście liliowiec Chopin - ma bardzo duże i mięsiste płatki, jest smaczny bo słodziutki - diabetyk by się pożywił w nagłym przypadku. ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Po całonocnej ulewie również ranek obudził nas rzęsistym deszczem. W tej sytuacji czwartek przeznaczyliśmy na straty i na wizyty w laboratoriach. Jednak po południu wyszło słońce i zrobiło się całkiem przyjemnie, ale już nie rezygnowaliśmy z podjętej decyzji i załatwiliśmy wszystkie ważne sprawy. W końcu jutro też jest dzień, a w sobotę będą goście i - jeśli Pan Bozia pozwoli - grillowanie na działeczce.

Julio - staram się wierzyć, że w końcu lato pokaże swoje prawdziwe oblicze ;:3 i pozwoli Tobie oraz wszystkim spragnionym nacieszyć się ogrodami i działeczkami. Zwłaszcza działeczkami, bo do ogrodu można wyskoczyć w każdej wolnej chwili, a na działkę to już cała wyprawa. ;:108
Będziemy zbierać nasionka rozmaitych roślinek i wymieniać się bardzo niedługo, bo ten czas tak szybko mija.....
Ciekawe, jakim kolorem zakwitną Twoje kleome, oczywiście nasionka zbieraj. ;:196

Obrazek

Maryniu - Twoje eukomisy zakwitną, gdy po moich zostanie już tylko wspomnienie. Później, ale i dłużej będą się cieszyć oczy. :tan Nie tylko Twoje, bo przecież pokażesz ich fotki.
Popatrz, jak to jest z naszymi gustami. Ja krwawniki mam po raz pierwszy i już wiem, że nie będę o nie zabiegać. ;:131 Nieszczególnie mi się podobają.
Lilie kocham i niecierpliwie czekam na kwiaty kolejnych. Jeżówki mam tylko te zwykłe i wystarczy, odmianowe wymagają specjalnych warunków, a ja już nie mam tyle cierpliwości. ;:124
Dziękuję i wzajemnie życzę dobrej pogody. ;:196

Obrazek

Ewuniu [ewarost] - aktualnie chyba wszyscy jesteśmy trochę zakręceni i niekiedy nie wiemy, gdzie ręce wsadzić. Jesteś usprawiedliwiona. ;:196
Co do maczków, to zdaje się, że one nie lubią przesadzania. Moja synowa wzięła sobie kilka sadzonek do Warszawy. W podróży spędziły tylko dwie godziny i wszystkie padły w trzecim dniu po wsadzeniu do donic. ;:222
W przyszłym roku wysiejesz nasionka i będziesz miała maków do oporu.
U mnie też wieje, ale od południa słonko grzeje i da się żyć.
A kota faktycznie rządzi. ;:306

Obrazek

Iwciu - dobra rada nie zawada, tylko że ja zapominam się, gdy wpadnę w wir pracy. :lol:
Wstrzymaj się z zakupami. Będziemy się dzielić. Tylko musimy sobie chciejstwa zapisywać, co by nam nie utknęły gdzieś w zakamarkach pamięci. ;:108

Obrazek

Danusiu [danuta z] - już wróciłaś! Wypoczęta szybciutko ogarniesz działkę.
Żal dalii, ale przecież nie ona jedna Ci teraz na działeczce kwitnie, więc ciesz się innymi kwiatkami. ;:303

Obrazek

Aguniu [witch] - to jest nas co najmniej dwie, bo ja też lubię dalijki z nasion i zawsze one goszczą na mojej działce. Tylko problem polega na tym, że odmianowo nie zgadzają się z informacją na opakowaniu. :oops:

Obrazek

Iwonko [00..] - dlaczego Twoje eukomisy miałyby nie zakwitnąć? ;:7 Musisz tylko dać im więcej czasu.
Tak. Te różowe to krwawnik. ;:108

Obrazek

Stasiu - chwasty zawsze znajdą sobie miejsce, nie czekają na pozwolenie. ;:224
Kochana, ja sobie wszystkie liliowce elegancko wpisałam do kajetu wraz z opisami kwiatów i zapisem terminów kwitnienia tudzież ich wzrostu, i teraz widzę, że one często są do siebie podobne, a jakoś nie przyszło mi do głowy posmakować kwiatków. :D
Dziękuję za podpowiedź. Na Ciebie zawsze można liczyć. ;:196

Obrazek

Kochani, padam na twarz, więc powiem Wam wszystkim: DOBRANOC, a spotkam się z Wami jutro w Waszych wątkach.

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko czytam że wreszcie pełna satysfakcja! cały dzień na działce i chwastów nie ma! Widzę zdjęcia rabatek ukwieconych i kolorowych! bardzo mi się podobają te z ostatniej serii :D
Ja mam jakiegoś lenia i coś za mało ostatnio pracuję, aż mnie coś gryzie ;:306
Kleome już Ci kwitnie, moje jeszcze w powijakach, a jednej coś szczyt ujadło, nie wiem czy wypuści coś bokiem?
Dobrej nocy, a jutro przyjemnego dnia ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko...kwiecia u ciebie pod dostatkiem. ;:138 Codziennie bycie na działce fajna sprawa. ale ma także minusy. ;:oj Wiem po sobie, jak zajadę po paru dniach zawsze dojrzę coś nowego kwitnącego, gdy jestem na działce codziennie ;:185 Eukomisy u mnie także nie kwitną, a na odmianowe jeżówki obraziłam się chyba na dobre. ;:306 . Albo mi wymarzną, albo zakwitną ale już jakieś wyrodzone, zniekształcone...to już nie to. :wink: Pozdrawiam i pogody życzę. ;:168
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny zachód słońca!
Mnie również nie zachwyciły krwawniki, miałam białe, żółte i różowe, ale jak dla mnie szkoda miejsca...Choć na zdjęciach nawet ładne :)
Po deszczach super się pieli w ogrodach i roślinki takie "żwawe" ;:167
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Zachód słońca rewelacyjny ;:63
Lato aż kipi u ciebie Lucynko od pięknych kolorów zapewne i zapachów.
Podziwiam piękne róże i lilie. No teraz mają swój najpiękniejszy czas. I my też patrząc na nie. ;:173
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Nareszcie wróciłam po 12 dniach. Działki nie poznałam . Pojechałam na działkę zaraz na drugi dzień. Musiałam chodzić po ślimakach tyle ich
było , a przecież trułam trzy razy.
Fajne kwiatki pokazujesz.Te niebieskie kłosy jak się nazywają? :oops: bo widziałam takie tylko niskie ,niebieskie i różowe, bardzo mi się
podobały.Cudowny zachód słońca.Lubię takie widoki nieba. Ja zrobiłam chmury przed burzą też są ciekawe i straszne.
Iryski piękne,a moich nie widziałam bo przekwitły. Jednak ogrodnik nie powinien wyjeżdżać na dłużej niż trzy dni ;:222
Twoja róża biała bardzo ładna,czy długo kwitnie?

Serdecznie pozdrawiam i życzę ;:3
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko zachód słońca bajeczny ;:215 A kwiatów zatrzęsienie, nie wiadomo na co patrzeć ...wszystko takie piękne, ale taka ukwiecona róża o tej porze lata to rarytas... wiesz jak jej na imię ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”