Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Post »

U mnie dopiero zakwitła ta ciemno bordowa, jako pierwsza. Zaczęło padać, wniosłam do kotłowni domowe hibiscusy, bo pryskałam na mszyce dziś, bo pełno było.
Pozdrawiam - Justyna
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Padaaaa deszcz! ;:215
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Marysiu jeżeli można to prozę zapisz . ;:180
Ja również pozytywnie zazdroszczę ogrodu przy domu cieszę się tym co mam . :uszy
Spokojnej nocy Marysiu, pada deszcz a ja mam pierwszy sen za sobą. ;:19
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu,bajecznie wyglądają Twoje Marcinki ,te pastelowe kolory jak z palety robią wrażenie,u mnie już zaczęło padać,w ogrodzie co prawda bardzo sucho,ale ma być do tego zimno ,nie podoba mi sie to wszystko,dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu wszystkie Twoje marcinki śliczne ,ale chyba wysokie, a do takich nie mam miejsca ;:145
Mam tylko jeden kolorek w kilku kępkach ,ale jest niziutki tak ok 50-60 cm
Nareszcie popadało.
Miłego tygodnia ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu marcinki robią wrażenie ;:333 ;:333
U mnie też niektóre róże jaszcze pieknie kwitną szczególnie te kupione w tym roku ,a jedna pachnie pieknie i smacznie .
Ty z Lucynka szalejecie z kwiatami ,a mnie jakoś ostatnio chęć odeszła na szaleństwa :( Mam nadzieję ,że to przejściowe i wróci chęć posiadania i siania i sadzenia :)
Zdrówka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu. Masz rację u mnie już nastąpiła zmiana pogody. Od nocy pada i jest brzydko, ponuro ;:222 . No cóż, nie możemy mieć zawsze pięknej pogody. Astry teraz rozweselają i trzeba mieć przynajmniej kilka. Ja ostatnio widziałam w pewnym sklepie przecenione sadzonki i głupia nie wzięłam ;:222 . Mam nadzieję, że jeszcze będą ;:224 . Tobie również udanego tygodnia życzę i pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu :wit

Marcinki u mnie też kwitną, ale nie są tak dorodne jak Twoje. Rosną za działką, prawie w lesie, ale są.

Trzymaj się kochana. ;:196 ;:196
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu kochana :wit , no to mamy poniedziałek i kolejny tydzień, widzę, że pogoda nie sprzyja pracom na ogrodzie, ale mimo wszystko życzę pięknego tygodnia. Marcinków masz sporo, a teraz to one dodają koloru na ogrodzie, pięknie Marysiu ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

A ja muszę swoje marcinki posadzić w bardziej eksponowane miejsca bo wcale ich nie widać oczywiście tych niskich.Wysokie nadają ton lecz szkoda ,ze hortensja do nich nie dołączyła w tym roku.Mam nadzieję ,ze w przyszłym roku będzie inaczej.Marysiu masz sporo marcinków
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu Twoje niebo o każdej porze roku i dnia jest cudowne ;:138
Jesień w ogrodzie bardzo kolorowa ;:215 nie można jej zarzucić że jest ponura i szara ;:173
Najazd drozdowatych :?: czy jakieś inne ptaszyny Cię nawiedziły ;:oj widok cudny ;:138
Zbliża się koniec sezonu ogrodowego i jakoś nie po drodze z B do B ;:174 w sobotę machałam jak wracałam z Krakowa :wit
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Leje, leje, leje! Witam :wit

Tereniu myślę, że jednak już Ci podlewa :D Marcinki mocno różowe były niższe rok temu, a co roku rosną wyżej i taki też jest sens ich dzielenia i przesadzania. Dzień ponury, ale większe zimno w prognozie przesunęli i dobrze.
Dobrego tygodnia i podlewania z góry! Pozdrawiam Obrazek ;:4

Justynko a u mnie z twoich co roku pierwsze kwitnie ruda i to już w sierpniu :D bardzo ją lubię ;:215

Bożenko to pójdziesz na grzyby ;:65

Irenko bardzo chętnie ;:168 I tak należy podchodzić do posiadania ogrodu, jak się kocha ogród to choćby najmniejszy sprawia radość ;:167
Jadzia dziwiła o jakiej porze piszesz, a to dla Ciebie prawie rano ;:306

Martusiu mam nadzieję, ze swoje posadziłaś, że w ogóle nie stoją dalej przy wejściu ;:306 Widzisz zimno się przesunęło, to może nie będzie tak źle Obrazek Pozdrawiam cieplutko Obrazek

Julciu mam kilka odmian niewysokich białe i fioletowe ok 40 cm, kilka odmian takich ok 70 cm no i wysokie też. Pójdę sprawdzić jakie Ty masz to może coś zmieścisz jeszcze u siebie ;:196 Spokojnego tygodnia Obrazek

Alu czy ja szaleję? gdzieżby mam tylko trochę nasadzeń i kwitną odwdzięczając się za opiekę Obrazek Ty masz ogród w budowie to na pewno wiele roślin jeszcze przybędzie i też będzie kolorowo. Masz domowego ogrodnika i na pewno ładnie zaprojektuje ogród tylko niech mu zdrowie dopisze...i Tobie też Obrazek

Ewelinko jak sadzonki nie wysuszone to bierz! rozrosną się :lol: Pogoda się załamała, ale nie jest źle, dopóki nie ma przymrozku nie narzekam ;:185 Niestety po kilkunastu godzinach deszczu większe kępy leżą i znowu będzie podwiązywanie ;:219 Spokojnego tygodnia ;:168

Besiu mam trochę nasion czerwonego floksika ale pewnie będziemy wysyłać sobie jeszcze jakieś inne nasiona to dołączę. A jaki masz kolor marcinka, bo może chciałabyś mieć jeszcze jeden na rozweselenie Obrazek Ściskam Beatko kochana Obrazek

Iwonko Twój ogród cudowny kolorowy i nawet w deszczu nie traci uroku. Leje? to odpoczniesz troszkę, bo ostro weszłaś z pracami. Ja dzisiaj uzupełniam zapasy, bo targ obrobiłam i cieszę się bo kupiłam prawdziwe górskie węgierki nie z chłodni tylko z drzewa ;:333 Dobrego tygodnia Iwonuś Obrazek

Jadziu kiedyś pies przekopał mi róg ogrodu i wyplewił ze trzy kępy marcinków, pożaliłam się na FO i wspaniałe dziewczyny (chłopak też) słały zewsząd te cudowne kwiatuszki, a że dane od serca to rozrastają się wspanialeObrazek

Marysiu skoro machałaś to jednak po drodze tylko wpaść nie chcesz, ja nie byłam z B od czasu kiedy byłam u Ciebie ObrazekOstatnio jakoś w przeciwnym kierunku mnie ciągnie Obrazeka i do mnie ogrodniczki zaglądają i cieszy mnie to ogromnie ;:4
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu :wit :wit
Tak podlewa u mnie a właściwie podlewało w nocy a teraz tylko mży ;:138 z czego się bardzo cieszę , choć z drugiej strony nic nie zrobiłam na działeczce a tam tyle pracy , ale jak przymrozków nie będzie to dobrze może jeszcze się pocieszymy kwiatuszkami i zdążymy wszystko zrobić .
Marcinki mocno różowe mam tylko te bardzo wysokie .
Pozdrawiam cieplutko ;:196 ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witaj, Maryś!
Nareszcie i u mnie porządnie podlewa. ;:333 Cieszę się, bo dość dużo roślin poprzesadzałam. :tan
Jednak do południa byłam na działce i coś tam sobie pogrzebałam. ;:215
Ciepełka życzę. ;:3 ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Marysiu jutro jadę załatwić kilka spraw i może przy okazji dorwe te astry ;:108 . Oby ;:333 . Podwiazywanie mokrych roślin nie jest łatwe ale czasem trzeba pomóc roślinom ;:108 . Pozdrawiam i udanego wieczoru życzę :wit.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”