Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Post »

Lucynko, ale cudownie ;:138
Przepięknie zakwitła ta różowa piwonia.
No i te kalle, takie eleganckie. Wystrojone na przywitanie lata :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko jutro napiszę bo dzisiaj padam ;:19 odbierz pw!!!
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj, Lucynko, dawno się nie widziałyśmy . Ja dla odmiany pochwalę świerk. Stawiam na kłujący lub Engelmanna. Jakiś czas temu mieliśmy szkółkę drzew iglastych i pozostał mi do nich sentyment oraz to oko, które wszystko zauważy.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

I Twoje dalie już rozwijają pąki ;:138 Niewielkie maja spóźnienie w stosunku do moich ;:oj
Falbaniasta, żółta kalia jest śliczna. Piękne ma te falbanki.
Moje liliowce, mimo że kępę już zbudowały pokaźną, jeszcze pąków nie pokazują. Mam jeszcze jednego, ale ten to mikrus, w tym roku na pewno nie zakwitnie. Moja majowa piwonia też już niestety osypana. Śliczna była, ale strasznie krótko to trwało.
Truskawki z własnej działki, to nie byle jaki przysmak. Poczęstowałam się, pyszne ;:108
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Piękna ta lekko zarumieniona kalla. Moje 2 pączki piwoniowe wciąż stulone.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Lucynko ;:196
Czytam że już jesteś zadowolona i ogródek masz podlany. Możesz się zająć podziwianiem roślin a nie tańcem z wężem Obrazek ale za te tańce kwiaty się odwdzięczają i wyglądają cudownie ;:167 Ta różowa piwonia jest obłędna, hosty mają teraz swój czas, ta w wąziutkimi listeczkami to chyba Stiletto, czy ta nad nią jest malutka? muszę porównać ze swoimi i na wiosnę zrobimy machniom ;:173 Sałaty i ja już wcinam i bardzo lubię tą rzymską, bo to chyba ją widzę, truskawki niestety jeszcze zielone (jedna czerwona stała się łupem ślimaka ;:14 ), ale wczoraj znalazłam dojrzałe jagody kamczackie i muszę je dzisiaj zebrać ;:333 Juki piękne, ja swoje przesadziłam i już się zebrały ale zostały zasypane gliną podczas ostatnich prac i jakoś marnie się zbierają ;:222
Pozdrawiam Cię cieplutko życząc pozytywnego zakończenia przygód z pocztą ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Jak śliczne to chwale. ;:138
Też mam czosnek sierotę nawet zapomniałam mu zdjęcie pstryknąć. ;:306
U mnie też niebiosa podlewają, fajnie ale ja mam ciut mocny deszcz.. ;:222
Ślicznie teraz ruszają z kwiatami i upały im nie straszne. ;:167
och jakie cudne kolory na dzień dobry. ;:196
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

W końcu doczekałyśmy się deszczu. ;:138 U mnie mogłoby więcej popadać ale dobre i to!

Piwonia przecudowna. ;:oj Mogę oczy nacieszyć.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ojej, a moje truskawki w tym roku odmładzane, wiec będzie ich niewiele, ale i tak troszkę pojemy, podlewa czyli super Lucynko ;:138
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Oto moja hosta ,kolor przypomina kolor groszku.
Obrazek
Pozdrawiam Teresa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witam Was najserdeczniej jak tylko to jest możliwe ;:167 ;:167 i proszę o wybaczenie, że wczoraj tak nagle Was zostawiłam. ;:32
Zawiniła poczta, która doprowadziła mnie do szewskiej pasji. Na szczęście już wszystko się wyprostowało, a ponadto humor poprawiło mi cudowne towarzystwo Forumowych koleżanek.
No dobra. Będę się chwalić. Przed kilkudziesięcioma minutami wróciłam z przesympatycznego spotkania w kolorowym i bogatym w piękne rośliny ogrodzie Reni Renzal. W spotkaniu uczestniczyła też Gosia Margo i mój osobisty kierowca, prywatnie małżonek, który jest zachwycony wspaniałą atmosferą i serdecznością Forumowych przyjaciół.
A ja jestem szczęśliwa.

Malwinko - może zbyt głęboko wsadziłaś piwonie. One lubią mieć korzenie tuż pod powierzchnią.
Te duże moje hosty mają już po kilka lat, a podłoże żyzne. Do niedawna miały dużo cienia, od roku ubiegłego więcej słońca niż cienia i dobrze sobie z tym radzą, co mnie ogromnie cieszy. Martwiłam się o ich żywot. Jak widać niepotrzebnie. :tan

Naparstnice powoli rozwijają swoje dzwonkowate kwiatki.Obrazek

Tereniu [tencia] - ładna ta Twoja hosta. Takiej nie mam i już się cieszę, że będę mieć.
Wycieczki zazdroszczę, ale cieszę się Twoją radością i życzę samych tylko najmilszych wrażeń.
Po powrocie koniecznie musisz się nimi podzielić. Zdjęcia jakieś też pokażesz, prawda? Zwłaszcza ciekawych roślinek. ;:97

Obrazek

Julio - moje kalle poszły do ziemi, gdy miały już duże liście. Wcześnie wsadziłam do doniczek jeszcze w domu.
Gdybyś chciała sadzonek truskawek, to pisz śmiało. U mnie zawsze jest mnóstwo młodzieży.

Obrazek

Aguniu - dziękuję za słowa uznania dla moich , w sumie dość skromnych, roślinek. ;:180

Wiciokrzew pomorski - rano...Obrazek

Marysiu [Maska] - wszystko szczęśliwie się zakończyło, a wizyta u Reni dała mi tyle radości, że zapomniałam o pocztowym incydencie.
Najważniejsze że roślinki przeżyły tę pocztową przygodę. ;:333
Dobra jesteś: "podziwianiem roślin"... Gdybyś zobaczyła tę ilość chwastów, które opanowały moją działkę po tych deszczach, radykalnie zmieniłabyś zdanie. ;:306
Nad tą miniaturową hostą jest inna miniaturowa. Jej odmiany też nie znam. Machniom-machniom zawsze można zrobić, nie ma problemu.
Sałatę rzymską też bardzo lubię, zresztą lubię wszelkie sałaty i zajadam je jak króliki. :;230
Moje juki kochane, bo zakwitną dużą ilością kwiecia. Dzisiaj doliczyłam się ośmiu, ale w przyszłym sezonie będą już tylko młodziutkie i prawdopodobnie nie zakwitnie żadna. Twoje pozbierają się. Juka musi wydać kwiat, by móc się rozmnożyć. Może kwiaty nie będą okazałe, ale jakieś będą na pewno.

Pozdrowienia dla Reni od Ciebie przekazane.
Ciebie też pozdrawiam i też cieplutko. ;:196

...w południe.Obrazek

Izuniu - dzięki za nazwanie mojego, tfu! mężowskiego świerku. M dostał go na imieniny od swojej siostry.
Wielkie ;:63 ;:63 dla znawczyni roślin ozdobnych.

Hortensja pnąca - jedno z dwóch skupisk kwiecia. Obrazek

Iwonko 1 - jedna dalia! Z siewu, jeszcze domowego....
Liliowce kwitną w różnych terminach, w zależności od odmiany. Ja też mam olbrzymią kępę liliowca, który jeszcze nie zakwitł.
Piwonie w tym roku - wszystkie - nie dość że wcześniej zakwitły, to jeszcze króciutko pokazywały swoją urodę. U mnie kwiaty ma jeszcze tylko biała i jasnoróżowa, tzn. dwie najpóźniejsze. W zasadzie jeszcze nie powinny kwitnąć. ;:131

No i jest pierwszy kwiat róży pnącej wielkokwiatowej.Obrazek

Kasiu [klarag] - prawda? Taka delikatna.
Może masz jedną z późno kwitnących odmian piwonii. Jeszcze zakwitnie.
Zresztą dzisiaj u Reni Renzal widziałam kwitnące takie piwonie, jakie u mnie już zgubiły płatki. ;:108

Goździki brodate.Obrazek

Kasiu [Kasiula] - ;:196
Masz słuszność. Nie ma to jak woda z nieba. Teraz naprawdę roślinki ruszyły z kopyta.

Trzy moje irysy syberyjskie.
1. Fioletowy.Obrazek

Dorotko 71 - cieszę się, że doczekałaś się deszczu. Ja też. Od zaraz widać różnicę in plus.
Moja glina przez jakiś czas przetrzyma wodę, pojąc roślinki.
Dziękuję w imieniu piwonii. ;:180

Błękitny (irys).Obrazek

Iwonko [00..] - za to w przyszłym roku truskawek będziesz miała zatrzęsienie. ;:138

Biały (irys)Obrazek
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

a tak się starałam sadzić płytko :( już nawet bałam się że w zimie przemarznie albo co, bo z miarą wokół nich chodziłam ;:223 no ale znam się na tym jak pies na kołowrotku to wcale bym się nie zdziwiła gdyby były za głęboko... myślisz, że jak w tym roku wygoliłam cały trawnik wokół (czyli w stosunku do poziomu ziemi ) piwonie są teraz wyżej to będą lepiej rosły? :roll:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Malwinko - myślę, że tak. One nie przepadają za łakomym towarzystwem.
Ja swoje piwonie, nawet te stare krzewy, po ścięciu łodyg z liśćmi na wszelki wypadek przed zimą zawsze okrywam, zwykle suchymi liśćmi moreli lub brzoskwini, którymi przy tej okazji dokarmiam rośliny.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko miło spędziłaś dzień! widziałaś piękny ogród i na pewno były ciekawe dyskusje jak to bywa w zielonozakręconym towarzystwie ;:162 U mnie cały dzień lało i dobrze że mam tunel to nie spędziłam połowy dnia w fotelu ;:306 Teraz cisza ;:224 nie pada więc jest nadzieja, że jutro wyschnie.
Życzę Ci spokojnej nocy ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O to Ty miałaś wspaniały dzień Lucynko, jakie to fajne spotykać się z ludźmi z tą samą pasją ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”