Teraz wszystko stoi różą
Ogród Marty-cz.aktualna
- duju
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty-cz.aktualna
Marto, kompociki przelewasz wrzątkiem? - ile kładziesz owoców do słoika?
Teraz wszystko stoi różą
Maki interesujące, jeszcze białych nie widziałam.
Teraz wszystko stoi różą
Pozdrawiam - Justyna
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Martusiu żal , bo Semiplena przekwita i znowu musimy czekać rok na ten spektakl! Maki w tym roku pięknie kwitną
Masz teraz przepiękny i kolorowy ogród, bo róże dają dużo masy kolorystycznej
Szkoda trochę, że nie możesz rozkoszować się na co dzień ale chociaż wieczorami. Lekkiej pracy i chłodu, bo znowu upały mamy. Pozdrawiam 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś jak zwykle pospacerowałam.
Ubiegłoroczna różanka już taka piękna, róże to jednak prawdziwe królowe, szybko pokazują swoje walory.
Hortensje drzewiaste już takie ukwiecone.
Przetwory znowu w ilościach hurtowych.
Powodzenia i spokoju w pracy. 
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Martuniu u ciebie to różany zawrót głowy.
Jakie piękne okazy masz przy samym domu. Ale musi ci pięknie pachnieć w całym ogrodzie...
Ludzie na pewno zaglądają do ciebie zza płotu. Cudnie...
Jakie piękne okazy masz przy samym domu. Ale musi ci pięknie pachnieć w całym ogrodzie...
Ludzie na pewno zaglądają do ciebie zza płotu. Cudnie...
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Martusiu
Cudowny spacerek -ślicznie wszystko Ci kwitnie
Piękne różyczki a ta biała powala na kolana
Maki białe
Już kompociki robisz
Serdecznie pozdrawiam
Piękne różyczki a ta biała powala na kolana
Już kompociki robisz
Serdecznie pozdrawiam
- alka
- 200p

- Od: 3 paź 2006, o 23:08
Marto, białe maki na wagę złota. Cudne są oba, trudno mi zdecydować, który ładniejszy. Czy jest szansa, że nasiona będą z białego tatusia? Ja mam pełne czarne i chyba będą różowe strzępiaste, gdybyś chciała się wymienić, to ja staję w kolejce. 
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mój ogród - Alka
- joannamm
- 500p

- Od: 27 lut 2013, o 20:20
Witaj Marto, ale masz piękne róże, aż dech zapiera ich widok, a te białe jakie wielkie, super.
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Martuś .
I znowu sie powtórzę
ale pięknie u Ciebie tyle pięknych róż chyba już masz wszystkie odmiany
Pozdrawiam
I znowu sie powtórzę
Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Martuś Twoja Semiplena wymiata. Posadziłam wiosną takową różę i już mnie zaskakuje siłą wzrostu. W przyszłym sezonie już dostanie pergolę. Śliczna róża.
W ogrodzie kolorowo i na bogato. Jak to u Marty
W ogrodzie kolorowo i na bogato. Jak to u Marty
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Maki cudne. Czy one są wieloletnie? Nie rozłażą się?
Wyobraź sobie, że po 2 latach wyszedł jeden złocień od Ciebie
Byłam w szoku.
Z piwoniami tak zrobię.
Wykopię i dokarmię
Wyobraź sobie, że po 2 latach wyszedł jeden złocień od Ciebie
Byłam w szoku.
Z piwoniami tak zrobię.
Wykopię i dokarmię
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marto cudowny spacerek dziękuję. Maki białe wymiatają , cudne. Zbierz proszę nasionka, ktoś mi kiedyś przesłał, ale nie wyrosły. Zostawiłam
w Twoim ogrodzie.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witajcie ,tyle mam miłych gości ,a mnie nie ma, praca pochłania mnie bez reszty,do ogrodu wchodzę zrobić zdjęcia i tyle ,kwiatów w nim mnóstwo ,bo dokwitają następne ,a ja nawet nie mam czasu się na nie napatrzyć.
Dorotko,ta duża róża to Semiplena ,mogę dać patyczków ,ale nie wiem kiedy chcesz,pozdrawiam
Gosiu clem3,przed domem jest 100 róż,nie da się wyrazić zdjęciami tego widoku,wszystkich razem mam koło 400 ,więc jest co robić i jest co podziwiać ,pozdrawiam
Iwonko,masz na myśli Semiplenę ?,to zapisz na wiosnę ,pozdrawiam
Kasiu,czy już u Ciebie przestało padać ?U mnie też raz pada raz słońce,to sprzyja chorobom grzybowym,pozdrawiam
Justyna,ja też nie widziałam całkiem białych maków,są urocze,co do kompotów,to Marysia Maska znalazła moją stronę z przepisem i spiżarnią i podała link babcibeni ,jest na stronie 63,na pewno znajdziesz i są tam też moje wyjaśnienia i odpowiedzi na pytania dotyczące tego kompotu,pozdrawiam
Marysiu,wszystko przekwita i przemija i tak się kręci ,a my czekamy na rok następny,szkoda,że tak mało mnie w ogrodzie ,jak nie robię zdjęć to w ogóle do niego nie wchodzę ,po pracy robię obiad i jak zjem to usypiam
dzisiaj nie poszłam do pracy ,bo poszedł Bogdan a mam super uczennicę i ona została sama i dała radę ,ale przywiozłam 10 kg agrestu i jutro będę robić agrestowe kompociki,zawsze znajdę sobie dużo zajęcia
,pozdrawiam i buziaczki
Soniu,zasuwam jak motorek ,pracę mam chyba wpisaną w horoskop
róże kwitną ogromną ilością kwiatów,co jedna to ładniejsza,jutro robię kompocik agrestowy,pychotka ,a urlopy są do końca lipca,ale myślę ,że i my też pójdziemy na urlop i nie będę musiała do końca lipca pracować ,pozdrawiam
_oleander_,nikt nie zagląda do mnie zza płotu ,bo jestem trochę na uboczu,ale często ktoś przyjeżdża do ogrodu,bo pocztą pantoflową się dowiadują o moim ogrodzie ,róż przed samym domem jest 100 ,nie potrafię pokazać zdjęciami tej ilości kwiatów,nie mówiąc o ogrodzie ,pozdrawiam
Tereniu,jak miło Cię widzieć ,też Cię teraz mało na forum,tą Semiplenę możesz mieć ode mnie ,przypomnij na wiosnę ,maków białych to i ja nie widziałam ,to coś nadprzyrodzonego,kompociki dopiero się zaczęły ,bo na razie tylko truskawkowe zrobiłam ,jutro zrobię agrestowe,,a za nimi z czarnej i czerwonej porzeczki,pozdrawiam gorąco
Dorotko,ta duża róża to Semiplena ,mogę dać patyczków ,ale nie wiem kiedy chcesz,pozdrawiam
Gosiu clem3,przed domem jest 100 róż,nie da się wyrazić zdjęciami tego widoku,wszystkich razem mam koło 400 ,więc jest co robić i jest co podziwiać ,pozdrawiam
Iwonko,masz na myśli Semiplenę ?,to zapisz na wiosnę ,pozdrawiam
Kasiu,czy już u Ciebie przestało padać ?U mnie też raz pada raz słońce,to sprzyja chorobom grzybowym,pozdrawiam
Justyna,ja też nie widziałam całkiem białych maków,są urocze,co do kompotów,to Marysia Maska znalazła moją stronę z przepisem i spiżarnią i podała link babcibeni ,jest na stronie 63,na pewno znajdziesz i są tam też moje wyjaśnienia i odpowiedzi na pytania dotyczące tego kompotu,pozdrawiam
Marysiu,wszystko przekwita i przemija i tak się kręci ,a my czekamy na rok następny,szkoda,że tak mało mnie w ogrodzie ,jak nie robię zdjęć to w ogóle do niego nie wchodzę ,po pracy robię obiad i jak zjem to usypiam
Soniu,zasuwam jak motorek ,pracę mam chyba wpisaną w horoskop
_oleander_,nikt nie zagląda do mnie zza płotu ,bo jestem trochę na uboczu,ale często ktoś przyjeżdża do ogrodu,bo pocztą pantoflową się dowiadują o moim ogrodzie ,róż przed samym domem jest 100 ,nie potrafię pokazać zdjęciami tej ilości kwiatów,nie mówiąc o ogrodzie ,pozdrawiam
Tereniu,jak miło Cię widzieć ,też Cię teraz mało na forum,tą Semiplenę możesz mieć ode mnie ,przypomnij na wiosnę ,maków białych to i ja nie widziałam ,to coś nadprzyrodzonego,kompociki dopiero się zaczęły ,bo na razie tylko truskawkowe zrobiłam ,jutro zrobię agrestowe,,a za nimi z czarnej i czerwonej porzeczki,pozdrawiam gorąco
-
koziorozec

Ala,nie mam czarnego maku ,a czy białe powtórzą cechy zobaczymy ,myślę ,że zbiorę nasiona ,to się wymienimy,tylko przypomnij na wiosnę ,albo w zimie,pozdrawiam
Asiu,róż ma sporo ,kwitną cudnie i cudnie pachną
Aluś ,31,wszystkich odmian to chyba nie sposób zgromadzić ,ale mam ich sporo i widok jest niesamowity,pozdrawiam
Gosiu,moją chyba muszą w połowie przyciąć ,bo wszędzie koło niej brakuje miejsca,zawala wszystko,ale jest cudna i cudnie pachnie w dużej odległości,będziesz z niej zadowolona ,nie trzeba jej okrywać ,kopczykować i nie choruje,dziękuję za miłe słowa,pozdrawiam
Ewo,miło,że spacerujesz po moim ogrodzie ,może kiedyś i w realu zechcesz pospacerować,pozdrawiam
Gosiu Margo,te maki sa jednoroczne i same sie wysiewają ,więc trzeba je przerywać ,bo zawsze jest ich za dużo ,złocień się zastanowił i zawitał u Ciebie,z piwoniami na pewno się powiedzie ,karpy są już duże i zasil już teraz ,żeby miały siłę zakwitnąć ,pozdrawiam
Dorota,białe maki i dla mnie są wielką niespodzianką ,zbiorę nasionka na pewno,i się podzielimy ,żeby tylko powtórzyły cechy,zapraszam znowu na spacerek ,zdjęć mam dużo tylko tego czasu tak mało,pozdrawiam
Asiu,róż ma sporo ,kwitną cudnie i cudnie pachną
Aluś ,31,wszystkich odmian to chyba nie sposób zgromadzić ,ale mam ich sporo i widok jest niesamowity,pozdrawiam
Gosiu,moją chyba muszą w połowie przyciąć ,bo wszędzie koło niej brakuje miejsca,zawala wszystko,ale jest cudna i cudnie pachnie w dużej odległości,będziesz z niej zadowolona ,nie trzeba jej okrywać ,kopczykować i nie choruje,dziękuję za miłe słowa,pozdrawiam
Ewo,miło,że spacerujesz po moim ogrodzie ,może kiedyś i w realu zechcesz pospacerować,pozdrawiam
Gosiu Margo,te maki sa jednoroczne i same sie wysiewają ,więc trzeba je przerywać ,bo zawsze jest ich za dużo ,złocień się zastanowił i zawitał u Ciebie,z piwoniami na pewno się powiedzie ,karpy są już duże i zasil już teraz ,żeby miały siłę zakwitnąć ,pozdrawiam
Dorota,białe maki i dla mnie są wielką niespodzianką ,zbiorę nasionka na pewno,i się podzielimy ,żeby tylko powtórzyły cechy,zapraszam znowu na spacerek ,zdjęć mam dużo tylko tego czasu tak mało,pozdrawiam
-
koziorozec