Ogródek to moje drugie życie cz.10 -sezon 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek to moje drugie życie cz.10 -sezon 2016

Post »

Dorotko, ależ masz cudnie i kolorowo u mnie już saro buro na działce. Róże wprost zjawiskowe ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko kolorowo, pięknie na rabatach. ;:oj Zazdroszczę zakątka hostowego, będzie cudny wiosną, jak się rośliny rozrosną. ;:138 Róż nie sposób nie podziwiać, a chryzantemy coraz więcej kwiatów pokazują. ;:215 Pierwiosnki teraz kwitną. :shock: Dobrej niedzieli. ;:3
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Jagi jakby to powiedzieć na temat pazerności na nowe rośliny- kocham to ;:oj ,taki mój fijoł,ścieżki jeszcze szerokie ;:306

Ewelinko dziękuję ,lubię zmiany i lubię pracować :heja

Andrzejku jeśli wszystkie zakwitną to zapewniam,że będzie co oglądać :;230

Aniu Pashmina jest urocza ,a Casanova ? nie ma dobrych not,a mnie to zupełnie nie przeszkadza ,piękna jest,teraz choruje -jak większość moich róż

Aniu-Annes tak to Jalitah,plamistość ją dopadła i nie tylko ją :(

Dorotko pewnie tak,jakieś tam nasionka są ,ale nie zbieram ,czasu nie mam na to , trzeba by się bawić

Julio też kiedyś było u mnie szaro o tej porze,dlatego dosadziłam rośliny które wnoszą barwy na działkę jesienią

Soniu pierwiosnki często powtarzają kwitnienie :wit

Wczoraj był bardzo ciepły dzień ,ale działki nie zaliczyłam bo byłam na wyjeździe ,za to dzisiaj i owszem,rano zapowiadali opady deszczu, więc w oczekiwaniu bo susza straszna zaryzykowałam i trochę przesadzałam,dosadziłam parę wrzosów i takie tam jesienne porządki ,zrobiliśmy też sobie grilla na obiad kto wie ?może ostatniego w tym roku ,jako,że szybko zmierzch nadchodzi trzeba było do domu wracać i ledwo co przyjechaliśmy zaczęło kropić i pada cały czas ,cieszę się niezmiernie ,że rośliny się trochę napiją -zapraszam na barwy mojej jesieni

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 2 paź 2016, o 22:09 --

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Dorotko u Ciebie jeszcze tak kolorowo.Super! U mnie sucho strasznie, mało tego mrozek już zważył dalie i jednoroczne prawie wszystkie.Sezon zbliża się ku schyłkoiwi
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dorotka jesień piękna i barwna u Ciebie.Kłos miskanta Zebrinusa ;:333
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Dorotko. Może i si powtarzam ale masy cudowną jesień ;:138 . Tyle astrów, chryzantem, hortensji ;:138 . Pięknie i kolorowo trzeba przyznać ;:108 . U mnie dzisiaj pogoda zmieniła się diametralnie, jest chłodno i leje deszcz . Śliczne zdjęcia nam pokazałaś :tan . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Cudowna jesień u Ciebie. ;:138
Dorotko, wiem że zbieranie nasionek to mozolna praca ale jeśli mogę Cię prosić, urwij kilka przekwitniętych kwiatków z nasionami i wyślij mi. Ja je sobie powybieram. :oops:
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Dorotko czy trzmielina rośnie pod tym drzewem bez korony? Szukam inspiracji dla lokalizacji swojej.
Jakie krzewy i rośliny posadziłaś tam jeszcze?
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorciu Masz przepiękne chryzantemy ;:138 Właśnie tą różnorodnością kolorystyczną mnie urzekły. A przede wszystkim są niezwykle wdzięczne, za odrobinę troski, odwdzięczają się wspaniałym spektaklem barw, tyle ze u Ciebie już zaczynają kwitnąć, a u mnie jeszcze same pączki.
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dorciu Twoje zdjęcia z poprzedniej strony bardzo miło się oglądało w taki deszczowy, kolejny już dzień.
Chryzantemy normalnie aż się do mnie uśmiechały. ;:215
Róże nadal piękne kwiaty pokazują. Ja staram się już kupować róże, które nie mają większych skłonności do chorowania. Łudzę się, że to choć trochę poprawi kondycję mojego ogródka o tej porze roku. :roll:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

No tak, tych wspaniałych chryzantem mogę Ci tylko pozazdrościć. Kiedyś nawet robiłam listę ich zakupu, ale później jakoś miejsce w ogrodzie się skończyło i moje plany poszły w łeb. A one (chryzantemy) tak fajnie kolorują teraz ogród.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu-mamafrania u mnie przymrozków jeszcze nie było i mam nadzieję,że jeszcze jakiś czas nie będzie ,ale jesień przyszła i to gorsze jej oblicze,zimne i mokre

Aniu-Annes 77 Zebrinus się popisał ,w zeszłym roku miał tylko jedną miotełkę ,a rośnie już u mnie kilka lat

Ewelinko kiedyś to pisałam,ale się powtórzę ,nie lubiłam chryzantem,dla mnie to były cmentarne kwiaty ,miałam jakąś różową która była marna i została chyba w ziemi jak babcia miała działkę ,ale pokochałam je przez forum,i dosadzam co roku

Doroto postaram się,ale nie obiecuję ,jak na razie na działce nie bywam bo cały czas pada

Halinko to na zdjęciu tak wygląda,trzmielina rośnie kawałek od pnia ,pod pniem mam clematisy ,które mają się po nim piąć ale jak do tej pory nie bardzo im to wychodzi .mam natomiast trzmieliny pod gruszką i pod czereśnią one się tam pną po pniu ,kiedyś miałam też blisko ściany altany i obrosły ją pięknie,w tym roku była malowana więc musiałam ją zlikwidować ,trzmielina u mnie rośnie wszędzie po płocie z siatki przy placu zabaw ,jako obwódka żywopłotu z pęcherznic,na rabatach ,u mnie jest bezproblemowa

Marusiu pewnie masz odmiany później kwitnące ,u mnie też kilka jeszcze w pączkach ,teraz jak kupuję zwracam uwage na termin kwitnienia ,co mi po chryzantemach które zakwitną jak już na działce przestanę bywać?

Aniu poje pierwsze 3 róże czyli Chopin, Casanova i Nostalgie przez 2-3 lata były zdrowe aż miło popatrzeć , teraz chorują wszystkie ,ale od jakiegoś czasu poczatek sezonu miały super -zdrowy,a chryzantemy warto mieć ;:333

Wandziu znalazłabyś miejsce na chryzantemy ,ja sadzę między bylinami które teraz już przekwitają ,dopiero od kiedy wprowadziłam chryzantemy na działkę aż chce się patrzeć na te kolory,kiedyś o tej porze było już szaro-buro ,co roku kupuję kilka odmian w tym roku wiosną sadziłam .a teraz czekam na kolejne ,bo zamówiłam kilka nowych ,dobrze teraz się sadzi .uważam że lepiej niż wiosną bo jeszcze widać gdzie co rośnie lub rosło i mozna wkomponować np kolorystycznie lub gabarytowo,tak więc polecam ,możesz kupić przecież niższe i gdzieś z przodu je posadzić

Moi mili,u mnie pada i pada ,ochłodziło się ,deszcz potrzebny był bardzo ,ale mogłoby już przestać ,pracy jeszcze na działce sporo ,a kiedy to zrobić jak z nieba kapie ;:oj czekam jeszcze poza chryzantemami na hosty,pierwiosnki no i róże ,miałam w planie sporo przesadzania ale pogoda jak się nie poprawi to nie wiem czy zdążę
nie lubię takiej pogody ,jak czytam lub słyszę jak ktoś mówi,że lubi jak pada wtedy kocyk,dobra książka ,lampka wina itp to myślę sobie-oddam to wszystko za pobyt wśród zieleni
dobrego popołudnia :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Nawet nie wiesz Dorotko, jak bardzo mnie zachęciłaś. Już nawet chciałam kupować teraz, ale jednak wstrzymam się do wiosny, bo nie ma sensu brać ich w tej chwili tylko na przezimowanie.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dorcia7 pisze: chryzantemy,ja sadzę między bylinami które teraz już przekwitają ,dopiero od kiedy wprowadziłam chryzantemy na działkę aż chce się patrzeć na te kolory,kiedyś o tej porze było już szaro-buro
Nie ściągałem ;:224 Też na to wpadłem :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”