Różyczki masz prześliczne
Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
Aniu, zazdroszczę Ci deszczu, u mnie spadło kilka kropelek i od nowa świeci
i pinki winki jaka fajna. Źródełko moje musi poczekać - w tej chwili w tym miejscu rośnie winogron, więc musimy najpierw troszkę poprzesadzać i na wiosnę ruszymy z tworzeniem. Na razie mamy wojnę na argumenty, bo niestety, ja i emuś mamy zupełnie inne wyobrażenie wody w ogrodzie 
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
-
April
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Cebulki z serii Diamonds śliczne. Moje ulubione kolorki. Muszę się wybrać na zakupy bo tak kusisz tymi fociami.
Rosenfaszination bardzo mi się podoba z tym liliowym rumieńcem.
Hortensję Polar Bear, też podwiązywałam. Ale to jej pierwszy sezon u mnie, pewnie była mocno pędzona w szkółce. Ciekawa jestem czy po moim cięciu się wzmocni na następny rok.
Obrazki róż jak zwykle urocze
Rosenfaszination bardzo mi się podoba z tym liliowym rumieńcem.
Hortensję Polar Bear, też podwiązywałam. Ale to jej pierwszy sezon u mnie, pewnie była mocno pędzona w szkółce. Ciekawa jestem czy po moim cięciu się wzmocni na następny rok.
Obrazki róż jak zwykle urocze
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Cebule z serii Diamonds śliczne
Ja też kupiłam z tej serii cebule. Zobaczymy czy tak pięknie jak diamenciki nam zakwitną na wiosnę 
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Aniu czy możesz coś więcej napisać o różyczce Biedermeier
Tulipany strzępiaste też uwielbiam
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu, masz śliczne i zdrowe róże. Podziwiam je i nabieram ochoty na niektóre z nich. 
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ale masz dorodną pinky vinky i jakie ma wielkie kwiaty 
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Jak długo masz Mariatheresia? Jest zachwycająca, a moja zupełnie mnie do siebie nie przekonuje
Przez cały sezon zaledwie kilka kwiatów, które ledwo zauważyłam. Nawet nie pamiętam czy zrobiłam jej jakieś zdjęcie. Jest jeszcze młoda, więc poczekam, może się rozbuja?
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Co za zimnica za oknem, dobrych kilka dni nie byłam na działce, czekam na ocieplenie.
Raz mi za gorąco, a teraz znów za zimno, nie idzie mi dogodzić. Lubię ciepłą, złotą jesień, schowałam się w domku ?na szczęście ma być więcej słoneczka
Czeka mnie koszenie trawnika?
U mnie w B i innych marketach leżą cebule odłogiem, no nikt nie kupuje?czekam na przeceny i wtedy cokolwiek dokupię, bo jak na razie mam tylko 42 cebulki tulipanowe?
Aniu First Lady rozwinęła kwiaty, a powodem może być brak deszczu, teraz mogę ją podziwiać i powiem Ci ,że podoba mi się mimo,że rzeczywiście łapie plamy ?
Tulipany będą pasować owszem kolorystycznie.

Gosia i pewnie się doczekasz, cierpliwie czekaj?Z deszczu jestem zadowolona, tylko,że teraz nie padało, tylko przejmujący chłód daje się we znaki?
Crocus Rose

Aneczko mi też podobają się inne odmiany co rosną w ogrodach, a ja tylko spoglądam i ich pragnę, jednak jak ostatnio stanęłam na środku to tak stałam i dumałam, nie wiem ile czasu minęło?miejsca braknie na nowe róże? Moja kolekcja chętnie by się powiększyła, kiedyś na pewno coś wykombinuję, aby zaprosić do siebie jeszcze kilka ciekawych odmian?
Leonardo da Vinci

Marlenko pewnie i u Ciebie popadało?deszczu bardzo potrzebowały rośliny wysuszone jak pieprz?Na źródełko wytrwale poczekam, fajnie, że obydwoje macie koncepcję to na pewno coś ciekawego się urodzi
Pashmina

Jolu ja wciąż mam ochotę na nowe chciejstwa, a teraz jest idealna pora, by z każdej półki uśmiechały się do mnie cebulki różnorakie?muszę mieć silną wolę?
Hanstadt Rostock

Artemis

Zuza no ja liczę na piękne tulipany, cebule są mega duże i zdrowe. Oby tylko żadna małpa ich nie podgryzła?
Sophia Renaissance

Ewuniu Biedermeier raczej nadaje się bardziej do donicy niż do gruntu, u mnie rośnie na przodzie rabaty i co roku zakwita jednym lub dwoma kwiatami, raczej trzymam ja dlatego, że szkoda mi jej wydawać, bo sam kwiat jest cudowny?co ważne jest zdrowa, nie ma ani jednej plamki?
Kurfurstin

Małgosiu dzisiaj jadę po tygodniu nieobecności i sprawdzę co się dzieje, jestem bardzo ciekawa jak róże się zachowują, kiedy takie zimne noce.
Leonardo z Red Baron

Filemon tak ?jestem bardzo dumna z tegorocznej Pinky Winky, ładnie się prezentuje i nie pokłada.
Pinky Winky

Dorotko Mariatheresia liczy sobie kilka lat ,praktycznie od początku jest u mnie około 7 lat.
Co roku mnie zachwyca i niezły z niej krzaczor, do tego zdrowa?
Zupełnie nie wiem, dlaczego u Ciebie taka mizerna, ja zaliczam ją do mocarzy.
Trzymam kciuki, by się rozhulała?

Winter Lodge już pewnie rozwinięta dzisiaj ...

East Park w pąku nowość z jesieni 2014

Dieter Muller w kąpieli

Dieter Muller i First Lady

Raz mi za gorąco, a teraz znów za zimno, nie idzie mi dogodzić. Lubię ciepłą, złotą jesień, schowałam się w domku ?na szczęście ma być więcej słoneczka
Czeka mnie koszenie trawnika?
U mnie w B i innych marketach leżą cebule odłogiem, no nikt nie kupuje?czekam na przeceny i wtedy cokolwiek dokupię, bo jak na razie mam tylko 42 cebulki tulipanowe?
Aniu First Lady rozwinęła kwiaty, a powodem może być brak deszczu, teraz mogę ją podziwiać i powiem Ci ,że podoba mi się mimo,że rzeczywiście łapie plamy ?
Tulipany będą pasować owszem kolorystycznie.

Gosia i pewnie się doczekasz, cierpliwie czekaj?Z deszczu jestem zadowolona, tylko,że teraz nie padało, tylko przejmujący chłód daje się we znaki?
Crocus Rose

Aneczko mi też podobają się inne odmiany co rosną w ogrodach, a ja tylko spoglądam i ich pragnę, jednak jak ostatnio stanęłam na środku to tak stałam i dumałam, nie wiem ile czasu minęło?miejsca braknie na nowe róże? Moja kolekcja chętnie by się powiększyła, kiedyś na pewno coś wykombinuję, aby zaprosić do siebie jeszcze kilka ciekawych odmian?
Leonardo da Vinci

Marlenko pewnie i u Ciebie popadało?deszczu bardzo potrzebowały rośliny wysuszone jak pieprz?Na źródełko wytrwale poczekam, fajnie, że obydwoje macie koncepcję to na pewno coś ciekawego się urodzi
Pashmina

Jolu ja wciąż mam ochotę na nowe chciejstwa, a teraz jest idealna pora, by z każdej półki uśmiechały się do mnie cebulki różnorakie?muszę mieć silną wolę?
Hanstadt Rostock

Artemis

Zuza no ja liczę na piękne tulipany, cebule są mega duże i zdrowe. Oby tylko żadna małpa ich nie podgryzła?
Sophia Renaissance

Ewuniu Biedermeier raczej nadaje się bardziej do donicy niż do gruntu, u mnie rośnie na przodzie rabaty i co roku zakwita jednym lub dwoma kwiatami, raczej trzymam ja dlatego, że szkoda mi jej wydawać, bo sam kwiat jest cudowny?co ważne jest zdrowa, nie ma ani jednej plamki?
Kurfurstin

Małgosiu dzisiaj jadę po tygodniu nieobecności i sprawdzę co się dzieje, jestem bardzo ciekawa jak róże się zachowują, kiedy takie zimne noce.
Leonardo z Red Baron

Filemon tak ?jestem bardzo dumna z tegorocznej Pinky Winky, ładnie się prezentuje i nie pokłada.
Pinky Winky

Dorotko Mariatheresia liczy sobie kilka lat ,praktycznie od początku jest u mnie około 7 lat.
Co roku mnie zachwyca i niezły z niej krzaczor, do tego zdrowa?
Zupełnie nie wiem, dlaczego u Ciebie taka mizerna, ja zaliczam ją do mocarzy.
Trzymam kciuki, by się rozhulała?

Winter Lodge już pewnie rozwinięta dzisiaj ...

East Park w pąku nowość z jesieni 2014

Dieter Muller w kąpieli

Dieter Muller i First Lady

- wagabunga123
- 1000p

Hej, powiem Ci, że ja też dziś zmarzłam - bryyy, rano było tylko 9 stopni
Szok, jak drastyczny spadek temperatury odnotowaliśmy. Ale ponoć weekend będzie ciepły i 
W tym tygodniu również nie byłam na działce i wybiorę się zapewne dopiero w sobotę, zobaczyć co słychać.
Cebulek troszkę zakupiłam i też już czekam na przeceny, mam nadzieję, że doczekam się ...
Róże kwitną Ci ślicznie
Moje delikatnie powtarzają, ale to zapewne dlatego, że to ich pierwszy rok u mnie, więc póki co, nacieszę oczy Twoimi widoczkami
W tym tygodniu również nie byłam na działce i wybiorę się zapewne dopiero w sobotę, zobaczyć co słychać.
Cebulek troszkę zakupiłam i też już czekam na przeceny, mam nadzieję, że doczekam się ...
Róże kwitną Ci ślicznie
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Aniu, piękne i dorodne masz już te różane krzaczory
Mam nadzieję, że moje młodziaki też przetrwają zimę i w przyszłym roku bardziej pokażą swoje walory
Na Artemisa ostrzę sobie ząbki, ale i Twoja Mariatheresia wpadła mi w oko. Do tego piszesz że mocarna i nie choruje, hmmmm...
Mam nadzieję, że moje młodziaki też przetrwają zimę i w przyszłym roku bardziej pokażą swoje walory
Na Artemisa ostrzę sobie ząbki, ale i Twoja Mariatheresia wpadła mi w oko. Do tego piszesz że mocarna i nie choruje, hmmmm...
- Annes 77

Marlenko jak myślisz kiedy można oglądać się za przecenami?
Róże po trzech latach budują spore krzaki,zobaczysz i Ty się doczekasz
Weekend ciepły? O tak tego mi trzeba ...ciepły wrzesień,kwitnące trawy i hortensje ech
Zuza Mariatheresia godna polecenia,to jedna z tych żelaznych,co nic jej nie ruszy
Artemisa w ciemno możesz zamwiać
Widziałaś jakie piękne nowości mają we Flo?
Róże po trzech latach budują spore krzaki,zobaczysz i Ty się doczekasz
Weekend ciepły? O tak tego mi trzeba ...ciepły wrzesień,kwitnące trawy i hortensje ech
Zuza Mariatheresia godna polecenia,to jedna z tych żelaznych,co nic jej nie ruszy
Artemisa w ciemno możesz zamwiać
Widziałaś jakie piękne nowości mają we Flo?
- wagabunga123
- 1000p

W zeszłym roku wyprzedaże ruszyły już z początkiem października. W tym roku cebulki pojawiły się w sklepach znaczniej wcześniej więc może już pod koniec września będzie taniej ... Mam upatrzonych kilka odmian, niestety jak się policzy te wszystkie złotówki, to wychodzi niezła sumka, więc czekam na promocje 
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu
po Twoich różach wcale nie widać suszy.
Może rzeczywiście i te rabatowe potrzebują czasu, żeby dorosnąć i nabrać ciała w ogrodzie.
Wiele z tych , co pokazujesz posadziłam jesienią 2014 i wiosną tego roku. Owszem zakwitły,
niektóre nawet zdążyły powtórzyć kwitnienie ale nie tak dostatnio jak u Ciebie.
Jeżówkę "Marmalade" dokupiłam sobie ostatnio w nowo odkrytym przez siebie sklepie
internetowym i nawet po okazyjnych cenach. Przybyła bez kwiatka ale widać, że kwitła , więc
może tym razem nie będzie pomyłki. Dam Ci namiary na PW.

Może rzeczywiście i te rabatowe potrzebują czasu, żeby dorosnąć i nabrać ciała w ogrodzie.
Wiele z tych , co pokazujesz posadziłam jesienią 2014 i wiosną tego roku. Owszem zakwitły,
niektóre nawet zdążyły powtórzyć kwitnienie ale nie tak dostatnio jak u Ciebie.
Jeżówkę "Marmalade" dokupiłam sobie ostatnio w nowo odkrytym przez siebie sklepie
internetowym i nawet po okazyjnych cenach. Przybyła bez kwiatka ale widać, że kwitła , więc
może tym razem nie będzie pomyłki. Dam Ci namiary na PW.
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, Biedermeier u mnie oblepiona kwiatami, ale i czarnych plamek jej nie brakuje. W jesiennej odsłonie kwiaty miała całkowicie białe.
Przekopałam dziś cebulki w B... i wyciągnęłam Flaming Flag
Przekopałam dziś cebulki w B... i wyciągnęłam Flaming Flag
- Annes 77

Dziś była dużo lepsza pogoda niż wczoraj i przedwczoraj,słonko to zachodziło,a to wychodziło...wizyta na działce krótka...
Poobcinałam przekwitnięte róże i popodziwiałam te kwitnące.Nawet nieźle im idzie,wiele kwitnie i ma się dobrze.
Trawy wspaniale się kołyszą,kłosy rozplenicy w promieniach słońca wyglądają bajecznie...mogłabym tak bez końca wpatrywać się w te obrazy
Jedynie szerszenie,które zbudowały sobie gniazdo pod sklepieniem na dachu i niestety nowy przybysz zamieszkał w naszym domku,a mianowicie mysz psują mój idealny obraz działki
Dziewczyny i chłopaki...jeszcze nigdy nie miałam do czynienia z szerszeniami na działce...co mam zrobić?
Marlenka na pewno coś się uda upolować,byleby nie przegapić
A tymczasem słoneczniczek niski sobie zakwitł i strasznie mi się podoba:) Dziękuję Andziu za nasionka:)

Krysiu może i po różach nie widać,ale byliny i wszelkie jeżówki już zasychają,susze im w tym pomogły.
Ja też mam kilka nowych nasadzeń różanych,które w tym roku zakwitły kilkoma kwiatami,ale i tak się cieszę,bo można zobaczyć, czy się zgadzają odmianowo.
Dziękuję za info o sklepie
Chippendale z dzisiaj w tonacji orange...

Aniu oblepiony kwiatami? Ja chyba mam jakiegoś karzełka
Marzy mi się większy,ale co roku jest to samo i już się przyzwyczaiłam
Dobrze kopałaś i bardzo szczegółowo,bo ja oprócz jednej paczki Flaming więcej nie znalazłam
Teraz czaję się na przeceny,coby jeszcze kilka cebul złapać do koszyka
Novalis w duecie z werbeną to dla mnie bomba

Trawki rządzą

Dużo ostnicy zamierzam posadzić wiosną...uwielbiam ta trawę włochatą

Rosarium Uetersen na pniu dalej się trzyma...

Prawdopodobnie to różowa lilia od Kasi mi zakwitnie po raz pierwszy...czekam

First Lady zaskakuje w tym roku...jaka ona ładna

Werbena niech rośnie gdzie chce...co za cudna roślinka

Dzisiejszy pąk Hot Chocolate ...zakwitnie po raz trzeci

Pozdrawiam miło wszystkich gości
Poobcinałam przekwitnięte róże i popodziwiałam te kwitnące.Nawet nieźle im idzie,wiele kwitnie i ma się dobrze.
Trawy wspaniale się kołyszą,kłosy rozplenicy w promieniach słońca wyglądają bajecznie...mogłabym tak bez końca wpatrywać się w te obrazy
Jedynie szerszenie,które zbudowały sobie gniazdo pod sklepieniem na dachu i niestety nowy przybysz zamieszkał w naszym domku,a mianowicie mysz psują mój idealny obraz działki
Dziewczyny i chłopaki...jeszcze nigdy nie miałam do czynienia z szerszeniami na działce...co mam zrobić?
Marlenka na pewno coś się uda upolować,byleby nie przegapić
A tymczasem słoneczniczek niski sobie zakwitł i strasznie mi się podoba:) Dziękuję Andziu za nasionka:)

Krysiu może i po różach nie widać,ale byliny i wszelkie jeżówki już zasychają,susze im w tym pomogły.
Ja też mam kilka nowych nasadzeń różanych,które w tym roku zakwitły kilkoma kwiatami,ale i tak się cieszę,bo można zobaczyć, czy się zgadzają odmianowo.
Dziękuję za info o sklepie
Chippendale z dzisiaj w tonacji orange...

Aniu oblepiony kwiatami? Ja chyba mam jakiegoś karzełka
Teraz czaję się na przeceny,coby jeszcze kilka cebul złapać do koszyka
Novalis w duecie z werbeną to dla mnie bomba

Trawki rządzą

Dużo ostnicy zamierzam posadzić wiosną...uwielbiam ta trawę włochatą

Rosarium Uetersen na pniu dalej się trzyma...

Prawdopodobnie to różowa lilia od Kasi mi zakwitnie po raz pierwszy...czekam

First Lady zaskakuje w tym roku...jaka ona ładna

Werbena niech rośnie gdzie chce...co za cudna roślinka

Dzisiejszy pąk Hot Chocolate ...zakwitnie po raz trzeci

Pozdrawiam miło wszystkich gości