Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Agniesiu wianuszki przecudne, masz wielki talent, a przede wszystkim cierpliwość i pracowitość, podziwiam. ;:180
Lilie w Twoim ogrodzie zaczynają festiwal kwitnienia, a z pewnością jeszcze wiele wspaniałych w pąkach.
Tawułki masz także dorodne i rozrośnięte.
Pisałaś wcześniej o zasychaniu pąków na liliowcach, a ja u siebie w sobotę ponad 20 szt zaschniętych, zniekształconych oberwałam, w dodatku bez namysłu wrzuciłam razem z chwastami na kompost. ;:223
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jestem zauroczona Twoimi tawułkami. Widać, że im dobrze u Ciebie.
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko,niewiele piszę z braku czasu i nie tylko...Ale w wolnych chwilach chociaż na moment zaglądam do ciebie.Wianuszki piękne ;:180 Urzekły mnie tawułki.Mam ich kilka w ogrodzie,ale nie mają aż tak intensywnych kolorów.Twoje są piękne ;:108
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga dla moich tawułek muszę znaleźć jakieś nowe miejsce i teraz chodzę po ogrodzie i przymierzam na razie w wyobraźni.
Bardzo bym chciałam odwiedzić Cię ale ostatnio jakoś trudno mi się zorganizować i mam sporo pracy w ogrodzie a warzywniak taki zarośnięty, pomidory nie podwiązane, szkoda gadać. ;:202
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ula bardzo dziękuję :D Wiesz, że to moja ogromna pasja, więc to, że się podobają to dla mnie prawdziwa radość :D

Aniu tawułki faktycznie wspaniale się rozrastają i ładnie kwitną. Bardzo podobają mi się te roślinki, mają ogromną zaletę, ze świetnie się czują w cienistych zakątkach wspaniale je ubarwiając :D

Aga bardzo się cieszę, że czasami uda Ci się zajrzeć mimo natłoku obowiązków ;:196
Twoje tawułki też na pewno są piękne, nie ma innej opcji :D Mnie się trafiły i delikatne i intensywne w kolorze :D

Jolu ogród masz ogromny, więc na pewno uda Ci się znaleźć odpowiednie miejsce dla tawułek i pięknie je wkomponować :D Może gdzieś pod jakimś drzewkiem??? :)
Wiem, że masz mnóstwo obowiązków, ale jak kiedyś znajdziesz chwilkę, to bardzo zapraszam ;:196
Ja dziś będę w Lublinie, ale tak biegusiem...
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Zachęcona widokami twoich wianków postanowiłam zrobić nowy na drzwi :D
Co prawda nie jest tak zjawiskowy, jak Twoje, ale już wisi i wita (mam nadzieję, że nie straszy :;230 ) gości.
Tawułki bardzo mi się podobają i mam nawet kilka, ale denerwuje mnie, że potrzebują tak dużo wody.
Wystarczy, że zapomnę je podlać, a już zasychają pąki. W tym roku mam szczęście, że okres kwitnienia przypadł na deszczowe dni ;:170
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko faktycznie w tym roku było sporo wody w momencie, kiedy wiele roślin tworzyło pąki. Dlatego też są bardzo bujne kwitnienia :D Nie wiem na jakim stanowisku rosną Twoje tawułki, ale jeśli na słoneczku, to może spróbuj je przenieść w cień i wyściółkuj skoszoną trawą, korą... to spowoduje, że będą miały więcej wilgoci i powinny pięknie kwitnąć :D
Bardzo ciekawa jestem Twojego wianuszka, na pewno jest śliczny :D Już lecę zobaczyć ;:oj
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Agnieszko już jakiś czas temu przesadziłam tawułki pod drzewa i wyściółkowałam korą.
Trochę pomogło, ale i tak muszę pamiętać o podlewaniu, bo u mnie gleba jest piaszczysta i woda przelatuje, jak przez sito :roll:
Wianuszka nie zobaczysz, bo...nie ma co pokazywać ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Tawuły i tawułki serwujesz dzisaj Agnieszko Dla mnie to rośliny bezobsługowe cały sezon poza wiosenną kosmetyką nic przy nich nie robię...czasem wącham :roll: bo niektóre pięknie pachną !
Miłego dnia!
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja już tak się cieszyłam na oglądanie wianuszka 8-) jestem pewna, że jest śliczny ;:196
Iwonko i ja mam podobną glebę..... każda ilość deszczu błyskawicznie przelatuje i za chwilę po największych nawet opadach można spacerować po ogrodzie .... a nawet pracować w nim :;230

Maryniu a to mnie zaskoczyłaś tym zapachem u tawułek.... nie miałam pojęcia, że pachną. Muszę powąchać swoje.... może akurat trafi się jakaś pachnąca ;:oj
Ja też bardzo je cenię za bezobsługowość. Piękne są , a nie wymagają wielkiej troski. Jedynie przycinane, ale to sam relaks :D
Tobie również miłego dnia ;:196
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Agnieszko, pachną i to nawet schylać się nie trzeba, lubię pracować w cieniówce, bo tam pachną tawułki i róże na pergoli. ;:173
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Przetacznik na tle żurawki wart pędzla malarza, w ogóle zauważyłam, że niebieskie przetaczniki do wszystkiego pasują.
Agniesiu, wianuszki profesjonalne, cudne. Twój ogród piękny.
U nas deszczu nie ma, wszystko zaczyna podsychać, powierzchniowo gleba pęka, biegam z motyczką próbując temu zaradzić.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aguś :wit
pięknie i kolorowo u ciebie .to lubię.i zawsze podziwiałam te wysokie kępy pięknych lilii u ciebie i dalej podziwiam.Masz do nich dobrą rękę .Czym Ty ich karmisz???
Tawułki pięknie się prezentują ;:333
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Bardzo ładnie prezentują się Twoje tawułki. Ja mam 4 szt tylko z jednej odmiany. I zachwycam się ich intensywną różowością. Choć za tym kolorem nie przepadam, to na jaskrawo żółtych tawułach wygląda on nieziemsko.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Tawułki pierwsza klasa! Muszę i ja obwąchać swoje, bo nie wiedziałem, że pachną :idea:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”