Ogród Marty cz. III
- Kasiula17
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. III
Martuś coś nie tak bo nie widzę zdjęć. 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu,bardzo fajnie jak myślisz do nas dołączyć ,a na byliny nawet na kupione sadzonki,trzeba czekać na efekt,czy już widać zdjęcia ,dziś laptop pracuje jak muł
Aniu,Świerząbek fanie wygląda a ta róża to pnąca helenae "Semiplena"
Aniu,Świerząbek fanie wygląda a ta róża to pnąca helenae "Semiplena"
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Martuś teraz widzę piękną lilie i śliczne róże.
Postaram się założyć i pokazać co nie co ale latem mam mało czasu bo w ogrodzie siedzę.
Postaram się założyć i pokazać co nie co ale latem mam mało czasu bo w ogrodzie siedzę.
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Martuś, a co to jest to niebieskie ładne na 9 -tym zdjęciu od góry razem z różami, po lewej stronie??
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Wszystkie piękne, jak teren duży można poszaleć
przestawiam ogrodzenie
Martuś ta róża porcelanowa przed powojnikiem ..... znasz może nazwę
Martuś ta róża porcelanowa przed powojnikiem ..... znasz może nazwę
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Wszyscy siedzimyKasiula17 pisze:Martuś teraz widzę piękną lilie i śliczne róże.![]()
![]()
-
koziorozec

Kasiu,dzisiaj bardzo powoli się pracuje na laptopie,cieszę się że pokażesz swój ogród,a w ogrodzie to wszyscy siedzimy do ciemna ,ja mam nawet latarkę górniczą na głowie,i zawsze coś napiszemy i oglądniemy
Małgosiu,to jest dzwonek skupiony o takim szafirowym kolorze
Marysiu,nie wiem teraz ,jakieś karteczki są przy niektórych różach ,ale ja coś muszę z tymi podpisami wymyślić,a ogrodzenie przestawiaj koniecznie
Dorotko,no wyjęłaś mi to z ust do Kasi,niech się nie obija
,wszyscy mamy tak samo 
Małgosiu,to jest dzwonek skupiony o takim szafirowym kolorze
Marysiu,nie wiem teraz ,jakieś karteczki są przy niektórych różach ,ale ja coś muszę z tymi podpisami wymyślić,a ogrodzenie przestawiaj koniecznie
Dorotko,no wyjęłaś mi to z ust do Kasi,niech się nie obija
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martusiu Kalinę masz cudowną ,moja jeszcze mała w zeszłym roku miała aż 4 kwiatki ale też były piękne 
- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marta, cudnie, gdzie ja do Ciebie z moimi mikrozbiorami , Ty masz rabaty wypasione, kępy rozrośnięte, wielkie

Pozdrawiam, Iwona.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Martuś przeczytałam co pisałaś Adze o dzieleniu kęp, ale nie wiem, czy dobrze zrozumiałam. To znaczy, że Ty nie wykopujesz całej rośliny z ziemi tylko dzielisz ją na pół w ziemi i wyjmujesz tylko jedną połówkę?
Przeczytałam też listę piwonii. Ciekawe, czy któras zakwitnie w tym roku. Ale w przyszłym to pewnie już będziemy mogli je podziwiać
Przeczytałam też listę piwonii. Ciekawe, czy któras zakwitnie w tym roku. Ale w przyszłym to pewnie już będziemy mogli je podziwiać
Marto miałam zapytać się i ciągle zapominam, czy gnojówkę z pokrzywy przecedzasz jak podlewasz rośliny ozdobne?
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Witaj Marto porannie.U mnie lekki przymrozek,ale w dzień będzie na pewno cieplutko.Kalina piękna,lubię ten okres kiedy one kwitna.
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Dziękuję Marto za zdjęcie żmijowca
Znalazłam takie coś w zeszłym roku przy drodze i zastanawiałam się czy by sobie przypadkiem nie wykopać. Nie miałam tylko pojęcia co to i zostawiłam żeby zobaczyć czy to nie jest przypadkiem jednoroczne. Dzięki Tobie już wiem, że to roślina dwuletnia. Szkoda, bo ma piękny kolor. Ale może jakieś siewki znajdę 
A piwonie wspaniałe. Ależ musisz mieć zapach wiosną na działce. Te puste piwonie są przepiękne. Ja takie lubię najbardziej
A piwonie wspaniałe. Ależ musisz mieć zapach wiosną na działce. Te puste piwonie są przepiękne. Ja takie lubię najbardziej
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
-
koziorozec

Grażynko,kalina szybko rośnie, to w tym roku da już większy popis, to piękny krzew,można się na ją patrzyć godzinami jak zakwitnie
Iwonko,nie opowiadaj bo u ciebie też cudnie ,a z każdym rokiem będzie więcej i więcej
Gosiu,bardzo dobrze to zrozumiałaś,ale trzeba to robić bardzo ostrożnie żeby nie ściąć korzonków ,czyli trzeba dobrze ustawić nóż lub szpadel,i wtedy jedna połowa zostaje w ziemi nie ruszana ,a reszta idzie do podziału i rozmnożenia,ja myślę że te piwonie sadzone teraz na wiosnę to nie zakwitną,chyba że będą duże sadzonki w co bardzo wątpię,natomiast w jesieni zasadziłam też trochę nowych i mam nadzieję że coś się pokaże z kwiatuszkiem ,a może też nie,zobaczymy,pozdrawiam
Iwonko,nie opowiadaj bo u ciebie też cudnie ,a z każdym rokiem będzie więcej i więcej
Gosiu,bardzo dobrze to zrozumiałaś,ale trzeba to robić bardzo ostrożnie żeby nie ściąć korzonków ,czyli trzeba dobrze ustawić nóż lub szpadel,i wtedy jedna połowa zostaje w ziemi nie ruszana ,a reszta idzie do podziału i rozmnożenia,ja myślę że te piwonie sadzone teraz na wiosnę to nie zakwitną,chyba że będą duże sadzonki w co bardzo wątpię,natomiast w jesieni zasadziłam też trochę nowych i mam nadzieję że coś się pokaże z kwiatuszkiem ,a może też nie,zobaczymy,pozdrawiam
Ponowie swoje pytanieperdii pisze:Marto miałam zapytać się i ciągle zapominam, czy gnojówkę z pokrzywy przecedzasz jak podlewasz rośliny ozdobne?