Moja rabatka2- perdii

Zdjęcia naszych ogrodów.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja rabatka2- perdii

Post »

Iwonko miło że zajrzałaś ;:196 Ja tez zauważyłam że każdego roku tą samą pracę wykonuję dłużej :;230 każdej wiosny dokucza mi okropne uczulenie, ale tylko na dłoniach.W tym roku uczulenie pobiło chyba rekord nie dość ze porobiły się okropne plamy to jeszcze strasznie bolą. Nie wiadomo od czego mam to uczulenie każdej wiosny,ale nie dość że dłonie wyglądają strasznie to jeszcze dokuczają.Jak na razie żaden z lekarzy u których byłam nie ma pojęcia od czego mam te uczulenie.Tak na koniec maja początek czerwca przechodzi i mam spokój do następnej wiosny.
Jolu ja już mam taki narzekający charakter :wink: Zawsze też mi się wydaje że u innych jest lepiej i ładniej Nawet w dzieciństwie wolałam u sąsiadów chleb kropiony wodą i posypany cukrem niż jedzenie w domu czym doprowadzałam moją mamę do szału :;230
Izo bardzo miło że zajrzałaś do mnie.Moja kokorycz nawet nie wiem ile ma bo nie pamiętam abym ją sadziła :;230
Gosiu witaj. Mieszkamy w takim rejonie że nawet wiosna idzie do nas długo.Może boi się reumatyzmu dostać od wilgotnego powietrza :wink:
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Kochana ale cudeńka ale ta kokorycz to już mi podbiła serduszko,idzie coś z niej skubnąć. ;:138
Ta Twoja nn to gęsiówka ;:7 pięknie wychodzą kwiaty u mnie serduszka wspaniałe już pokazują kwiatostany.Azalie cudownie niebawem zakwitną będzie cudownie., :heja Pozdrawiam Kasia.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu -piekne masz tulipany ;:oj kocham takie łaciate,ale moje śpią na razie. :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kokorycz bardzo ładna :D
Moja mama ma coś podobnego i bardzo długo szukała pomocy (i diagnozy). Już nie pamiętam, co to, ale mogę się dopytać. Stosowała maść sterydową, ale i tabletki jakieś przyjmowała. Znika i pojawia się, ale już nie boli :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu dopytaj się mamy.Może zniknie albo chociaż zmniejszy ból ta maść.
Kasiu jak tylko dokształcę się kiedy można skubać kokorycz na pewno coś dla ciebie skubnę :;230
Jadziu i twoje tulipany się obudzą.Ja już nie będę miała a u Ciebie będą kwiaty :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W środę będę się z mamą widzieć, więc Ci powiem, czego się dowiedziałam. Albo chociaż o co pytać lekarza :D
Teraz mi się przypomniało, że róże Ci się ze mną kojarzą :D To dla mnie zaszczyt :D Cały czas mówię, że mam na drugie imię Róża (choć niektórzy sugerują, że jednak raczej Maruda ;:306).
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maruda to i tak lepiej niż smutas jak mnie dzieci nazywają :;230 Ja jednak uważam ze na drugie masz róża :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo mnie cieszy, że tak myślisz (jednak nie Maruda ;:306).
Warzyw nadal nie posiałam :oops: Połowę ogródka skopała tania siła robocza, a nasiona noszę w torbie-jakby to mogło im pomóc.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja na razie wysiałam bób i groch troszkę sałaty i wsadziłam część dymki. Posiałam jeszcze mangold to taka odmiana buraka liściowego o wiele smaczniejsza niż dostępne u nas odmiany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Napracowałaś się przez weekend, ale i na własne oczy zobaczyłaś swoją wiosnę. Myślę, że tak bardzo nie odstaje od innych.
Kokorycz ma piękny kolor. Moja jest w dziwnym kolorze - taki brudny róż pomieszany z fioletem.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo to oryginalny masz kolor kokoryczy.Bardzo podoba mi się zarówno kokorycz jak i kokoryczka. Niestety mam tylko ten jeden kolor kokoryczy i biały kokoryczki.Nawet nie wiem czy kokoryczka występuje w innym kolorze ?
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ewamaj66 pisze:...
Warzyw nadal nie posiałam :oops: Połowę ogródka skopała tania siła robocza, a nasiona noszę w torbie-jakby to mogło im pomóc.
Zupełnie jak ja... różnica tylko taka, że warzywnik skopałam sama :;230 Muszę się w końcu ogarnąć i wysiać te nasiona... z pomidorami tak zwlekałam, że nie wiem czy jeszcze warto je siać... :;230
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja właśnie zwlekam z pikowaniem pomidorów.Jest już jednak sukces bo zlałam je wodą żeby łatwiej było wyjmować do pikowania i mam już przygotowane kubki oraz ziemię.Jeszcze muszę zmusić swoje cztery litry aby podniosły się i odeszły od laptopa :;230
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj się napracowałam pikując pomidory.Jeszcze troszkę zostało,ale nie mam już sił.W między czasie sadziłam roślinki do doniczek, które przyszły dzisiaj do mnie. W jednej doniczce która stoi z sadzonkami już jakiś czas na balkonie osy zrobiły sobie chyba domek :( Opanowały doniczkę i mój kot postanowił je wyłapać.Na szczęście M zabrał kocura do domu i postanowił rozprawić się z osami wynosząc doniczkę na dwór. i pozbyć się ziemi, a rośliny zasadzić w nową. Na szczęście w wykonaniu tego planu przeszkodziła mu burza.Nie wiem co zrobić z osami.Bo to chyba osy tak myślę.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Również nie lubię pikowania monotonna praca jakiej nie lubię. ;:224
Dobrze że kotek się nie załapał na jedzenie bo by spuchł jak diabli. ;:174
Pozdrawiam cieplutko. :wit
Zablokowany