Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Post »

Marysiu, ja już fedruję w fabryce... jeszcze tylko parę godzin i można odsapnąć. Takiego ładnego nieba o jakim piszesz jeszcze nie mam, ale kto wie, może i tu się przejaśni? Słuchałam wczoraj zapowiedzi o dużych mrozach, i to już od tego weekendu. Na razie się nie zanosi, ale dobrze, że mamy puchową kołderkę dla roślin. Miłego również! ;:196 (o co powiększyła się lista chciejstw? :))
Małgosiu, udanego spotkania! Daj znać w niedzielę, założymy nowy wątek... zasiądę pewnie do komputera w okolicy Mai.
Robaczku, tu aura podobna - jak dla mnie taka sobie... gdyby wyszło słońce byłoby całkiem miło :) Na szczęście to już piątek i kolejny tydzień bliżej do wiosny :) Udanego dnia!
Bogna, dzień dobry! przy palenisku miskanty Giraffe były sadzone wiosną 2012, dokładnie posadziłam trzy małe sadzonki. Ta trawa jest naprawdę wigorna i rozrasta się niesamowicie. Sztywna a jednocześnie falująca, mogę Ci ją absolutnie polecić. Miłego piątku!
Doris, ano wreszcie mamy piąteczek :) Od razu człowiekowi lepiej :) Wracając do edukacji, to gimnazjum wg moich obserwacji jest najgorszym czasem i najgłupszym wiekiem dla młodzieży... w LO jest już lepiej, dojrzalej, rozsądniej, ale do dorosłego podejścia do życia, nauki i obowiązków jeszcze daleko... z drugiej strony, trzeba pamiętać jak wół cielęciem był, czyż nie? ;-)) Wyjdą na ludzi nasze dzieci!
Kasiu, Jaskółcza to naprawdę niewielka szkółka... ale w bylinach można wybierać, naprawdę. Wtedy żałowałam, że nie miałam przy sobie więcej gotówki, ale od czego jest następny raz. Piwonie mam, kilka sztuk, nie podam Ci nazw bo nie pamiętam - chcę jeszcze kilka dokupić. Jak będziesz chciała, to możemy się tam umówić wiosną. Z żywicą pochoinkową walczę na parkiecie - na razie wirtualnie, bo jeszcze nic w tym kierunku nie zrobiliśmy, tak jesteśmy padnięci po pracy ;-)
Majutku, cieszę się, że zdjęciami naładowałaś wieczorne akumulatory :) Padnięci wszyscy jesteśmy, jak widzę. Dobrego!
Ewa, toż wiem, że nasze dzieci w tym samym wieku i pewnie ich podejście do szkoły jest zbliżone - lecą po najmniejszej linii oporu. Co do Giardiny, to też jakoś mi się nie wydaje by u mnie wyrosła na piękną pnącą, ale kto wie?

EDIT: u nas się przejaśnia! :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

właśnie o Bonicę :lol:
To dziwne zawsze się o coś boimy jak już o rośliny nie, bo przykryte, to o grzebiące :(
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kurątka ważne są, Marysiu :)
Z Bonici będzie Pani zadowolona :lol:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Aguś , no i na twoją prośbę mamy ;:3 ;:138
Po piwonie chętnie się tam wybiorę, podobają mi się takie niepełne, bladoróżowe. Chociaż taki ciemny amarant tez mi się podoba. Mam miejsce tylko na jedną :( :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

aguniada pisze:.....Moja córka jest całkowicie samodzielna, zdolna, ale mało pracowita... mogłaby mieć same dobre oceny, ale po co? co się nagadam, to moje... a za niecałe półtora roku matura...
Aguniu jakbyś pisała o mojej Oli ;:oj identycznymi słowami mogę ją opisac :lol: A matura już w tym roku :roll:
U mnie dziś nocą padał śnieg... roślinki mają kołderkę.... cieniutką, to cieniutką, ale na szczęście jest :D
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Mary Rose ciągle a liście na zaś potem, kiedyś. Zamówiłam, bo od czasu do czasu kobieta musi sobie sprawić trochę przyjemności a co jak nie zakupy najlepiej poprawia humor? I to zakupy róż...nie ważne, ze z gołym korzeniem, bo taniej...
A powiedz mi kochana, Bonica i Bonica82 to to samo, bo piękna jest ta róża i Bonicę zamówiłam.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Jak oglądam takie róże, a potem to, co jest u mnie za oknem (mroźno, biało i wciąż sypie!), to mam ochotę urządzić atak histerii z rzuceniem się na podłogę i wierzganiem nogami!
Ja też kocham Bonicę i kształt jej kwiatu w półrozkwicie zachwyca mnie bardzo; potem może już niekoniecznie.
Aguniu - Mary Rose w pełni rozwinięte bardzo przypominają piwonie, czy tak jest w rzeczywistości?
W pokazanej przez Ciebie serii zachwyciła mnie Cinderella, muszę o niej poczytać na różnych Helpach (lubię też korzystać z rosyjskiej Rosebook, bo tam wygodniej przegląda się zdjęcia).
Dzięki za przyjemność obejrzenia różowej serii ;:196
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

magenta pisze:Aguś , no i na twoją prośbę mamy ;:3 ;:138
Po piwonie chętnie się tam wybiorę, podobają mi się takie niepełne, bladoróżowe. Chociaż taki ciemny amarant też mi się podoba. Mam miejsce tylko na jedną :( :lol:
Ciekawe, czy moja piwonia zakwitnie w tym roku. W ubiegłym dostałam pokaźną sadzonkę od koleżanki, bo jej się mocno rozrosły i dzieliła je
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Przyszłam przytulic Cię ;:168 bo podobno masz wizytację T..
mi są blisko sercu te wrzosy które pokazałaś :)
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A u nas znowu pada śnieg ;:oj Łopata mi chyba do rąk przyrośnie i już czuję moją 'muskulaturę'. W zeszłym roku trener na siłowni pytał mnie, co trenuję, że mam takie silne mięśnie grzbietu ;:306 ;:306 ;:306
Nasz córki są w tym samym wieku i powiem tak - już wiem, co oznacza pojęcie trudny wiek. Są dni, że bez kija nie podchodź, albo takie że pytanie o godzinę wywołuje spazm płaczu. No i oceny nieco gorsze, bo problemy sercowe są dominujące ;:223
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj Aguś piękna sesja ,zwłaszcza rozchodników które bardzo lubię i co rok jakiś przybywa , chociaż u nas ciężko kupić coś innego . O kitki chodziło mi rozplenicy, nie wiedziałam co to za trawka :) mam i rozróżniam jako tako tylko miskanty , kostrzewy , czerwonego barona i konwalnika ,pozdrawiam
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Chłopstwo łagodniej przechodzi tzw. trudny wiek :D
Giraffe mam na liście roślin koniecznych do kupienia. Powoli się wydłuży :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Witam Aguś wreszcie wolne :heja
I ja tez się wpisuję do tego klubu trudnych małolat jedna już po bo prawie 21 lat ;:215 ,druga w trakcie bo 17 ;:145 pozostały mi jeszcze trzy ;:306
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Chyba macie rację, że chłopaki jakos lepiej znoszą burzę hormonów.
Aga, najwazniejsze, że Twoja latorośl zdolna. Co to było, gdzyby jeszcze to doszło, że miałaby trudności z nauką? :roll:
Jeśli potrafi sobie poradzić mimo, że się nie uczy, to znaczy, że poradzi sobie w zyciu.
Ile było takich osób, że w szkole jechali na dobrych ocenach, a potem nie dawali rady w pracy?
W życiu trzeba umieć kombinowac i szybko dostosowywać się do nowych warunków.
Niestety mój w ogóle nie mysli. Jest inteligentny, ale niezdolny i na dokładkę leniwy.
U mnie pada śnieg, a wręcz sypie. Całe szczeście, że jutro nie musze jechac do pracy.
Chciałam zamówić przede wszystkim ostnice. Zakochałam się w nich. Nawet jeśli nie przetrwają zimy będe je traktowała jako jednoroczne i wpychała wszędzie gdzie mogę. Do tego miskanty Gnom, Herman Mussel, Zebrinusa, kostrzewę, April Green, turzycę The Beatles, perłówkę orzęsioną i do cienia kosmatkę owłosioną. To na razie wstepny plan. Cały czas myślę
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

jak czytam, ze u niektórych pada snieg to... zazdroszcze - u nas mają być mrozy, a śnieg... stopniał :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”