U mnie już nawet obalanie mitów poszło w odstawkę i teksty z Pingwinów opanowały chłopaków
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły
-
April
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły
To czytam że pingwiny rządzą w wielu domach
U mnie już nawet obalanie mitów poszło w odstawkę i teksty z Pingwinów opanowały chłopaków
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
moment, niech młoda z przedszkola wróci, jest mistrzynią ataków histeriivariegata pisze:Aguniu, to Ty masz wesoło w domu![]()
Śnieży niestety. Akurat dzisiaj mam popołudniowy wyjazd w trasę![]()
Rano się cieszyłam, że metr śniegu na wsi leży i psy się cieszą i roślinki pod ochroną, ale już mi przeszło...
Król Julian cyt: "Kto nas ocali przed grozą która spada z nieba?! Ano nikt! Kto podziela ten pogląd, proszę o atak histerii. Start. "
też pada, coraz bardziej rześko...no ja nie wiem, czy uda się dziecko z placówki odebrać....
- Pacynka
- 500p

- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
Kuchnia katalogowa! Zdecydowanie ;]
Zawsze jak oglądam takie wnętrza zastanawiam się co ktoś zrobił ze starymi rzeczami z przeszłości, drobiazgami, przecież miał jakieś? A tu bezsprzecznie wszystko nowe. Ja nie jestem w stanie wyrzucić prawie nic, jak o typ zbieracza, zresztą... może się jeszcze przydać ;)
Zawsze jak oglądam takie wnętrza zastanawiam się co ktoś zrobił ze starymi rzeczami z przeszłości, drobiazgami, przecież miał jakieś? A tu bezsprzecznie wszystko nowe. Ja nie jestem w stanie wyrzucić prawie nic, jak o typ zbieracza, zresztą... może się jeszcze przydać ;)
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marzka, nie zawstydzaj mnie
Julian jest fantastyczny, kocham go. Może nie aż tak jak Mort, ale i tak kocham
Pat, wiesz, że ja lubię charakterne dziewuchy z fochem na zawołanie... czekam z niecierpliwością na kolejne
Aprilku, wesoło masz jak Agunia
Pacynka, u mnie meble nówki sztuki nieśmigane to były 4 lata temu
Po przeprowadzce do domu do teraz nie kupiłam niestety nowych mebli do salonu, kanapy zmieniłam dopiero teraz a reszta to raczej "stare" rzeczy. Czego pozbyłam się z premedytacją, to naczynia i sztućce bez kompletu, oddałam biednym. Pozbyłam się nawyku zbieractwa dwa lata temu ( nie do końca), po tym jak uznałam, że w nowym domu robi mi się magazyn "przydasiów". Oczywiście garderobę mam po sufit zawaloną rzeczami, które mi nie pasują a nie mam jakoś odwagi ich wyrzucić, oddać, czyli ten nawyk w dalszym ciagu zwalczam
Pat, wiesz, że ja lubię charakterne dziewuchy z fochem na zawołanie... czekam z niecierpliwością na kolejne
Aprilku, wesoło masz jak Agunia
Pacynka, u mnie meble nówki sztuki nieśmigane to były 4 lata temu
Po przeprowadzce do domu do teraz nie kupiłam niestety nowych mebli do salonu, kanapy zmieniłam dopiero teraz a reszta to raczej "stare" rzeczy. Czego pozbyłam się z premedytacją, to naczynia i sztućce bez kompletu, oddałam biednym. Pozbyłam się nawyku zbieractwa dwa lata temu ( nie do końca), po tym jak uznałam, że w nowym domu robi mi się magazyn "przydasiów". Oczywiście garderobę mam po sufit zawaloną rzeczami, które mi nie pasują a nie mam jakoś odwagi ich wyrzucić, oddać, czyli ten nawyk w dalszym ciagu zwalczam
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- Pacynka
- 500p

- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
No, to choć tyle, że garderobę trzymasz, bo już myślałam, że jesteś godną naśladowania poukładaną minimalistką ;)
A u Pat czekasz na kolejne fochy na zawołanie czy kolejne charakterne dziewuchy ? ;>
A u Pat czekasz na kolejne fochy na zawołanie czy kolejne charakterne dziewuchy ? ;>
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Madzia, synusiowi pewnie wpadłby w oko Bob Marley ze skrętem w ustach, którego moja córka przytargała z Fuerteventura. Niektóre dziewczynki przywożą muszelki, kamyczki, bransoletki itp, a moja przytargała Boba jarającego dżointa 
- variegata
- 1000p

Pacynka, od Pat biorę wszystko, bo jestem jej fanką
A w garderobie mam wszystko- dosłownie
Madziu, Bob czeka zwinięty w rulonik na antyramę i będzie wisiał nad kanapą.
Sama kupiłam
Ja chce wiosnę!!!
Bo taki fajny plan na taras wymyśliłam
, że aż mnie korci żeby już teraz natychmiast go zrealizować
Zamiast budować pergole, zamawiać i liczyć na łaskę wykonawcy, dokonam zakupu gotowych donic z kratką i takich samych bez kratki.
Poustawiam z obu stron tarasu, odgradzając się tym samym od śmieciowej rabaty z lewej donicami z kratką a pod ścianą z prawej dam tylko donice bez kratki.
Od strony tarasu będę miała miejsce na pelargonie i inne takie w kompozycjach, a od strony rabaty będzie wykorzystana kratka na róże pnące
Proste, prawda?
mniej więcej jak tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 96&start=0
Czekam do wtorku na kolejne losowanie lotka
A w garderobie mam wszystko- dosłownie
Madziu, Bob czeka zwinięty w rulonik na antyramę i będzie wisiał nad kanapą.
Sama kupiłam
Ja chce wiosnę!!!
Bo taki fajny plan na taras wymyśliłam
Zamiast budować pergole, zamawiać i liczyć na łaskę wykonawcy, dokonam zakupu gotowych donic z kratką i takich samych bez kratki.
Poustawiam z obu stron tarasu, odgradzając się tym samym od śmieciowej rabaty z lewej donicami z kratką a pod ścianą z prawej dam tylko donice bez kratki.
Od strony tarasu będę miała miejsce na pelargonie i inne takie w kompozycjach, a od strony rabaty będzie wykorzystana kratka na róże pnące
mniej więcej jak tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 96&start=0
Czekam do wtorku na kolejne losowanie lotka
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Podoba mi sięvariegata pisze:[
Bo taki fajny plan na taras wymyśliłam, że aż mnie korci żeby już teraz natychmiast go zrealizować
![]()
Od strony tarasu będę miała miejsce na pelargonie i inne takie w kompozycjach, a od strony rabaty będzie wykorzystana kratka na róże pnąceProste, prawda?
![]()
A z darami to wiesz...na dwie dziewczynki się umawiałyśmy, w bonusie masz wspólne wnuki, jak sobie nasze krzywonogie dzieci do gustu przypadną
- variegata
- 1000p

Pat u mnie niestety M oburącz niesprawny technicznie
A Ty dla swojego miła bądź, to kto wie? A nuż się chłop nabierze i zrobi?
Nasze dzieci zdecydowanie przypadną sobie do gustu
Tylko jak jak to pogodzić jeśli chodzi o swatanie? Bo bo do mojego syna jedna z nich pasuje "nożnie" a druga "charakterologicznie".
Może Twoja trzecia córka... no wiesz, donice chcesz i inne takie

A Ty dla swojego miła bądź, to kto wie? A nuż się chłop nabierze i zrobi?
Nasze dzieci zdecydowanie przypadną sobie do gustu
Tylko jak jak to pogodzić jeśli chodzi o swatanie? Bo bo do mojego syna jedna z nich pasuje "nożnie" a druga "charakterologicznie".
Może Twoja trzecia córka... no wiesz, donice chcesz i inne takie
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
Magda, plan tarasowy genialny w swojej prostocie
Przy pelargoniach, które zamówiłaś, to miejsce obsadzone pięknymi kwiatami będzie zachęcało do posiedzenia z kawą i delektowania się urokami natury... nieźle to sobie wymyśliłaś! 
Widzę, że wymiana dzieci trwa w najlepsze!
Widzę, że wymiana dzieci trwa w najlepsze!
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
A ja zapytam - które z zamówionych róż masz zamiar wsadzić do tych donic i jakie są głębokie? 
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
O kurczę, plan na taras genialny!
Ja tu się głowię i o skrzyniach piszę, że potrzebne mi na gwałt, ale Ty jak wyskoczyłas z tą aranżacją, to czapka z głowy mi spadła!

-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Madziu a raczej Królu Julianie , kratki z donicami rewelacja
o wymianie dzieciątek się nie wypowiem bo Wy swoje a one zapewne swoje pokażą , cokolwiek by chcieć dzieciakom wpoić to jak 
- variegata
- 1000p

Aguniu, dziękuję za aprobatę
Dzieci wymieniamy bo najważniejsze, żeby teściowe się lubiły, reszta nie jest ważna
Ilonka, takie donice zawsze mają minimum 40 cm głębokości, na jeden-dwa sezony wystarczy dla róż.
A później to ja przecież będę miała specjalną, profesjonalną rabatę różaną przygotowaną
Lukrecja dzięki za poparcie mojego pomysłu
Monika, dzięki za poparcie w sprawie donic
A dzieci, no cóż już Aguni napisałam
Przecież powszechnie wiadomo, ze dzieci są przereklamowane i nie ma się co łudzić, ze pójdzie po naszej myśli to całe wychowywanie i plany
Te kratki będą miały jeszcze jedna zaletę. W przeciwieństwie do kratek zakotwiczonych w ziemi/piasku będą bardzo obciążone ziemią ze względu na donice i nie będą narażone na przewracanie się od wichur
Czyli moje najbliższe zakupy to donice z kratami
Dzieci wymieniamy bo najważniejsze, żeby teściowe się lubiły, reszta nie jest ważna
Ilonka, takie donice zawsze mają minimum 40 cm głębokości, na jeden-dwa sezony wystarczy dla róż.
A później to ja przecież będę miała specjalną, profesjonalną rabatę różaną przygotowaną
Lukrecja dzięki za poparcie mojego pomysłu
Monika, dzięki za poparcie w sprawie donic
Te kratki będą miały jeszcze jedna zaletę. W przeciwieństwie do kratek zakotwiczonych w ziemi/piasku będą bardzo obciążone ziemią ze względu na donice i nie będą narażone na przewracanie się od wichur
Czyli moje najbliższe zakupy to donice z kratami
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Fajny pomysł z tymi pergolami z donicami. Nie widziałam takich wysokich, u mnie były tylko takie do 120 cm. Też myślę nad zagospodarowaniem tarasu ale nie mam ciągle pomysłu który wydawałby mi się idealny