Doniczkowe i ogrodowe joli1313 cz.3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Doniczkowe i ogrodowe joli1313 cz.3

Post »

magda41 pisze:Jolu śliczna hoja lobbi i amarylisy ;:168 ;:168 a moje hojki już zaczynają powoli rosnąć jak tamte Ci się nie przyjmą to pomyślimy o drugich ;:196 Ja chcę na wieś mieszkać ;:201 może być w buszu nawet ;:145
Magduś ;:196 .Hojki od Ciebie wyglądają obiecująco :tan .Żadnej listek nie zżółkł.Zobaczymy dalej....Ja na hoje,to pazerna jestem :oops:

Sąsiedzi sprzedają drewniany domek z kawałkiem działki ;:224 .Ale chyba sporo chcą,bo są tam zabudowania gospodarcze i trochę ziemi.Widok z okna na małe jeziorko ;:215
Ale myślę,że życie na wsi-prędko by Ci się znudziło....co innego jechać na działkę w lato,a co innego ,żyć tu ...w głuszy.Daleko od miasta,od sklepów...

Arkadius,dzięki ;:196 .
Kwiatki fajne,tylko zdjęcia kiepskiej jakości,co mnie bardzo denerwuje :evil: .Ale czasem muszę jakieś zdjęcie wstawić :wink:
Awatar użytkownika
magda41
500p
500p
Od: 24 lip 2011, o 09:14

Post »

Jolu wcale nie bo ja mieszkałam na wsi w mieście mieszkam dopiero 14 lat i marzy mi się mieć kurki swoje i jajeczka ;:168 ajtam na wsi zupełnie inne życie ;:196
Moje roślineczki :) :)

Zapraszam! Magda :)
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolcia piękny hipek, jak one cieszą, gdy nic innego nie kwitnie :wink:
kochana, uwierz, że życie w mieście nie każdemu pasuje ;:108 a ten wypominany spokój bardzo się co niektórym marzy ;:108
a co do echimenesów to ja nie mam żadnego, dlatego fioletowy też mnie ucieszy ;:196
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22

Post »

jola1313 pisze: Ale myślę,że życie na wsi-prędko by Ci się znudziło....co innego jechać na działkę w lato,a co innego ,żyć tu ...w głuszy.Daleko od miasta,od sklepów...
Kochana gdybym tylko miała internet i kasę, to mogłabym tak żyć, ech marzenia...
Teraz u rodziny nie ma ani konia ani krówki, ba w całej wsi nie ma. Co to się teraz wyprawia...
A pamiętam z dzieciństwa takie mleczko prosto od krowy cieplutkie, masełko, chlebuś ech rozmarzyłam się bo te czasy minęły bezpowrotnie.
Awatar użytkownika
magda41
500p
500p

Post »

Oj tak pamiętam ja jeszcze jak moja mama masełko robiła w takim czymś drewnianym i chlebek piekła z babcią ,ile bym dała żeby to się wróciło ale niestety ;:185 nie wróci

Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane,ja nie narzekam na życie na wsi :D .Mnie jest tu bardzo dobrze,tylko kasy by mogło być więcej :wink:
Mam co robić,sama jestem sobie szefem ;:333 .Czasem są jakieś zmartwienia,ale kto ich nie ma...

Chodziło mi o to,że jak np ja jestem u siostry w mieście i muszę dłużej pobyć(np,czekam na transport do domu...),to nie mam co robić :shock: .Wypiję kawkę,obejrzę kwiatki siostry,pogadam i chodzę z kąta w kąt ;:224 ...a w domu-do ogródka idę i hulaj dusza :heja .
Stąd moje rozumowanie-że ludzie z miasta-wyrywając się na wieś-nudzą się tu,bez zajęcia i ''swojego świata''...

Kurek swoich ciągle nie mam ;:223 .Ale może na wiosnę zmobilizuję M.(czyt.wykłócę się :? ) i naprawi mi kurnik.Bo ciągle nam kuny wyjadały kury :evil:

Mleko swoje mam,ale masło rzadko biję,bo od 1 krowy(na razie),to śmietany nie dużo.A często cielak sporo mleka pije...
Ta drewniana kanka do bicia masła-to u nas się ''bojka'' nazywa.Ale my bijemy w plastikowym wiaderku -mniej zachodu :roll: .

Chlebek czasem piecze w lato moja mama.Ale jak wspomniałam-całe dzieciństwo się z nim męczyłam ;:224 ,to nie tęsknię bardzo :lol:

Sylwio,nie wiem,czy mam Twój adres?Napisz na pw.Chętnie Ci podeślę achimenesy.Zobaczymy,może i inne kolory też będą?Nie wiem,jak się wyliczę jeszcze z nimi :wink:

Miłego wieczorku kochani ;:196
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

Jolka doskonale Cię rozumiem. Ja jak jadę na tydzień do M to wynudzę się za wszystkie czasy. Posprzątam, ugotuję obiad i .... no właśnie - nuda. ;:223 Dlatego ja w mieście się w ogóle nie widzę, chociaż na wsi nie jest różowo to jednak już tak wolę. ;:108
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Jolu ja w tamtą niedzielę przeżyłam ciężki szok,kiedy znalazłam w kurniku 12 pięknych jarzębatych kurek ;:145 .Robota kuny ;:145 .Ale mój chłopek tak na nią polował,aż upolował.Cała dorosła rodzina miała robotę.Łapaliśmy ją w 5 osób,ale udało się i mam nadzieję że druga już nie przyjdzie.
Awatar użytkownika
magda41
500p
500p

Post »

Joluś Ty leniuchu ;:oj masełka nie robisz ja tu w mieście robiłam w butelce 2 litrowej aż mnie ręka już bolała od trząchania ;:196 pyszota było ;:196

Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Miasto miastu nie równe :D jak się mieszka we własnym domku i jest kawałek ogródka, to jest co robić, gorzej jak ktoś w bloku mieszka. U nas na osiedlu, to jak na wsi: ludzie kury mają, gołębie hodują. Jeszcze kilka lat temu kilku sąsiadów konie miało ( teraz to już chyba tylko jeden został) Nie wyobrażam sobie mieszkania w bloku, chyba zwariowałabym ;:224 ;:306
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Jolu ja mieszkam niby w mieście, ale to małe miasteczko (17 tys.) :D Przemysłu praktycznie żadnego, w rynku odnowione ładne
kamieniczki, wszędzie blisko, miło i przyjemnie. Sama mieszkam właściwie blisko obrzeży. Do rzeki mam rzut beretem.
Blisko jest zalew i lasy, do małego wodospadu można sobie zorganizowac spacerek. Od wiosny regularnie objeżdżam okolice
rowerem. :tan Dobrze mi się tu żyje. ;:108 Za wsią nie tęsknię (spędziłam tam dzieciństwo) bo właściwie gdybym jeszcze
miała własny ogródek to mieszkałabym w mieście ale jak na wsi. :heja
Według mnie każdy powinien podążac za głosem własnego serca i ważne by byc szczęśliwym czy to na wsi czy w mieście. ;:333

Jakieś zdjęcia proszę ;:180 Najlepiej ogródkowe, żebym mogła się pozachwycac i pozazdraszczac. ;:306
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

a mój M ze wsi (choć i ja z ok 20tys miasteczka i mawiam często, że ze wsi ;:306 ) i mi od lat "truje" o własnym domku ;:223 i to poza miastem... ;:202 i domek jak domek, ale żeby być odciętą od cywilizacji to ja dziękuję ;:222 a i swoją drogą - przy domku ciągle jakaś robota :shock: mi się zwyczajnie nie chce, nawet nie marzy mi się taka działka przy mieście - wiecie, na ogródek ;:222 no i do tego - kupowanie/budowanie domu dla dwóch osób? ;:14 no szczególna głupota ;:222 że już nie wspomnę, że ja to nie wiem gdzie ja będę za rok-dwa a co dopiero za 20 :shock: i wybudowany dom w życiu nie zwróci się przy sprzedaży, a mieszkanie jeszcze jakieś realne szanse ma... ot takie moje zdanie :uszy
ha! ja nawet koleżanek na takich wsiach nie mam, to i nie mam kiedy się "zarazić bakcylem" ;:222
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Jola, ale dyskusję sprowokowałaś ;:224 aż korci mnie żeby odpisać, ale się powstrzymam :wink: Napiszę tylko, że 30 lat mieszkałam w stolicy ;:174 a od 10 lat w dwie osoby w domu z ogrodem na przedmieściach ;:138 Za żadne skarby nie wprowadzę się z powrotem do bloku....
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szarotko-Dorotko.Widzę,że się rozumiemy :wink: .A jak wracam z zakupów,to taka zmęczona-jak po młócce :;230

Mamafrania współczuję pogromu w kurach.U nas też tak było.W końcu zostały 2 leciwe kaczki.Ale i te długo nie pożyły :?
Ale jak są dziury w kurniku-to niestety ;:222 .Może przyjść i druga kuna.U nas 1 upolował pies,a drugą chłopy.Ale na razie nie ryzykuję kupna kur.
Mam nadzieję,że na wiosnę
magda41 pisze:Joluś Ty leniuchu ;:oj masełka nie robisz ja tu w mieście robiłam w butelce 2 litrowej aż mnie ręka już bolała od trząchania ;:196 pyszota było ;:196
Magduś,ja nie z lenistwa nie biję masła.Po prostu połowę mleka zwykle wypija cielak.Albo i więcej :roll: ,więc nie bardzo jest z czego zbierać śmietanę .
Ja masła swojego nie lubię ;:224 .Ale już kruche ciasto ze swojskim masłem,albo drożdżowe ;:152 ,baaardzo mi pasuje.I jak miałam 2 krowy i więcej mogłam śmietany zebrać.To całe lato produkowałam,by w zimę....tyłek bułkami tuczyć ;:306
A obecnie krowa zacielona i nie mam mleka .
Nolinka pisze:Miasto miastu nie równe :D jak się mieszka we własnym domku i jest kawałek ogródka, to jest co robić, gorzej jak ktoś w bloku mieszka. U nas na osiedlu, to jak na wsi: ludzie kury mają, gołębie hodują. Jeszcze kilka lat temu kilku sąsiadów konie miało ( teraz to już chyba tylko jeden został) Nie wyobrażam sobie mieszkania w bloku, chyba zwariowałabym ;:224 ;:306
Oooo,ja chyba też.
W bloku,to w ogóle bym chyba zbzikowała...
Ale to prawda,że jak ktoś ma domek z działką na obrzeżach miasta,to żyje jak na wsi :wink:

Elcia-jakbym moją siostrę czytała .Ona ma dom na obrzeżach miasta i kawałek działki.Zadowolona i też robi wycieczki rowerowe,albo jeździ do naszych rodziców,nad jezioro.

Mniodkowa-rozumiem Twoje rozumowanie ;:306 .Gdybym ja miała gdzie mieszkać i miała teraz się budować od zera,to pewnie też bym nie chciała.Pomijając kasę :wink: .Ale mieszkać w bloku-to nie dla mnie.
Tu-M.mnie wkurzy-zabieram się i idę w las ;:224 .Albo w ogródek.A w mieście-co?
Aaa,jakoś sobie nie wyobrażam.Choć mając dzieci-roboty jest wszędzie-nawet w bloku...

Kubasiu rozumiem,bo uczyłam się w mieście(i mieszkałam),a wracałam do pełnego ludzi domu.Później wszyscy się wyprowadzili,a ja z pracy wracałam do pustego domu(za ''panieństwa'' pracowałam w S-łkach).To wtedy dopiero było ;:222

Zaraz poszukam zdjęć.

Hmmm.Fotosik nie działa :evil:
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

Jolka ja przy młóceniu najbardziej nie lubiłam "być na słomie" już wolałam podawać snopki, ale tu od razu odciski jak balony były. Mamy co wspominać i muszę Ci powiedzieć, że młodszy syn to nawet lubi tych moich wspomnień słuchać. ;:333 Ja dziś wróciłam z tych urzędów powiatowych i ledwo żyję. ;:306
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”