Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
Justynko, powiedzenie "ładnej we wszystkim ładnie" idealnie sprawdza się w przypadku Twojej Princesski: czy to na tle różu, czy na tle zieleni trawy, czy na tle błękitu nieba...wszędzie wygląda przepięknie!

Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gotowi na następne zdjęcia? Mam nadzieję, że tak...ale po kolei...najpierw... podziękowania za komentarze
Anjju- niestety około 70 fotek naraz nie dam rady wstawić...może i dobrze, bo w tak brzydki dzień, jak dzisiejszy, mogę sobie przypomnieć piękną pogodę z soboty...
Arlet- bardzo dziękuję ;)
Ewarost- jeszcze będą jej fotki, ale grupowe... ;) Bardzo się zakochałam w tej - Vandowatej, oj bardzo...
Joane- Ty Wiesz, że to kwitnienie - to spełnienie jednego z kilku, najważniejszych moich marzeń storczykowych ;)
Cieszę się, że Zaglądnęłaś, choć na chwilkę
Rysiu- dziękuję w imieniu mojej kolekcji. Teraz wpadłam na pomysł, by przed przywiezieniem storczyków do mieszkania...zrobić - całościową fotkę. Całe szczęście mam duży trawnik, może go wystarczy na taki "portret rodzinny"
Renatko- a Widzisz...chyba jednak Skusisz się na pierwszą Vandowatą...
Wioleta- Masz rację...orchidee w naturze najładniej wyglądają...może dlatego, że przecież są jej częścią
Marzy mi się sesja leśna lub pod wielkim drzewem...prześwitujące promyki słońca pomiędzy liśćmi i kolorowe kwiaty moich storczyków. Do lasu z działki mam hmm...300metrów...może kiedyś zrobię "spacer" pojedyńczym sztukom i obfocę je nad stawem lub na polanie
Miau- zaraz będą kolejne fotki...
Nieinna- ona urodę ma zapisaną w genach... I pomyśleć, że kupiona była na przecenie...ale warto było czekać na jej kwiaty te 9 m-cy
Proszę nie przestawiać ekranów...to tylko moje falki "zawojowały" mój wątek...

I...największe łabądko na masd. Sheila mix ( fotka z dzisiejszego moczenia). Dzięki "instrukcji obsługi" Asi/Joane, puściła u mnie kilkanaście liści i właśnie puszcza pędziki. Jest ich całe mnóstwo, na razie "uśmierciłam" - dwa
Jeśli rozwinie pierwszy kwiatuszek, to będę skakać z radości, aż do nieba

Anjju- niestety około 70 fotek naraz nie dam rady wstawić...może i dobrze, bo w tak brzydki dzień, jak dzisiejszy, mogę sobie przypomnieć piękną pogodę z soboty...
Arlet- bardzo dziękuję ;)
Ewarost- jeszcze będą jej fotki, ale grupowe... ;) Bardzo się zakochałam w tej - Vandowatej, oj bardzo...
Joane- Ty Wiesz, że to kwitnienie - to spełnienie jednego z kilku, najważniejszych moich marzeń storczykowych ;)
Cieszę się, że Zaglądnęłaś, choć na chwilkę
Rysiu- dziękuję w imieniu mojej kolekcji. Teraz wpadłam na pomysł, by przed przywiezieniem storczyków do mieszkania...zrobić - całościową fotkę. Całe szczęście mam duży trawnik, może go wystarczy na taki "portret rodzinny"
Renatko- a Widzisz...chyba jednak Skusisz się na pierwszą Vandowatą...
Wioleta- Masz rację...orchidee w naturze najładniej wyglądają...może dlatego, że przecież są jej częścią
Miau- zaraz będą kolejne fotki...
Nieinna- ona urodę ma zapisaną w genach... I pomyśleć, że kupiona była na przecenie...ale warto było czekać na jej kwiaty te 9 m-cy
Proszę nie przestawiać ekranów...to tylko moje falki "zawojowały" mój wątek...

I...największe łabądko na masd. Sheila mix ( fotka z dzisiejszego moczenia). Dzięki "instrukcji obsługi" Asi/Joane, puściła u mnie kilkanaście liści i właśnie puszcza pędziki. Jest ich całe mnóstwo, na razie "uśmierciłam" - dwa
Jeśli rozwinie pierwszy kwiatuszek, to będę skakać z radości, aż do nieba

- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko cudowne są Twoje zdjęcia w ogrodzie
. Dziś wstawiłam dla Arletki zdjęcie grupowe
, a jutro dla Ciebie zrobię zdjęcia w plenerze.
Tylko nie skakaj w domu, bo szkoda sufitu
Trenuj skoki, trenuj, bo do kwitnienia już tylko odrobinkę jej brakuje
Trenuj skoki, trenuj, bo do kwitnienia już tylko odrobinkę jej brakuje
When nothing goes right, go left.
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
-
Zabka_Monis
- 1000p

- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Masz całe mnóstwo pędów na Masd. Sheila mix?? Oj Ty Szczęściaro!!!
Podziel się instrukcją obsługi od Joane ;) Ja też mam instrukcję od Asi, ale nie wiem czy tę samą
Ja u siebie stosuję ją od kilka dni i zauważyłam nowe przyrosty na Masd. tovarensis 
Podziel się instrukcją obsługi od Joane ;) Ja też mam instrukcję od Asi, ale nie wiem czy tę samą - ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Justynko kolejne piękne zdjęcia i aż mi się cieplej zrobiło bo u mnie pochmurno i pada
, a masdevallia będzie miała co pokazać 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Justynko, tylko falki ?
Toż to same piękne Phalaenopsisy
Trenuj skoki, bo ja wierzę w Ciebie
Trenuj skoki, bo ja wierzę w Ciebie
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Justynko to nakręć video z tego skakania do nieba trzymam kciuki za pączusie 
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Mis20/Asiu- byłam, widziałam i podziwiałam... Ciekawe, jakie dziś fotki Pokażesz
Szymka- Taa...widzę, że odrobinkę jej brakuje i właśnie dlatego codziennie do niej zaglądam
Dziś, pączek jeszcze nie pękł....
Zabka_Monis- może z 10 będzie kwiatuszków, jeśli ich nie "zamorduję", zanim zakwitną ... Instrukcja obsługi hmm..wysłałam na pw
Ewarost- u mnie ciągle ponure dni i pada deszcz. Przestawiłam dziś sabotki, żeby podlał je deszczyk...zawsze to lepsze podlewanie deszczówką, niż wodą studzienną
Będą miały delikatny prysznic, bo jest mżawka i delikatnie podłoże nasiąknie. A ja tyle mniej storczyków...
do moczenia...
Lucynkof- nie Uwierzysz, ale, po wyprzedażach i rozdawnictwie zostało w mojej kolekcji tylko 5 falków dorosłych hybrydek ;) A masdevallia coraz bliżej kwitnienia i kolejne pędziki rosną... Równocześnie wypuściła około 10 nowych listków...
Celinko/Trzynastko- a kto będzie focić kwiatuszka masdevallii? Nie da rady...poskaczę sobie prywatnie, a fotki zrobię i wkleję dla Was
I znowu falkowo...

Grupowe..."nie wiadomo co"...

Szymka- Taa...widzę, że odrobinkę jej brakuje i właśnie dlatego codziennie do niej zaglądam
Zabka_Monis- może z 10 będzie kwiatuszków, jeśli ich nie "zamorduję", zanim zakwitną ... Instrukcja obsługi hmm..wysłałam na pw
Ewarost- u mnie ciągle ponure dni i pada deszcz. Przestawiłam dziś sabotki, żeby podlał je deszczyk...zawsze to lepsze podlewanie deszczówką, niż wodą studzienną
do moczenia...
Lucynkof- nie Uwierzysz, ale, po wyprzedażach i rozdawnictwie zostało w mojej kolekcji tylko 5 falków dorosłych hybrydek ;) A masdevallia coraz bliżej kwitnienia i kolejne pędziki rosną... Równocześnie wypuściła około 10 nowych listków...
Celinko/Trzynastko- a kto będzie focić kwiatuszka masdevallii? Nie da rady...poskaczę sobie prywatnie, a fotki zrobię i wkleję dla Was
I znowu falkowo...

Grupowe..."nie wiadomo co"...

- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Justynko śliczne słoneczne zdjęcia
od razu poprawiają humor w ten paskudny deszczowy dzień
widzę że perolika mamy prawie takiego samego... mój kwitnie już ponad miesiąc i za to bardzo go lubię 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Justynko ależ cuda skąpane w słoneczku
, coś mi dziś nie wyszła sesja
, lenistwo.
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Justynko cudownie się prezentują storczyki na tle ogrodowych coś innego fajna kompozycja 
- akwarybka
- 500p

- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Przepiękne kwiaty i cudny ogród! 
- marwes

- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Justynko ależ kolorowo u Ciebie.
Sesja zdjęciowa z rozwoju kwiatuszka na Wandzie fantastycznie pokazuje nam piękno pąków przeobrażających się w kwiaty.
Sesje ogrodowe fantastyczne, gra swiatła i kolorów, ten błękit i wszystko skąpane w słońcu, że rzeczywiście -? do zakochania jeden krok??.
No a o Masdevalli nie wspomnę przepięknie zapędzikowana , oby zakwitła jak najszybciej.
Justynko ja przeżywam coś podobnego też zaczynam przygodę z grupą tych roślin i właśnie pojawił się pączek na Masdevalli Aquarius.
Sesja zdjęciowa z rozwoju kwiatuszka na Wandzie fantastycznie pokazuje nam piękno pąków przeobrażających się w kwiaty.
Sesje ogrodowe fantastyczne, gra swiatła i kolorów, ten błękit i wszystko skąpane w słońcu, że rzeczywiście -? do zakochania jeden krok??.
No a o Masdevalli nie wspomnę przepięknie zapędzikowana , oby zakwitła jak najszybciej.
Justynko ja przeżywam coś podobnego też zaczynam przygodę z grupą tych roślin i właśnie pojawił się pączek na Masdevalli Aquarius.
- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Och i ach jak pięknie ;)