Z wizytą u Arabelli cz2
-
edulkot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Z wizytą u Arabelli cz2
Lucynko też taką wieść przeczytałam i strasznie się cieszę bo to jednak jest nasza rodzina to całe forum, nawet jak do kogoś się nie zagląda to czasami mija w jakichś wątkach.

- ARABELLA

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majka właśnie tak,jak napisałaś
Chcieli mnie rodziny pozbawić paskudy jedne
Forum górą 
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Lucynko masz bardzo dobrego nosa: wiosna będzie zaraz a w ogóle to szaleję ze szczęścia bo jest forum.
- damapi
- 500p

- Od: 15 gru 2008, o 09:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucynko dopiero dotarłam
mam nadzieję, że jutro już nie będzie żadnych niespodzianek z forum
kolorowych

kolorowych
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucynko poradź,jaką odmianę kupić do sadzenia w gruncie.Chciała mieć pomidory duże i smaczne, dotychczas kupowałam w ciemno i nie miałam najlepszych plonów. pozdrawiam Irena 
-
Marzenka79
- 1000p

Lucy coś dziś zaspałam...dziś już kawka ,forum-tak jak lubię.J adziś posieje kilka pomidorków "Lubań",potem wsadzę je do tuneliku na wcześniejszy zbiór
- ARABELLA

Irenko najlepiej ,jak skorzystasz z akcji nasion. Odmiany też są opisane więc na pewno na coś się zdecydujesz. Ja wysiewam pomidorki potem wsadzam do szklarenki,a to co zostanie idzie do gruntu
Marzenko ja dziś wstałam o godzinie 8.30 byłam na spacerze ,bo pogoda cudna. Świeci słońce,zero wiatru i -1 na termometrze.
Potem pojechałam rowerem do nasiennego i kupiłam ziemię do pikowanie 50l,substral do pomidorów i nasiona ogórków śremski i Julian
Brakuje mi jeszcze tylko fasoli i fasolki szparagowej,ale to dopiero w marcu kupię i wsio
Marzenko ja dziś wstałam o godzinie 8.30 byłam na spacerze ,bo pogoda cudna. Świeci słońce,zero wiatru i -1 na termometrze.
Potem pojechałam rowerem do nasiennego i kupiłam ziemię do pikowanie 50l,substral do pomidorów i nasiona ogórków śremski i Julian
Brakuje mi jeszcze tylko fasoli i fasolki szparagowej,ale to dopiero w marcu kupię i wsio
- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Piękność...
Super masz tą działeczkę..A jakie fuksje wyhodowałaś ;) Świetne..I w ogóle dużo masz różnych extra kwiatków..Białe drobne chryzantemki też mi się bardzo spodobały..
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Wczoraj tez już wysiałam pory i parę ziarenek pomidora . Będziemy testować i na razie nie zaprzątajmy sobie głowy,że zamkną nam FO . Zobaczymy co będzie ja jestem pełna optymizmu
. Dzisiaj wsadziłam begonie zobaczymy co wyrośnie 
-
Marzenka79
- 1000p

Lucy jak pomidory pikujesz w ten substral do pomidorow to czy je potem zasilasz? i czym?
-
X_Ro-a
Z sianiem warzyw poczekam do wiosny i posadzę flance które jak co roku kupię za bardzo niewielkie pieniądze od zaprzyjaźnionego ogrodnika.Natomiast chętnie dowiem się jakie siejesz Lucynko, buraczki,ogórki,pietruszkę i marchew.Może masz sprtawdzone gstunki 
- ARABELLA

Romko buraczki to czerwona kula i podłużny opolski,ogórki śremski i julian,marchew koral i carotka,a pietruchę tylko na natkę uprawiam,bo coś korzeniowa mi nie rośnie
Marzenko moje flance dopóki nie są wsadzone do ziemi nie zasilam niczym dopiero,jak znajdą się na miejscu stałym to podlewam substratem do pomidorów i gnojówką z pokrzyw.W tym roku dodatkowo dam głębiej do dołka granulowanego obornika kurzego ,bo ziemia już w szklarni wyjałowiona troszeczkę.
Jadziu por urośnie na pewno,a po 2-3 krotnym strzyżeniu zmężnieje i będzie ok
Forum mam nadzieję przetrwa.
Agnieszko ta chryzantema zimuje bez problemu w gruncie
Fuksje hodowałam po raz pierwszy i się udało
Kwiatków nie mam aż tak wiele,ale co roku coś przybywa 
Marzenko moje flance dopóki nie są wsadzone do ziemi nie zasilam niczym dopiero,jak znajdą się na miejscu stałym to podlewam substratem do pomidorów i gnojówką z pokrzyw.W tym roku dodatkowo dam głębiej do dołka granulowanego obornika kurzego ,bo ziemia już w szklarni wyjałowiona troszeczkę.
Jadziu por urośnie na pewno,a po 2-3 krotnym strzyżeniu zmężnieje i będzie ok
Agnieszko ta chryzantema zimuje bez problemu w gruncie
-
X_Ro-a
Lucynko! co to znaczy por po trzykrotnym strzyżeniu
ja mam zawsze taki byle jaki 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Romciu Lucynka obcina cieniutkie niteczki pora żeby część siedząca w ziemi sie wzmocniła i nabrała porządanej grubości . Potem dopiero pikowanie . Lucynko chyba dobrze wytłumaczyłam Romce tylko nie
. W tym roku też tak wypraktykuję
- ARABELLA

Dziewczyny dobrze myślicie
Kiedy por ma jakieś 8-10cm przycinam go pierwszy raz,a potem jeszcze dwa razy tak na czuja
Wtedy nie jest taki cieniutki tylko mężnieje