Z tym że uważam żeby raczej na kwiatki nie psikać ,ale jak pędy rosły to je też zraszałam.
   Z tym że uważam żeby raczej na kwiatki nie psikać ,ale jak pędy rosły to je też zraszałam.Storczyki Katarzynki
- 
				katarzynka575
- 1000p 
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Katarzynki
Ja zraszam liście bez podłoża ,bo M.M. stoi na półce i musiałabym po sofie skakać  Z tym że uważam żeby raczej na kwiatki nie psikać ,ale jak pędy rosły to je też zraszałam.
   Z tym że uważam żeby raczej na kwiatki nie psikać ,ale jak pędy rosły to je też zraszałam.

Z tym że uważam żeby raczej na kwiatki nie psikać ,ale jak pędy rosły to je też zraszałam.- agata06
- 1000p 
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
kwitnie już póltora miesiąca ale dwa pączki odpadłykatarzynka575 pisze:Asiu Haim poradziłam mi żebym M.M. traktowała troszkę inaczej czyli częściej podlewała bo one nie lubią jak przesycha im podłoże i ja jeszcze codziennie go zraszam .Może to to ,więcej pić
Agatko a jak długo u Ciebie kwitł Twój M.M. ?

Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM

ZAPRASZAM
- 
				katarzynka575
- 1000p 
Dziękuję Agatko, bo pierwszy raz kwitnie u mnie i kwitnie już miesiąc, może troszeczkę dłużej . Teraz wiem czego mogę się spodziewać 

- 
				kasia74
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Piękny MM   i pięknie wygląda na tle hoi, Mój jeszcze niestety w pączkach więc na razie oglądam Kasiu u Ciebie a za jakieś 2-3 tygodnie zapraszam do mnie. Mam nadzieję ze do tego czasu się rozwinie.
 i pięknie wygląda na tle hoi, Mój jeszcze niestety w pączkach więc na razie oglądam Kasiu u Ciebie a za jakieś 2-3 tygodnie zapraszam do mnie. Mam nadzieję ze do tego czasu się rozwinie.

i pięknie wygląda na tle hoi, Mój jeszcze niestety w pączkach więc na razie oglądam Kasiu u Ciebie a za jakieś 2-3 tygodnie zapraszam do mnie. Mam nadzieję ze do tego czasu się rozwinie.
 i pięknie wygląda na tle hoi, Mój jeszcze niestety w pączkach więc na razie oglądam Kasiu u Ciebie a za jakieś 2-3 tygodnie zapraszam do mnie. Mam nadzieję ze do tego czasu się rozwinie.- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Najładniejsza fotka MM, to ta, gdzie jest w całości...Cudny  

- 
				dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Byłem dziś w BRICO MARCHE, i widziałem phalki po 4,99zł.
Niestety, jednym słowem to powinny się nazywać TRAGEDIA Korzenie pozasychane, liście zasychające. Były 3 sztuki, i nic nie wybrałem, bo ich to chyba nawet uratować się nie da...
 Korzenie pozasychane, liście zasychające. Były 3 sztuki, i nic nie wybrałem, bo ich to chyba nawet uratować się nie da...

Niestety, jednym słowem to powinny się nazywać TRAGEDIA
 Korzenie pozasychane, liście zasychające. Były 3 sztuki, i nic nie wybrałem, bo ich to chyba nawet uratować się nie da...
 Korzenie pozasychane, liście zasychające. Były 3 sztuki, i nic nie wybrałem, bo ich to chyba nawet uratować się nie da...- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Kasiu MM przepiękny   
   , ale ja przybiegłam zobaczyć Twoją nowość a tu nowości niet

- 
				katarzynka575
- 1000p 
Dawid za taka cenę (oczywiście nie namawiam) ale warto spróbować ,jakby się udało to radość dla ratującego ogromna .Storczyki tak łatwo się nie poddają mają b.dużą wolę życia. Potrafią się bardzo ale to bardzo odwdzięczyć za troskę   . Gdyby jednak się nie udało to tylko 4,99
 . Gdyby jednak się nie udało to tylko 4,99
Ja dzisiaj byłam w L.M. tym lepiej zaopatrzonym w poszukiwaniu (krówki )biały w różowe plameczki .Owszem był ale po prostu gigant chyba jeszcze większy od tego którego dostałam od męża .Więc dałam spokój i cena powalająca 57zł. Chodziłam oglądałam różne phal. bo chyba przyszła dostawa i oczywiście moje postanowienia sz... trafił już miałam dwa w ręku i oczywiście wielki dylemat .W jednej, bordowy o trochę innym kształcie płatków, cudo, a w drugiej pół na pół różowo-białego jeszcze większe cudo . Może dobrze że byłam z mężem ,który zresztą powiedział no już kup sobie, bo on  pomógł podjąć mi decyzję który pojedzie z nami do domu
 już miałam dwa w ręku i oczywiście wielki dylemat .W jednej, bordowy o trochę innym kształcie płatków, cudo, a w drugiej pół na pół różowo-białego jeszcze większe cudo . Może dobrze że byłam z mężem ,który zresztą powiedział no już kup sobie, bo on  pomógł podjąć mi decyzję który pojedzie z nami do domu  Padło na tego różowego jest śliczny ale przeważyło na jego korzyść to że ma mnóstwo odgałęzień i pączków . Teraz już jest po przesadzeniu do nowego podłoża i  sporo większej doniczki . Ma bardzo dużo korzeni i  były bardzo ściśnięte wiec ta większa doniczka jak najbardziej wskazana .I wiecie od momentu jak go wzięłam tylko do ręki rozwinął dla kwiatki
 Padło na tego różowego jest śliczny ale przeważyło na jego korzyść to że ma mnóstwo odgałęzień i pączków . Teraz już jest po przesadzeniu do nowego podłoża i  sporo większej doniczki . Ma bardzo dużo korzeni i  były bardzo ściśnięte wiec ta większa doniczka jak najbardziej wskazana .I wiecie od momentu jak go wzięłam tylko do ręki rozwinął dla kwiatki   

Ach z wrażenia zapomniałam oncydium puściło odnóżkę ale się cieszę
Arletko będzie jutro

. Gdyby jednak się nie udało to tylko 4,99
 . Gdyby jednak się nie udało to tylko 4,99Ja dzisiaj byłam w L.M. tym lepiej zaopatrzonym w poszukiwaniu (krówki )biały w różowe plameczki .Owszem był ale po prostu gigant chyba jeszcze większy od tego którego dostałam od męża .Więc dałam spokój i cena powalająca 57zł. Chodziłam oglądałam różne phal. bo chyba przyszła dostawa i oczywiście moje postanowienia sz... trafił
 już miałam dwa w ręku i oczywiście wielki dylemat .W jednej, bordowy o trochę innym kształcie płatków, cudo, a w drugiej pół na pół różowo-białego jeszcze większe cudo . Może dobrze że byłam z mężem ,który zresztą powiedział no już kup sobie, bo on  pomógł podjąć mi decyzję który pojedzie z nami do domu
 już miałam dwa w ręku i oczywiście wielki dylemat .W jednej, bordowy o trochę innym kształcie płatków, cudo, a w drugiej pół na pół różowo-białego jeszcze większe cudo . Może dobrze że byłam z mężem ,który zresztą powiedział no już kup sobie, bo on  pomógł podjąć mi decyzję który pojedzie z nami do domu  Padło na tego różowego jest śliczny ale przeważyło na jego korzyść to że ma mnóstwo odgałęzień i pączków . Teraz już jest po przesadzeniu do nowego podłoża i  sporo większej doniczki . Ma bardzo dużo korzeni i  były bardzo ściśnięte wiec ta większa doniczka jak najbardziej wskazana .I wiecie od momentu jak go wzięłam tylko do ręki rozwinął dla kwiatki
 Padło na tego różowego jest śliczny ale przeważyło na jego korzyść to że ma mnóstwo odgałęzień i pączków . Teraz już jest po przesadzeniu do nowego podłoża i  sporo większej doniczki . Ma bardzo dużo korzeni i  były bardzo ściśnięte wiec ta większa doniczka jak najbardziej wskazana .I wiecie od momentu jak go wzięłam tylko do ręki rozwinął dla kwiatki   
 Ach z wrażenia zapomniałam oncydium puściło odnóżkę ale się cieszę

Arletko będzie jutro

- 
				katarzynka575
- 1000p 
Obiecane zdjęcia .Dzisiaj pogoda u mnie fatalna ,pochmurna ,więc musiałam zrobić fotki przy lampie, ale oddają cały urok tego który mnie zauroczył 
Oto on 
   Tak wygląda w całości ma dużo zdrowych pączków
  tu na pierwszym planie rozwinięty już u mnie kwiatek

tu niewyraźnie widać (ale już nie mam czasu praca wzywa) jest następny pączek który już zaczyna się u mnie rozwijać .
tu niewyraźnie widać (ale już nie mam czasu praca wzywa) jest następny pączek który już zaczyna się u mnie rozwijać .
Wczoraj go przesadziłam ,dzisiaj trzyma się dobrze mam nadzieje że nic mu nie będzie i ładnie wszystkie pączki rozwinie.
WIDZĘ że zdjęcia mi się pomyliły czyli jest odwrotnie na drugim rozwijający się pączek a na trzecim ten który już wczoraj zaczął się rozwijać jak tylko go kupiłam

Oto on

Tak wygląda w całości ma dużo zdrowych pączków  tu na pierwszym planie rozwinięty już u mnie kwiatek
tu niewyraźnie widać (ale już nie mam czasu praca wzywa) jest następny pączek który już zaczyna się u mnie rozwijać .Wczoraj go przesadziłam ,dzisiaj trzyma się dobrze mam nadzieje że nic mu nie będzie i ładnie wszystkie pączki rozwinie.
WIDZĘ że zdjęcia mi się pomyliły czyli jest odwrotnie na drugim rozwijający się pączek a na trzecim ten który już wczoraj zaczął się rozwijać jak tylko go kupiłam

- 
				Zabka_Monis
- 1000p 
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Ooooo   Łaaadny on! Takiego jeszcze nie widziałam
  Łaaadny on! Takiego jeszcze nie widziałam   
   Dobrze słyszeć, że w sklepach zaczynają pojawiać się już łaciate storczyki ;) Będzie trzeba kiedyś Brico Marche odwiedzić
  Dobrze słyszeć, że w sklepach zaczynają pojawiać się już łaciate storczyki ;) Będzie trzeba kiedyś Brico Marche odwiedzić  

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Kasiu śliczny   
   nic dziwnego że Cię zauroczył
  nic dziwnego że Cię zauroczył   i tyle jeszcze pąków ma, jak wszystkie rozwinie to dopiero cudo będzie
  i tyle jeszcze pąków ma, jak wszystkie rozwinie to dopiero cudo będzie   

nic dziwnego że Cię zauroczył
  nic dziwnego że Cię zauroczył   i tyle jeszcze pąków ma, jak wszystkie rozwinie to dopiero cudo będzie
  i tyle jeszcze pąków ma, jak wszystkie rozwinie to dopiero cudo będzie   

- myrtille1986
- 1000p 
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
W BricoMarche jak się trafi na świeżą dostawę jest naprawdę wielki wybór kolorów i kształtów.Kasia Tobie naprawdę cudeńko się trafiło!!!Nawet moja Mama do Ciebie zajrzała na wątek i stwierdziła ,że naprawdę piękny jest!!!  

Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków

--> Spis moich wątków
- darek p
- 500p 
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Faktycznie urokliwy.

moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;