Ogródek AGNESS cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-d-a

Re: Ogródek AGNESS cz. 5

Post »

Agnieszko, rzeczywiście Twoja języczka pięknie kwitnie ;:63 I do tego ma wielkie liście, nie podziurawione przez ślimaki :roll:
Jak Ty to zrobiłaś :?: Moje biedne języczki liście mają ażurowe, bo ślimaki zrobiły sobie z nich stołówkę...Zwłaszcza ta o ciemniejszych, bordowych liściach (nie znam nazwy odmianowej) jest okropnie pogryziona :evil:
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko ,języczka naprawdę daje pokaz , jest cudna , też mam taką , ale młodziutką i w tym roku na pewno mi nie zakwitnie. Ma naprawdę śliczne i duże kwiaty , dobrze , że choć u Ciebie ją sobie pooglądałam! :lol:
A ktoś tu narzekał , że ma mało kolorków w ogrodzie , chyba ten ktoś się mylił , bo ja widzę tęczę prawie! ;:224

:wit
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko ale masz dużą kępę jeżówki, tez mam ale małą, nie wiedziałam , że duża kępa daje taki efekt śliczna , a ta języczka to super, nawet takiej nie widziałam dopiero u Ciebie ;:138 ;:138
pozdrawiam ;:196
stokrotka6
200p
200p
Od: 24 sie 2009, o 21:46

Post »

Piekny kolor tej języczki.Wspaniała kępa jeżówki. Też mam tylko żolte pięciornki.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę Aguś - ,że już na brak kolorków nie powinnaś narzekać :roll: :roll: :roll: Pięknie i kolorowo w Twoim ogrodzie !
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wiesiu dziękuję ;:196 po zielonej końcówce lipca zaczynają się pojawiać kolorki i bardzo mnie to cieszy, bo już tęskniłam za nimi :D

Daluś, faktycznie języczka jest w świetnym stanie, ślimaki, mimo, ze trochę ich jest jakoś jej nie dopadły. Host tez mi nie pojadły, może jakieś pojedyncze listki, ale za to grad podziurawił im liście, widać to na zdjęciu z czerwoną różyczką :(

Dorotko kolorki zaczynają już się pojawiać i będzie teraz coraz bardziej kolorowo :D lada chwila zakwitną pozostałe- mniejsze języczki a jest ich kilka, rozchodniki zaczynają już nabierać barwy i różyczki mają mnóstwo pąków . W sierpniowym i wrześniowym ogrodzie najbardziej brakuje mi chryzantem, strasznie je lubię, a pozbyłam się ich, bo paskudnie zasychały im dolne listki i nie mogłam tego zwalczyć, pewnie był to jakiś grzyb :roll: ale teraz znowu muszę sobie kupić i posadzić .Pozbyłam też się marcinków, bo miałam je na rabacie kwiatowej i strasznie się rozłaziły i zagłuszały inne delikatniejsze kwiaty. Teraz znów chce je posadzić, ale już na rabacie z krzewami, tam żadnych roślinek nie zagłuszą a wprowadzą piękne jesienne barwy do ogrodu :D

Bożenko w przyszłym sezonie i Twoja jeżówka będzie już większą, okazalszą kępą :D One podobno szybciutko się rozrastają :D

Stokrotko żółte pięciorniki są śliczne, takie intensywne, ja mam jeszcze jaśniuteńko różowy i taki bardzo blady żółto-różowy i one są dużo delikatniejsze i mniej widoczne. A ten żółciutki, mimo, że jeszcze maluch z daleka wpada w oko :D

Marysiu dziękuję :D Kolorki faktycznie zaczęły się pojawiać wśród tej mojej zieloności :D A z każdym dniem będzie ich więcej :D Żałuję tylko , że moje świeżo zakupione hortensje to jeszcze maluszki i nie dołożą swoich pięknych kwiatów do ogólnego widoku :D 2 krzaczki wprawdzie maja już kwiatuszki, ale dosłownie po kilka :D Już się nie mogę doczekać jak będą wyglądały w przyszłym roku :roll: :lol:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Agniesiu ;:196

Pięknie u Ciebie jak zawsze :P .
Jeżówkę Upolowałaś przecudną ! :shock: , sam bym chciał taką spotkać :? (Jutro jest ryneczek :oops: ) .

Mam do Ciebie prośbę i informacje może na PW , bo chcialem zapytać jeśli można , ile kosztuje u Ciebie taki wóz kory o którym Wspominałaś i jak jest duży ? Tak z ciekawości , chciałbym porównać ceny , bo u mnie jest powiedziałbym dość droga :? .

Pozdrawiam :wit
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arturku dziękuję :D mam nadzieję, ze jutro na ryneczku trafisz na jeżówkę, ja ze swojej strasznie się cieszę :D
Już piszę PW :D
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Oj jak ją bym bardzo chciał.. , ale ostatnio nie widziałem , może jutro jednak się uda :wink: , w przyszłym tygodniu w razie czego jadę do Rzeszowa :wink: .
Dziękuję za odpowiedź na PW ;:180 .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko , jak się ukorzenia pięciornika?
Sąsiad ma ładny żółty , 2 razy próbowałam ukorzenić , pożyczone pędy i nic , co robię źle?
Ja dawałam do doniczki z ziemią , może trzeba do wody? :roll:

Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arturku bardzo proszę :wink: :D

Dorotko zobacz, czy nie uda się pozyskać od sąsiada gałązki z korzonkami, myślę, że powinna się znaleźć :D
A jeśli nie, to najlepiej przyszpilić gałązkę drucikiem i przysypać ziemią :D wtedy na pewno pięknie się ukorzeni :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, jeszcze raz pozachwycam się Twoją języczką - okaz zdrowia i urody ;:108
Ja marcinki też przeniosłem, bo zasłaniały wszystkie kwiaty wokół. Tylko nowoangielskie są mniej ekspansywne i po związaniu tworzą ładne kolumny. Właśnie pojawiły się pierwsze kwiatuszki :)
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ AGNIESZKO!
Bardzo ładna języczka. Ile trzeba czekać aby mieć taki duży okaz?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku ja z powrotem chcę posadzić marcinki, tylko już nie na rabaty kwiatowe, ale przed krzewami :D One ślicznie i długo zdobią ogrody, a ja nie narzekam na nadmiar kolorków późnym latem :roll: :lol:

Krysiu moja języczka ma 3 lata, mam ją z sieweczki, która pojawiła się obok dorosłej języczki . Rośnie jak na drożdżach :wink:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś ale kolorowo u Ciebie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”