Ogród Zenka rok 2010 cz.3
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Zenka rok 2010 cz.3
Pozdrawiam Zenek
No zobacz, a u nas sucho... Ale ja jeszcze w sprawie podziału powojników- wykopuje się bryłę i dzieli ostrym szpadlem? No i ... te moje maja dopiero drugi rok (tzn. u mnie sa drugi rok)- czy nie za wcześnie na podział bryły? Dzięki za cierpliwość 
- ZENOBIUSZ

Aneto Twoje z pewnością są za młode, ja dzieliłem bryłę powojnika który rosł ponad 6 lat.
Pozdrawiam Zenek
OK, dzięki! W takim razie dam im się rozrosnać jeszcze 
- drozd

- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Witaj ZENKU
Tym razem już nie cichaczem wkraczam do Twojego ogrodu, bo muszę pochwalić Twoje zadbane róże. Trudno w tym roku ochronić je od czarnej plamistości. Opryskiwałem swoje już 5 razy Rravo 500SC i SCORE 250EC przemiennie a ta zaraza dalej atakuje. Opryskuję zgodnie z zaleceniami - liście od spodu. Kupię jeszcze Biosept może on coś poradzi. Hosta to chyba "Elegans". W tym roku to przynajmniej im te warunki odpowiadają. Odnośnie lilii o którą pytałeś to jest lilia trąbkowa "Regale" a nie orientalna "Exspresjon" jak pisałem w moim wątku.
Tym razem już nie cichaczem wkraczam do Twojego ogrodu, bo muszę pochwalić Twoje zadbane róże. Trudno w tym roku ochronić je od czarnej plamistości. Opryskiwałem swoje już 5 razy Rravo 500SC i SCORE 250EC przemiennie a ta zaraza dalej atakuje. Opryskuję zgodnie z zaleceniami - liście od spodu. Kupię jeszcze Biosept może on coś poradzi. Hosta to chyba "Elegans". W tym roku to przynajmniej im te warunki odpowiadają. Odnośnie lilii o którą pytałeś to jest lilia trąbkowa "Regale" a nie orientalna "Exspresjon" jak pisałem w moim wątku.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- ZENOBIUSZ

Witaj Januszu przepraszam że tak długo nie odzywałem się, lecz było to spowodowane brakiem dostępu do komputera.
W roku bieżącym jak do tej pory udaje mi się nie dopuścić do powstania czarnej plamistości moich róz , gdyż staram się opryskiwać ich w miarę często profilaktycznie preparatami . Na jak długo uda mi się je uchronić od tej choroby czas pokaże. Hosta ta to właśnie Elegans ,lecz dzisiaj zobaczyłem że zaczynają się do niej dobierac śłimaki.
W roku bieżącym jak do tej pory udaje mi się nie dopuścić do powstania czarnej plamistości moich róz , gdyż staram się opryskiwać ich w miarę często profilaktycznie preparatami . Na jak długo uda mi się je uchronić od tej choroby czas pokaże. Hosta ta to właśnie Elegans ,lecz dzisiaj zobaczyłem że zaczynają się do niej dobierac śłimaki.
Pozdrawiam Zenek
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zenku widoki z Twojego skalniaczka zapierają dech. Cudowne połączenia roślinek, uzupełniające się i podkreślające nawzajem. Wspaniałe, żywe kolorki
Ja naprawdę nie mogę się napatrzeć- cudownie
Przyciąga wzrok prześlicznie ukwiecona kępa dzwoneczka 
Pięknie się prezentują Twoje skalniakowe nasadzenia w towarzystwie kamieni. To jest to! 
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Zenku fantastyczne zdjęcia skalniaków... 
- ZENOBIUSZ

Dziękuje za odwiedziny i miłe słowa Agnieszce AGNESS, Anecie dkny i Maryly maryla73ab. Obecna pora roku na naszych skalniakach jest pełna barw i kolorów , i dlatego starałem się to uwiecznić na kilku fotkach.
Dzisiaj od rana piękna pogoda ,i dlatego zaraz wyjeżdzam na działkę gdzie czeka mnie koszenie trawy.
Życzę miłego i
dnia
Dzisiaj od rana piękna pogoda ,i dlatego zaraz wyjeżdzam na działkę gdzie czeka mnie koszenie trawy.
Życzę miłego i
Pozdrawiam Zenek
-
lawenda

- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Dzisiaj na koszenie znakomity dzień, nareszcie ciepło. Kwitnących masz już ładne kępy na skalniaku, bardzo miły widok
- ZENOBIUSZ

Witaj Lawendo dziękuję za odwiedziny , własnie przed chwilą wróciłem z działki. Dzień dzisiejszy piękny i ciepły umożliwiał wykonanie wielu prac, koszenie trawy prawie zakończone.
Kilka zdjęć z dnia dzisiejszego.

Kilka zdjęć z dnia dzisiejszego.

Pozdrawiam Zenek
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zenku śliczne, wyplewione rabaty, ja z chwastami to nigdy się nie uporam.
Pięknie róże Ci kwitną, podoba mi się ta jasna, z ostatniego zdjęcia.
Mnie nie udało się obronić róż od czarnej plamistości, już od dołu zaczynają gubić liście.
Pięknie róże Ci kwitną, podoba mi się ta jasna, z ostatniego zdjęcia.
Mnie nie udało się obronić róż od czarnej plamistości, już od dołu zaczynają gubić liście.