Kolekcja sie rozrasta a parapety nie cz.2
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
Krysiu młode siewki prawie wszystkie wyglądają tak samo.
W fazie kolejnych liści wypuszczają już te właściwe charakterystyczne dla każdej odmiany.
Ten kwiatek koło zielistki wygląda znajomo.Z pewnością nie jest to palma kokosowa.
Ze 14 lat temu zwędziłem chyba takiego samego kwiatka z zakładu ojca.
Ten kwiatek nie ma orzecha tak jak kokos,ale liście ma podobne tylko,że mniejsze.
Ja nie wiem co to jest..
tzn jak się nazywa..
W fazie kolejnych liści wypuszczają już te właściwe charakterystyczne dla każdej odmiany.
Ten kwiatek koło zielistki wygląda znajomo.Z pewnością nie jest to palma kokosowa.
Ze 14 lat temu zwędziłem chyba takiego samego kwiatka z zakładu ojca.
Ten kwiatek nie ma orzecha tak jak kokos,ale liście ma podobne tylko,że mniejsze.
Ja nie wiem co to jest..
Krysiu nie przejmuj się
ja po prostu poszukałam zdjęcia kwiatostanu tej twojej palmy i dlatego jestem pewna że to nie moja , kombinuj dalej bo może ty na coś wpadniesz, ja to już się poddałam 
Mirku moja jest z Urzędu miasta w Krakowie i ma już z 8 lat, liści nie rosną większe niż te co widać , za to kwitnie chętnie i chętnie się rozsiewa
Myśl , myśl może ci się przypomni co to jest 
Mirku moja jest z Urzędu miasta w Krakowie i ma już z 8 lat, liści nie rosną większe niż te co widać , za to kwitnie chętnie i chętnie się rozsiewa
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
A może to Curculigo, http://lh6.ggpht.com/Dixiefriendgay/SDE ... 5B4%5D.jpg , http://www.flickr.com/photos/47318035@N00/485584440/ moja właśnie tak kwitnie .
Miro co myślisz? Twoja taka była?
Miro co myślisz? Twoja taka była?
Na 99,9% to będzie Curculigo capitulata"trawiasta palma"
Moja była identyczna,nie kwitła u mnie nigdy
zresztą miałem ją jakiś czas ,zaniedbana była i padła.
A może o małą sadzoneczkę bym się ładnie uśmiechnął jakbyś kiedyś ją dzieliła? ;:82
W sklepach jej nie widziałem,baa dawno jej nie widziałem z 16 lat...?
Gratuluję kwitnienia u Ciebie

Moja była identyczna,nie kwitła u mnie nigdy
A może o małą sadzoneczkę bym się ładnie uśmiechnął jakbyś kiedyś ją dzieliła? ;:82
W sklepach jej nie widziałem,baa dawno jej nie widziałem z 16 lat...?
Gratuluję kwitnienia u Ciebie
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY