Ogród (z) PESTKI@

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Re: Ogród (z) PESTKI@

Post »

;:oj Wow PIĘKNA JEST ;:173 Masz może w planach rozsadzenie tych cudności?Była bym chętna. ;:173 Zakochałam się w jukach,a do nowo aranżowanego ogrodu były by idealne.Zawsze coś nowego i inny klimat.Chciała bym mieć kilka gatunków.
Byłam dziś u mojego ogrodnika.Ma jukki,te co na sprzedaż są bardzo marne(malutkie) a te co mi się podobały dla niego były BEZCENNE :evil: Nie będę się przeciez prosić na kolanach o sprzedaż u ogrodnika :? :? Wkurzył mnie na max.Tyle kasy u niego zostawiłam w tym roku;ponad 2 tys na tuje,ziemia,pelargonie,pomidory,a ten nie wie ile za juke wziąć ;:185
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

..a u mnie dziś ,,warzywnie,, :D Posadziłam wczoraj trzy pomidorki żółte(jakaś nowość),a dziś 8 innych;po dwa z każdego gatunku.Wiem tylko ,że dwa to koktajlowe i dwa malinowe,reszta nieznana.M kupował.Mam też aż 4 ogórki ;:306 Synex zrobił ,,rusztowanie,,i mają się piąć.Jak tak dalej pójdzie to zacznę przekopywać powoli trawnik i będę sadzić kapustę i ,,pyry,,Seler,kalarepkę,pietruchę ,koper,por,cebulkę,lubczyk ,rozmaryn,rabarber i teraz pomidorki i ogórki już mam.A no jeszcze mam takie ,,BAKTERIE-żyjątka,,EMA5 ;:306
Ehhh kiedyś mi Babunia powiedziała,że jak zacznę ogladać namiętnie WIADOMOŚCIczytać klepsydry ,pić herbatę wieczorem,siać warzywka,ubierać podkoszulki to znak ,że się STARZEJĘ ;:306 Oj stara już jestemmmmm :wink: ;:306
Fotkami się pochwalę jutro :wink:
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit -jak nie nosisz barchanów to jeszcze jesteś młódka ,a podkoszulki - startuj w konkursie Miss mokrego podkoszulka ;:138
Mam jukkę karolińską ogromna kępa -,główny korzeń metr pod ziemią ,przyrosty -jeden długi od głównego
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ALDONKO :wit Nie jest z Tobą tak żle :;230 Przecięż podkoszulki noszą też młodzi , ale faktycznie może klepsydr lepiej nie czytać ;:306 . SAMOSIA też piekę - wszyscy lubią i łatwy do zrobienia :)
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
magduska81
500p
500p
Od: 11 wrz 2012, o 22:16

Post »

Śliczna jucca a u mnie nawet pąka nie widać...zimniej chyba niż na śląsku:) Pestka jak szukasz juki ja mam zwykłą jak na foto wyżej,ale na jesieni będę sadzonkować.A co do ziółek hmm czyżbym też już zaczęła się starzeć:) ostatnio zakupiłam kilka: ogórecznik,arcydzięgiel a lubczyki i mięta od kilka lat rośnie,warzywka też, ale to ze względu na małe dziecko, wiem co do zupy wrzucam więc może to w tą stronę idzie tzw.dbałość o gastronomię domową:) a podkoszulek to raczej mokry od prac w tunelu:)
Przez mo­j ogród prze­wineło się wiele osób... po każdym zos­tała ja­kaś pa­miątka. Naj­droższe są te, które po­zos­tały w sercu.
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:306 ;:306 hahahaha jesteście niemożliwi.O zimowy podkoszulek mi chodziło :wink:
OlkuNa MISS się nienadaję z moimi wymiarami ;:306
Ewuśbardzo się cieszę ,ze samoś smakuje.Wkońcu trzeba znajdywać jak najmniej pracochłonne przepisy,zwłąszcza wiosną kiedy robota w ogrodzie non toper :wink:
Madziuu mnie ta ekologia warzywna nijak się ma.Mieszkam przy ruchliwej drodze wojewódzkiej ,do tego chodnik.Spaliny i środki ochrony roślin moje i sąsiadów... :roll: Kiedyś miałam ogród i zrezygnowałam,a teraz się zestarzałam i znów mi się chce krzyknąć przez oknoprzynieś mi koper i szczypiorek ;:130
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALDONKO :wit Ale widzę ,że prawie wszyscy zakładają małe warzywniaczki i ziołami nie gardzą . Bo te zielone ziółka / bazylia , tymianek , mięta , rozmaryn, lawenda itp / w marketach to jakieś liche i szybko więdną i wcale nie takie tanie . Lepiej samej coś mieć :) Ale wyszło z tymi podkoszulkami :;230
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Tak, koper i szczypiorek ech :) dlatego robię sobie inspekt bo ogródka nie mogę ziemia strasznie zniszczona po budowie więc myślała Celina myślała aż wymyśliła inspekt hehee jak zrobię to się pochwale czyli wniosek też sie starzeje hihi
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyli starzejemy sie ekologicznie, z godnością i kalsą ;:306
A to moje zioła ;LAUR Obrazek
ObrazekBAZYLIA zielona i czerwona,LUBCZYK ObrazekROZMARYN ObrazekKOPER,dwa wielkie krzaki LAWENDY,czosnek,cebulka,pietrucha,Zamówiłam sobie na drugi rynek tymianek,oregano miętę cytrynową ,melisę i szałwię.Skrzynia vel inspekt

ObrazekA to moje pole pomidorowe,a w nim az 4 ogórki ;:306 ObrazekDostałam na Dzien Mamy wlasnoręcznie zbitą przez synexa skrzynkę na kwiatki,a że kwiatów już mam dosyć to dziś kupiłam maluteńkie miniaturowe pomidorki.Ponoć będą mniejsze niż koktajlówki,takie winogronka ;:173 Obrazeksłodkie prawda?
Teraz coś ozdobnego :wink:
FIGA ma pyszniaste wielkie owoce ;:173 Obrazek Obrazekróza kupiona w ,,B,,zimą jako maleńka doniczka Obrazek TAMARYSZEK Obrazek,CZOSNKI ObrazekANEMONKI póżne Obrazek i nareszcie wystrój okien i balkonów ;:138 Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALDONKO :wit Ale ciekawy ten tamaryszek ;:333 - nie widziałam chyba nigdy . Daj na fotce zbliżenie :) No to masz wzorcowy warzywniak ;:138 ;:138 A laur duży - czy pachnie intesywnie :?:
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu pachnie jak urwiesz gałązkę.Ogólnie nie pachnie jak inne zioła dopóki się nie zerwie listka lub gałązki,ale to nic w porównaniu z laurem jaki zrywam co roku we Francji.Zapach ma obłędnie korzenny,a kwiatki też cudownie pachną.Tamaryszki można spotkach generalnie w dużych ogrodach ,bo najpiekniej wygladają właśnie jak sie kładą na trawniki.Mój jest przycinany,ale widziała też cięte na pompony,takie kule na końcach gałęzi.Tamaryszek ma piękny lawendowo łososiowy kolor,pachnie midoem jak kwitnie,a potem ma milutkie ,mięciutkie piórka zielone.Mój wyhodowałam sobie sama z odłamanej gałązki.Mam pamiątkę po Pani u której wynajmowaliśmy pokój od razu po ślubie.Nie ma już tego domu,nie ma włascicielki,bo zmarła,a tamaryszek rośnie u mnie.Muszę sobie ukorzenić nastepną sadzoneczkę,bo kto wie...może czasem padnie,albo trzeba będzie zmienić na coś mniejszego :wink: Zdjęcie wstawie wieczorkiem :wink:
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Magnolia żółta piękna inna niż u wszystkich :)
Czoski juz bryluja na rabatach,,pięknie ;:333
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

[/b]Ewuniu[/b] dla Ciebie tamaryszek w zbliżeniu :wink: Obrazek Obrazek Obrazek..i na deser szarlotka z wiśniową pianką Obrazek
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALDONKO :wit Dziękuję ;:333 - śliczny ten tamaryszek - takie piękne drobniusieńkie kwiatuszki ;:138 Wczoraj jak przejeżdżałam przez osiedle domków jednorodzimmych zobaczyłam z daleka chyba dwa tamaryszki w ogrodach. Ciasto apetyczne i skłania do zrobienia sobie kolejnej kawki może trochę słabszej capucino :;230 Miłej niedzieli ;:168
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Jukka już kwitnie ;:oj u mnie zawsze w lipcu.
Czosnki są urocze - lubię je ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”