Byłam dziś u mojego ogrodnika.Ma jukki,te co na sprzedaż są bardzo marne(malutkie) a te co mi się podobały dla niego były BEZCENNE
Ogród (z) PESTKI@
Re: Ogród (z) PESTKI@
Byłam dziś u mojego ogrodnika.Ma jukki,te co na sprzedaż są bardzo marne(malutkie) a te co mi się podobały dla niego były BEZCENNE
..a u mnie dziś ,,warzywnie,,
Posadziłam wczoraj trzy pomidorki żółte(jakaś nowość),a dziś 8 innych;po dwa z każdego gatunku.Wiem tylko ,że dwa to koktajlowe i dwa malinowe,reszta nieznana.M kupował.Mam też aż 4 ogórki
Synex zrobił ,,rusztowanie,,i mają się piąć.Jak tak dalej pójdzie to zacznę przekopywać powoli trawnik i będę sadzić kapustę i ,,pyry,,Seler,kalarepkę,pietruchę ,koper,por,cebulkę,lubczyk ,rozmaryn,rabarber i teraz pomidorki i ogórki już mam.A no jeszcze mam takie ,,BAKTERIE-żyjątka,,EMA5
Ehhh kiedyś mi Babunia powiedziała,że jak zacznę ogladać namiętnie WIADOMOŚCIczytać klepsydry ,pić herbatę wieczorem,siać warzywka,ubierać podkoszulki to znak ,że się STARZEJĘ
Oj stara już jestemmmmm

Fotkami się pochwalę jutro
Ehhh kiedyś mi Babunia powiedziała,że jak zacznę ogladać namiętnie WIADOMOŚCIczytać klepsydry ,pić herbatę wieczorem,siać warzywka,ubierać podkoszulki to znak ,że się STARZEJĘ
Fotkami się pochwalę jutro
- aleksanderk
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam jukkę karolińską ogromna kępa -,główny korzeń metr pod ziemią ,przyrosty -jeden długi od głównego
- Ewiczka52

- Od: 1 lut 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ALDONKO
Nie jest z Tobą tak żle
Przecięż podkoszulki noszą też młodzi , ale faktycznie może klepsydr lepiej nie czytać
. SAMOSIA też piekę - wszyscy lubią i łatwy do zrobienia 
Pozdrawiam Ewula
- magduska81
- 500p

- Od: 11 wrz 2012, o 22:16
Śliczna jucca a u mnie nawet pąka nie widać...zimniej chyba niż na śląsku:) Pestka jak szukasz juki ja mam zwykłą jak na foto wyżej,ale na jesieni będę sadzonkować.A co do ziółek hmm czyżbym też już zaczęła się starzeć:) ostatnio zakupiłam kilka: ogórecznik,arcydzięgiel a lubczyki i mięta od kilka lat rośnie,warzywka też, ale to ze względu na małe dziecko, wiem co do zupy wrzucam więc może to w tą stronę idzie tzw.dbałość o gastronomię domową:) a podkoszulek to raczej mokry od prac w tunelu:)
Przez moj ogród przewineło się wiele osób... po każdym została jakaś pamiątka. Najdroższe są te, które pozostały w sercu.
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
OlkuNa MISS się nienadaję z moimi wymiarami
Ewuśbardzo się cieszę ,ze samoś smakuje.Wkońcu trzeba znajdywać jak najmniej pracochłonne przepisy,zwłąszcza wiosną kiedy robota w ogrodzie non toper
Madziuu mnie ta ekologia warzywna nijak się ma.Mieszkam przy ruchliwej drodze wojewódzkiej ,do tego chodnik.Spaliny i środki ochrony roślin moje i sąsiadów...
- Ewiczka52

ALDONKO
Ale widzę ,że prawie wszyscy zakładają małe warzywniaczki i ziołami nie gardzą . Bo te zielone ziółka / bazylia , tymianek , mięta , rozmaryn, lawenda itp / w marketach to jakieś liche i szybko więdną i wcale nie takie tanie . Lepiej samej coś mieć
Ale wyszło z tymi podkoszulkami 
Pozdrawiam Ewula
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Tak, koper i szczypiorek ech
dlatego robię sobie inspekt bo ogródka nie mogę ziemia strasznie zniszczona po budowie więc myślała Celina myślała aż wymyśliła inspekt hehee jak zrobię to się pochwale czyli wniosek też sie starzeje hihi
Czyli starzejemy sie ekologicznie, z godnością i kalsą 
A to moje zioła ;LAUR
BAZYLIA zielona i czerwona,LUBCZYK
ROZMARYN
KOPER,dwa wielkie krzaki LAWENDY,czosnek,cebulka,pietrucha,Zamówiłam sobie na drugi rynek tymianek,oregano miętę cytrynową ,melisę i szałwię.Skrzynia vel inspekt
A to moje pole pomidorowe,a w nim az 4 ogórki
Dostałam na Dzien Mamy wlasnoręcznie zbitą przez synexa skrzynkę na kwiatki,a że kwiatów już mam dosyć to dziś kupiłam maluteńkie miniaturowe pomidorki.Ponoć będą mniejsze niż koktajlówki,takie winogronka
słodkie prawda?
Teraz coś ozdobnego
FIGA ma pyszniaste wielkie owoce
róza kupiona w ,,B,,zimą jako maleńka doniczka
TAMARYSZEK
,CZOSNKI
ANEMONKI póżne
i nareszcie wystrój okien i balkonów

A to moje zioła ;LAUR

BAZYLIA zielona i czerwona,LUBCZYK
ROZMARYN
KOPER,dwa wielkie krzaki LAWENDY,czosnek,cebulka,pietrucha,Zamówiłam sobie na drugi rynek tymianek,oregano miętę cytrynową ,melisę i szałwię.Skrzynia vel inspekt
A to moje pole pomidorowe,a w nim az 4 ogórki
Dostałam na Dzien Mamy wlasnoręcznie zbitą przez synexa skrzynkę na kwiatki,a że kwiatów już mam dosyć to dziś kupiłam maluteńkie miniaturowe pomidorki.Ponoć będą mniejsze niż koktajlówki,takie winogronka
słodkie prawda?Teraz coś ozdobnego
FIGA ma pyszniaste wielkie owoce
róza kupiona w ,,B,,zimą jako maleńka doniczka
TAMARYSZEK
,CZOSNKI
ANEMONKI póżne
i nareszcie wystrój okien i balkonów

- Ewiczka52

ALDONKO
Ale ciekawy ten tamaryszek
- nie widziałam chyba nigdy . Daj na fotce zbliżenie
No to masz wzorcowy warzywniak
A laur duży - czy pachnie intesywnie 
Pozdrawiam Ewula
Ewuniu pachnie jak urwiesz gałązkę.Ogólnie nie pachnie jak inne zioła dopóki się nie zerwie listka lub gałązki,ale to nic w porównaniu z laurem jaki zrywam co roku we Francji.Zapach ma obłędnie korzenny,a kwiatki też cudownie pachną.Tamaryszki można spotkach generalnie w dużych ogrodach ,bo najpiekniej wygladają właśnie jak sie kładą na trawniki.Mój jest przycinany,ale widziała też cięte na pompony,takie kule na końcach gałęzi.Tamaryszek ma piękny lawendowo łososiowy kolor,pachnie midoem jak kwitnie,a potem ma milutkie ,mięciutkie piórka zielone.Mój wyhodowałam sobie sama z odłamanej gałązki.Mam pamiątkę po Pani u której wynajmowaliśmy pokój od razu po ślubie.Nie ma już tego domu,nie ma włascicielki,bo zmarła,a tamaryszek rośnie u mnie.Muszę sobie ukorzenić nastepną sadzoneczkę,bo kto wie...może czasem padnie,albo trzeba będzie zmienić na coś mniejszego
Zdjęcie wstawie wieczorkiem 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Magnolia żółta piękna inna niż u wszystkich
Czoski juz bryluja na rabatach,,pięknie
Czoski juz bryluja na rabatach,,pięknie
- Ewiczka52

ALDONKO
Dziękuję
- śliczny ten tamaryszek - takie piękne drobniusieńkie kwiatuszki
Wczoraj jak przejeżdżałam przez osiedle domków jednorodzimmych zobaczyłam z daleka chyba dwa tamaryszki w ogrodach. Ciasto apetyczne i skłania do zrobienia sobie kolejnej kawki może trochę słabszej capucino
Miłej niedzieli 
Pozdrawiam Ewula
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Jukka już kwitnie
u mnie zawsze w lipcu.
Czosnki są urocze - lubię je ;)
Czosnki są urocze - lubię je ;)