Kolorowy ogród Geni cz.5
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie wygląda to dobrze Geniu.
Pewno coś dzieje się z cebulami, a że rośliny słabną to złapały mączniaka.
Ja bym zrobiła silny roztwór czosnku z szałwią i mlekiem , podlała ziemię wokół oraz spryskała całe rośliny.
A przedtem oberwała chore liście i wyrzuciła do śmietnika.
Pewno coś dzieje się z cebulami, a że rośliny słabną to złapały mączniaka.
Ja bym zrobiła silny roztwór czosnku z szałwią i mlekiem , podlała ziemię wokół oraz spryskała całe rośliny.
A przedtem oberwała chore liście i wyrzuciła do śmietnika.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Tomku nie powiem po raz pierwszy bo jak mówisz byłeś już . Spaceruj spokojnie .tomko34 pisze:Witam ,ja tak szybko z rewizytą ,u Ciebie Genia to dopiero morze kolorów ,a nad azaliami i Rh oczywiście powzdycham ,pięknie kwitną ,pozwól że dokładniej pospacerować przyjdę innym razem,choć przyznam że nie jestem u Ciebie pierwszy raz,pozdrawiam
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zenku te Twoje słowa wiele dla mnie znaczą ,dziękuję . Tak urządziłam ogród że bez przerwy rabaty są kolorowe . Prawie co miesiąc zmienia się wygląd ogrodu .ZENOBIUSZ pisze:Geniu kolekcja irysów pod względem kolorystyki oszałamiająca,podziwiam Cię za to że jesteś w stanie tyle pięknych roślin pomiescić w swoim przydomowym ogrodzie.
Genia
- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Gieniu kochana.
Jakie Twoje irysy cudne. Takie dostojne i tyle różnych gatunków-piekne są. Dyptam u mnie też zakwitł, choc jak pisałam pocierpiał, bo go podzieliłam. Teraz ciekawa jestem, czy ten mój biały to będzie biały.
Gieniu ślicznie u Ciebie. popadało deszczem, to teraz sie topiero kwiecia rozkwitnie. Pozdraiwmy serdecznie :P
Jakie Twoje irysy cudne. Takie dostojne i tyle różnych gatunków-piekne są. Dyptam u mnie też zakwitł, choc jak pisałam pocierpiał, bo go podzieliłam. Teraz ciekawa jestem, czy ten mój biały to będzie biały.
Gieniu ślicznie u Ciebie. popadało deszczem, to teraz sie topiero kwiecia rozkwitnie. Pozdraiwmy serdecznie :P