...tu będzie moje niebo... - Cynthia 2009 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

KOCHANI WITAJCIE WIECZOROWO :D

Przepraszam ,że nie odpowiem każdemu osobno ale od wczoraj, strasznie muli mi internet :evil:
Staram się cztać na bierząco wszystko co się u Was dzieje ale z pisaniem to już jest duuuużo gorzej :roll: ...mam nadzieję ,że ten post wejdzie bo jakoś szybciej mi teraz net lata....
Większość czasu spędzamy na działce...ja dłubię w ziemi a Oskar podlewa, podlewa i podlewa..... :!: :lol: :lol: :lol: ....to teraz jego ulubione zajęcie :wink:
Dzisiaj gorąc był niesamowity....mam nadzieję ,że tak jak zapowiadają , w końcu porządnie popada bo ziemia jest wysuszona na wiór :(

Miłego wieczoru :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
x-d-a

Post »

Witaj Cynthio, u mnie też dzisiaj był okropny upał i rośliny wyrażnie cierpią...
Ale ponoć jutro ma padać :D
To cudownie, że masz takiego fajnego pomocnika, który w Dzień Mamy tak pilnie pracował na działce.
Pozdrowionka dla Ciebie i Oskarka :lol:
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Cynthio ja też czekam na deszcz .Sucho na wiór. dzisiaj skosiłam trawniczek więc deszczyk by się przydał......
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalu dziękuję za pozdrowienia :D
Młody na działce szaleje jak nigdzie wcześniej...chyba mu się spodobało :wink:
Jak jeszcze wystawimy basen , to się zacznie :lol: :lol: :lol:
...rety,rety...ale duchota :roll: ...musi popadać Dalu bo tak okropnie to jest tylko przed burzą....

Renatko u mnie dzisiaj wszyscy na działkach kosili :lol: :lol: :lol: ...mój M nie był gorszy :wink: ...każdy czeka na obiecany deszczyk :!: :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Cynthio :!: Piękne, duże rośliny dostałaś :shock: Niech Ci się ładnie przyjmą i kwitną.
Współczuję suszy, bo u mnie ub. tydzień był wyjątkowo mokry (4xdeszcz) i jeszcze teraz ziemia wilgotna. Wstawiłem zdjęcie czosnku kazachskiego. A w starym ogrodzie ponoć kwitnie czosnek bułgarski.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
By cynthiaforum
Balkonowe :) ....lwia paszcza....

Obrazek
By cynthiaforum
...cynia....

Obrazek
By cynthiaforum
...tymczasowa królowa balkonu :wink: ....

Jacku u mnie wreszcie zaczęło kropić :D ...mam nadzieję ,że to dopiero początek :roll:
Wieczorem ponadrabiam zaległości na Forum i na pewno oglądnę Twoje czosnki :D
Na razie internet lata jak należy :!: :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Basiu prześliczni mieszkańcy balkonu, z rózycą na czele :D jest wspaniała
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Witaj Basieńko. We Wrocławiu zaczęło padać nad ranem i pada do tej pory. Taki deszcz był bardzo potrzebny. Wczoraj co prawda byłam na działce i dwie godziny polewałam ogród, gdyż nie dowierzałam prognozom ale wody w glebie bardzo brakuje. Od kilku tygodni jedyny deszcz, który przeszedł w ubiegłym tygodniu był za mały aby dobrze nawodnić roslinki. Przewczoraj próbowałam pikowac wysiane kwiatki jednoroczne, to najpierw musiałam podlewać aby coś wsadzic do ziemi. Dobrze, że dziś pada , to jest nadzieja że się przyjmą. Cieszę się razem z Tobą otrzymanymi roślinkami od Tary. Kochana ona jest, że Ci mogła dowieżć kwiatki. Chętnie bym również Ci coś dosłała, ale koszty przesyłki często są dużo większe od sadzonek. Może kiedyś uda mi się wybrać z synem jak będzie jechał do Łodzi, to ewentualnie byśmy się spotkały.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Hej !
Zasłużyłaś na taki fajowy prezent od Tary !
Niech Ci się roślinki dobrze przyjmą i rosną !
U mnie wczoraj też był taki upał , podlałam tylko piwonie i donice, a dziś pada.
Ale Oskarek kochany, że tak lubi podlewać.
Ostatnio do fanek Twojego młodego dołączyła moja córcia, często o niego pyta.
Pozdrawiam.

;:107
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś dzięki :D

Aduniu my wczoraj skosiliśmy trawnik ale nie podlewałam go ....tylko rabaty...była taka dusznica ,że musiało wcześniej , czy później zacząć padać :!: ...no i jak na razie pada ładnie :D
Wczoraj też rozsadzałam na nową rabatę troszkę aksamitek i najpierw musiałam wszystko zlać wodą bo to nie była ziemia tylko pył :roll: ....na głębokość pół szpadla suchoty :!: ...a głębiej już nie kopałam.....
Aduś jak tylko będziesz jechać do Łodzi to daj wcześniej znać :!: :D ...będzie mi bardzo miło Cię spotkać w realu :!: :D ....a roślinek żadnych nie zabieraj :!: :!: :!: :) ...bo mnie tu posądzą o wyłudzanie :wink: :lol: :lol: :lol:

Pell ja na prezent niczym nie zasłużyłam...to Tara ma złote serce i myśli o innych :!: :D
Dziękuję za życzenia i też mam nadzieję ,że wszystkie roślinki się poprzyjmują :!: :)
Pell, miło mi ,że Oskar ma wzięcie u takiej ładnej dziewczynki jak Twoja córka :wink:...na pewno by się polubili bo młody woli towarzystwo starszych dzieci....z młodszymi jest zbyt duża konkurencja o zabawki :!: :;230

Kochani....
.......RATUNKUUUUUUUU :!: :!: :!: ......
Kupiłam dzisiaj na mszyce preparat Bayer Decis.
Próbowałam wcześniej metod octowo-płynowo naczyniowych ale niestety mszyce dalej są i trzeba było wziąć się za nie konkretniej..... :roll: ....pan w sklepie powiedział ,że tym preparatem należy roślinę podlać a na ulotce jest napisane o oprysku :? ....no i jak teraz zrobić :?: :?: :?:
W necie nic nie doczytałam na ten temat i teraz mam klina...a może podlać i opryskać jednocześnie :?: :roll:
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Decisem ja pryskam na rośliny :lol:
No to Twoje rabaty zrobią się jeszcze ciekawsze.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Basieńko. Decis znam jako środek na opryski przeciwko owadom, nie wiem jaki jest firmy Bayer, ale bym bardziej wierzyła ulotce a nie panu w sklepie, tym bardziej że jest to dość intensywny środek. A co do roślinek - jak będę miała okazję pojechać i zabrać roślinki to niech mówią co chcą. To moja dobra wola a gadaniem się nie przejmuj. Jeszcze nie wiem czy i kiedy, ale nigdy nic nie wiadomo. Męża kuzynka mieszka w Łodzi i stale mnie zaprasza, więc kiedyś w końcu wypada się wybrać.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ida dzięki :D
...może od oprysku rabaty nie wypięknieją ale na pewno będą mniej poobgryzane :wink: :;230

Aduś będzie więc pryskanie :D
Co do spotkania to jak tylko bedziesz jechać do Łodzi ,to daj znać :!: :D ...teraz masz dwa powody ,żeby odwiedzić centralne rejony kraju :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochana Basieńko witaj,słońce nie gniewaj się, że nie pisałam. Wiesz jak jest.
U mnie na różach zielone, a na bobie czarne mszyce. Popryskałam i juz nie ma.Pozdrówka skarbie :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Giguś...wiem ,wiem....mam nadzieję ,że już ze zdrówkiem wszystko o.k. :)
Ja też mało piszę bo internet mi strasznie zamula :evil: ....nie wiem co z nim .... :roll:
Mam nadzieję ,że ten preparat pomoże na robactwo i będzie spokój :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”