Witaj Zenku,dzisiaj to chyba u mnie nic nie wygląda pięknie,śnieżyca,mocny wiatr,mokro,drzewa i krzewy prawie przy samej ziemi i ciągle pada...mam nadzieje ze wytrzymają ciężar śniegu...
Marylko ale kolorki w Twoim ogrodzie ogniki piękne maja korale, ptaki będą miały wyżerkę zimą. Czy chryzantemy zimujesz w piwnicy czy zostają w ogrodzie? Muszę Ci się pochwalić że wszystkie rośliny od Ciebie się przyjęły. Trzmieliny podzieliłam wypuszczają nowe listki a co do bergenii cały cza myślałam że to żurawka dopiero zobaczyłam że liść zrobił się jakiś przyduży. Znalazłam wzmiankę że bergenie kwitną też w kolorze białym ale nigdzie takich nie spotkałam a kolor liści jest świetny ale będę dzielić jak się rozrosną i sadzić wszędzie.
Marylu Twój ogródek przystroił się w przepiękne korale, wygląda to cudownie i cieszy oczy, coraz mniej kwiatów, a nadal tyle pięknych eneretyzujących kolorów
Witajcie dziewczyny po krótkiej przerwie spowodowanej brakiem prądu i netu ...
Dziękuje wszystkim za miłe słowa pod adresem ogrodu,niestety już tak nie wygląda...chciałam zamieścić zdjęcia ale nie potrafię,nie mam pojęcia co robię źle...
[quote="Anna11"] Czy chryzantemy zimujesz w piwnicy czy zostają w ogrodzie?
Chryzantemy próbowałam zimować w gruncie ale z rożnym skutkiem to wychodziło,żółta taka troszkę wcześniejsza świetnie zimuje,najlepiej to chyba w piwnicy przezimować tak robi moja mama,ja nie zimuje mam za ciepłe piwnice,pobieram od kogoś szczepki na wiosnę,
Marylko ale mi się zimno zrobiło jak popatrzyłam na fotki, u mnie zaczyna znowu sypać prąd na szczęście cały czas jest, ale jak tu pojechać do sklepu? Iglaki pięknie wyglądają w białej szacie ale na fotce z brzozami fajnie uchwyciłaś wiatr i śnieg.
Aniu,dzisiaj na szczęście jest już lepiej śnieg topnieje nawet słoneczko się pojawiło tylko zimno,na szczęście po niedzieli zapowiadają cieplej to będę mogła usunąć szkody spowodowane śniegiem...