Tu na razie jest ściernisko ale będzie ..... ogród - harwi
- Miiriam
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ..... ogród - harwi
A gdzie to ściernisko ?????? .. bo ja widzę OGRÓD

- harwi

- Od: 5 mar 2008, o 14:49
Mariolu, Krysiu - Super Zapraszamy.
Stasiu oki poczekam na Age. To zdjęcie jest super warto na nie czekać ;)
Miriam uwierz mi może nie ściernisko ale trawowisko ale jest ;) Ale mam nową rojnikową część skalniaka.

Stasiu oki poczekam na Age. To zdjęcie jest super warto na nie czekać ;)
Miriam uwierz mi może nie ściernisko ale trawowisko ale jest ;) Ale mam nową rojnikową część skalniaka.
-
x_P-42
Wiolu, pochwal się , co tam wymysliłaś .harwi pisze:.. Ale mam nową rojnikową część skalniaka.![]()
![]()
![]()
- harwi

Polu
pokazałam parę postów wcześniej. To ta nowa część skalniaka przedłużenie starego za "mostkiem" hehe. Ja wiem, że tam ciężko coś dojrzeć bo na razie same kamienie ihhih a rojniczki malutkie. Ale jak mi ta górka zarośnie tylko tymi maleństwami w różnych kolorkach to..... to mam nadzieję, że będzie fajnie
ihihih Po prostu uwielbiam te maleństwa ;) Oczywiście to jeszcze w trakcie robót muszę jeszcze tylko odpowiednie miejsce i grunt na lewizje (jak je w końcu kupie) i goryczki przygotować.
A reszta to rojnikowo ;)
Gorczyki i lewizje są cudowne, jedne z piękniejszych skalniakowych 
I nawet udało mi się ich nie zamordować i będą kwitły hehe
I nawet udało mi się ich nie zamordować i będą kwitły hehe
-
x_P-42
Widziałam tamten post, ale myślałam,że jeszcze coś wymyśliłaś.harwi pisze:Polupokazałam parę postów wcześniej.
- harwi

Piterek chwalipięta
Ja liczę na igiełkę może tam będą lewizje bo na razie nigdzie ich nie ma.
Polu Niestety nie, nie byłam nawet na działce od zeszłej niedzieli
Polu Niestety nie, nie byłam nawet na działce od zeszłej niedzieli
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Rojnikowisko piękne - szczególnie lubię te roślinki
I w ogóle to bardzo podoba mi sie Twój ogród ... on jest taaaakie wielki ?????
I w ogóle to bardzo podoba mi sie Twój ogród ... on jest taaaakie wielki ?????
Wioluś jak będę się wybierał do Bracika to dam Ci znaćharwi pisze: Elo Marcin Ale do nas zawsze pod namiot możesz wpaść ;)
Czekam na świeże fotki z Twojej olbrzymiej działki
-
x_P-42
Wiolu, fotki dla Ciebie

-
x_P-42
Ale giełda towarowa się rozwija ... 
- harwi

Miiriam wiem, że też je uwielbiasz dlatego ci o tym mówię może ty mnie zrozumiesz ta sama choroba rojnikowa ;) Wiesz ja mam troszkę ty masz troszkę może nie masz tego troszkę co ja mam troszkę wiesz..
Oj nie jest taki duży ten ogród a jeszcze muszę w nim dom wcisnąć
Marcin no oczywiscie daj mi znać. Proponuje by ciepło było i z namiotem.
Od niego do nas nie jest tak daleko ta sama strona miasta przynajmniej ;) Fotki to może teraz w weekend coś się uda chociaż też będę niestety na chwilkę. A ta pogoda eh. Pokaże wam jakie to trawowisko bo widzicie skalniak i wam się wydaje, że mam ogród buaahh
Polu Marcin dzięki śliczne za foteczki. Już mi gul aż tak nie skacze bo teraz już dzięki Tobie Polu i Twojemu cynkowi mam 1 taką ślicznotkę. 1 bo 1 ale mam ciśnienie zmniejszone
i nawet chyba inna niż wasza. Zrobię też jej fotkę tylko nie wiem czy moim tandetnym aparatem się da ;(
Polu? A ty tak ją na płaskim w kamyczkach trzymasz? I co przezimowała ci? Czy butelką nakryłaś jak Alinka? Bo swoja planuje na skarpie właśnie posadzić! A ty Marcin w korze ją masz w ogóle?
Marcin no oczywiscie daj mi znać. Proponuje by ciepło było i z namiotem.
Polu Marcin dzięki śliczne za foteczki. Już mi gul aż tak nie skacze bo teraz już dzięki Tobie Polu i Twojemu cynkowi mam 1 taką ślicznotkę. 1 bo 1 ale mam ciśnienie zmniejszone
Polu? A ty tak ją na płaskim w kamyczkach trzymasz? I co przezimowała ci? Czy butelką nakryłaś jak Alinka? Bo swoja planuje na skarpie właśnie posadzić! A ty Marcin w korze ją masz w ogóle?
Wiolu, u mnie ona rośnie na rabacie - skalniaku. Nie wiem jak to nazwać hehe Między wjazdami do garaży rodziców. A tam właśnie jest wykorowane, jak wszędzie
One u mnie niestety nie przezimują, także wyślę Ci je w prezencie 
-
x_P-42
Wiolu, wszystkie lewisje mam posadzone na mocno skośnym " stoku", aby woda spływała,Zdjęcie tego nie oddaje , niestety.Ponieważ lubi kwaśna glebę , wybrałam trochę ziemi i dodatkowo zmieszałam ją z korą. Kamyczki , to tylko dekoracja - musiałam szukać takich krzemiennych , aby wapnia za dużo nie "puszczały".harwi pisze:
Polu? A ty tak ją na płaskim w kamyczkach trzymasz? I co przezimowała ci? Czy butelką nakryłaś jak Alinka? Bo swoja planuje na skarpie właśnie posadzić!
Na zimę nakrywam je przezroczystym wiadrem, gdyż nie lubi wilgoci. Jeśli dziś będzie padał deszcz, to także je przykryję , bo już za długo pada.

Dlaczego tak piszesz? Przecież można zabezpieczyćMutari pisze: One u mnie niestety nie przezimują...