Ja jeszcze nawet nie zaczęłam rozglądać się za nasionami ani sadzonkami, ale powoli trzeba myśleć o wiosennych zakupach
Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.
Ewelinko - odrabiałam zaległości i trafiłam na Twoje zdjęcie z córeczkami, Wyglądacie jak trzy aniołki - urocza fotka
Ja jeszcze nawet nie zaczęłam rozglądać się za nasionami ani sadzonkami, ale powoli trzeba myśleć o wiosennych zakupach
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewelinko zima obchodzi się z nami i naszymi ogrodami łagodnie, byle wiosna tez taka była.
Wyobrażam sobie jak na turnusie będzie niecierpliwa, tym bardziej jak pogoda wiosenna dopisze, ale wykorzystaj to jako wypoczynek do nabrania sił. Pozdrawiam i życzę zdrowia Tobie i dziewczynkom
Wyobrażam sobie jak na turnusie będzie niecierpliwa, tym bardziej jak pogoda wiosenna dopisze, ale wykorzystaj to jako wypoczynek do nabrania sił. Pozdrawiam i życzę zdrowia Tobie i dziewczynkom
Witaj 
Jak Twoje skarby? Wyzdrowiały?
Listy zakupowe masz imponujące
Jak Twoje skarby? Wyzdrowiały?
Listy zakupowe masz imponujące
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie
.
Dzisiaj u Weroniki obchodziliśmy Dzień Babci i Dziadka. Było bardzo przyjemnie
. Jutro uroczystość będzie u Emilki tak więc szykują się kolejne emocje. Dziadkowie zadowoleni, dziewczyny także i to najważniejsze
.
Wiolu ta rabata na której chcę postawić kratkę jest już częściowo obsadzona. Mam tam róże, ostróżki, dzwonki , lilie . Ogólnie jak na ten moment jest tam spory misz- masz i chcę to trochę ogarnąć. Chciałabym trochę zakryć się przed wzrokiem sąsiadów a tuj tam nie chcę więc pomyślałam o czymś takim :

Już zamówiłam Lagunę i Rose de Tolbiac , rośnie tam też Giardina ale jeszcze jej nie widać. Co by nie było zbyt różowo na kracie chcę posadzić kilka powojników w kolorze fioletowym i niebieskim . Taki jest ogólny plan a co z tego wyniknie to zobaczymy. Ogólnie chciałabym utrzymać na tej rabacie kolorystykę różowo- kremowo - niebiesko-fioletową
. Jeśli chodzi o kolor kraty to jednak stawiam na brąz . Biały lubię i podoba mi się ale chyba tylko u kogoś
. U Hyżych zamówiłam : Lagunę, Rose de Tolbiac , 2x Stephanie Baronin zu Guttenberg i Pastellę. A z Floribundą jeszcze się chwilkę namyślam
.
Lucynko ja też widzę to oczyma wyobraźni i szybko chcę wprowadzić to w życie ale w tym wypadku sporo zależy też od roślin, w jakim tempie zarosną kratę. Stawiam, że efekt będzie dopiero za 3,4 lata
. Poczekamy i zobaczymy
.
Marysiu-amba19 bardzo dziękuję za taki komplement
.Zgadzam się, już czas na to by pomyśleć o wiośnie bo mamy już koniec stycznia
. Zdrowia życzę i pozdrawiam
.
Marysiu na razie nie ma co narzekać, zima jest lekka więc oby rośliny ładnie ją przetrwały
. Może te moje jeżówki dzielone w październiku jednak dadzą radę ??
Zrobię właśnie tak jak piszesz- turnus wykorzystam na odpoczynek i nabranie sił przed ogrodowymi zmaganiami . Czas tak szybko leci , że już zaczynam odliczanie
. Dziękuję i wzajemnie zdrowia
.
Agnieszko moje dziewczyny prawie zdrowie a piszę prawie bo Emilka jeszcze od czasu do czasu kaszle i mi też się niestety udzieliło
. Niby żyć się z tym da ale trochę to wkurza. Oj tam, w tym roku tak delikatnie
. Pozdrawiam
.
Pozdrawiam i spokojnego wieczoru życzę
.
Dzisiaj u Weroniki obchodziliśmy Dzień Babci i Dziadka. Było bardzo przyjemnie
Wiolu ta rabata na której chcę postawić kratkę jest już częściowo obsadzona. Mam tam róże, ostróżki, dzwonki , lilie . Ogólnie jak na ten moment jest tam spory misz- masz i chcę to trochę ogarnąć. Chciałabym trochę zakryć się przed wzrokiem sąsiadów a tuj tam nie chcę więc pomyślałam o czymś takim :

Już zamówiłam Lagunę i Rose de Tolbiac , rośnie tam też Giardina ale jeszcze jej nie widać. Co by nie było zbyt różowo na kracie chcę posadzić kilka powojników w kolorze fioletowym i niebieskim . Taki jest ogólny plan a co z tego wyniknie to zobaczymy. Ogólnie chciałabym utrzymać na tej rabacie kolorystykę różowo- kremowo - niebiesko-fioletową
Lucynko ja też widzę to oczyma wyobraźni i szybko chcę wprowadzić to w życie ale w tym wypadku sporo zależy też od roślin, w jakim tempie zarosną kratę. Stawiam, że efekt będzie dopiero za 3,4 lata
Marysiu-amba19 bardzo dziękuję za taki komplement
Marysiu na razie nie ma co narzekać, zima jest lekka więc oby rośliny ładnie ją przetrwały
Agnieszko moje dziewczyny prawie zdrowie a piszę prawie bo Emilka jeszcze od czasu do czasu kaszle i mi też się niestety udzieliło
- Shire

- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Ewelina, pergola to zawsze dobry pomysł i ożywia wizualnie rabatę. Też będę stawiała jedno przęsło pergoli na nowej rabacie z różami i zamierzam ją podsadzić fioletowymi powojnikami i bluszczem variegata. A kolor pergoli będzie grafitowy- jak tych na tarasie.
Zamawiasz różyczki- ja też już 2 zamówiłam i zobaczymy jak wszystko wyrośnie, czy wejdą na rabatę jeszcze 2..
Życzę ci odpoczynku na turnusie- zabierz dużo książek, może coś dla siebie wykroisz ;)
Zamawiasz różyczki- ja też już 2 zamówiłam i zobaczymy jak wszystko wyrośnie, czy wejdą na rabatę jeszcze 2..
Życzę ci odpoczynku na turnusie- zabierz dużo książek, może coś dla siebie wykroisz ;)
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Ewelino
Super plany różane i zmian w ogrodzie.
Fajnie ,że E-M przyjazny Twoim pomysłom.
No tak, ja też dowiedziałam się o wadzie wzroku będąc dopiero w Twoim wieku, jak oni badają.
Ale przez spotkania forumowe przestałam je nosić 8 lat temu
Super plany różane i zmian w ogrodzie.
Fajnie ,że E-M przyjazny Twoim pomysłom.
No tak, ja też dowiedziałam się o wadzie wzroku będąc dopiero w Twoim wieku, jak oni badają.
Ale przez spotkania forumowe przestałam je nosić 8 lat temu
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Ewelinko, świętowanie zakończone, dzieci szczęśliwe a dziadkowie dumni z ich popisów artystycznych. Kolejne za rok.
Niedługo wyjeżdżacie, to świetnie, należy Ci się wypoczynek przed sezonem ogrodniczym a dziewczynki wzmocnią organizm.
Masz świetne plany aranżacyjne, dobrze że M w tym uczestniczy i wspólnie dokonacie metamorfozy w ogrodzie.
Pozdrawiam cieplutko i zdrówka całej rodzince życzę.

Niedługo wyjeżdżacie, to świetnie, należy Ci się wypoczynek przed sezonem ogrodniczym a dziewczynki wzmocnią organizm.
Masz świetne plany aranżacyjne, dobrze że M w tym uczestniczy i wspólnie dokonacie metamorfozy w ogrodzie.
Pozdrawiam cieplutko i zdrówka całej rodzince życzę.

- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Ewelinko ależ będzie pięknie, jak pnącza obrosną pergolę
Już to widzę oczami wyobraźni
Już to widzę oczami wyobraźni
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Ależ to będzie piękny spektakl. czekam na fotki z tego miejsca w okresie kwitnienia powojników 
- ewelkacha88

Witajcie
.
Kolejny bardzo emocjonujący dzień za nami
. Dzieci z przedszkola Emilki dały radę
. Były wspaniałe stroje, piękne recytacje i cudne piosenki. W nagrodę dziewczyny pojechały do dziadków na weekend a my mamy odrobinę swobody
. Może dzisiaj normalnie się wyśpię
. Dokonałam w końcu decyzji i zamówiłam róże z Flo .. Do koszyka wpadły same rabatówki : 2x Baronesse, 2x Princes of Wales , 3x Bailando i Lavender Ice. Skoro już przy różach jesteśmy to może odgrzejemy kotlety z zeszłego sezonu
??
Lavender Ice.

Kurfurstin Sophie.

Moniko fioletowe powojniki z różami to coś wspaniałego
. Pasują do każdego koloru
. Ja dzisiaj zamówiłam kolejne róże i na tym już poprzestanę. W sumie 13 sztuk więc na razie wystarczy
. Kurczę , tylko żebym nie zapeszyła tą liczbą . Przesądna raczej nie jestem więc powinno być ok . Turnus dopiero w marcu ale bardzo dziękuję
. Pozdrawiam .
Gemma.

Niezawodna The Fairy.

Agnieszko na szczęście mój Małżonek nie narzeka i akceptuje moje pomysły . Co prawda wolałby mieć same iglaki
ale nie dam się . Jak tylko słyszy pochwały od swoich znajomych to od razu staje się ze mnie dumny jak paw
. To bardzo motywujące .Dlaczego przestałaś nosić okulary ?? Nosisz soczewki ??
Miniaturowa róża pnąca - Melina Starlet .

Old Port ?

Stasiu o tak, świętowanie zakończone i prawdę mówiąc jestem trochę zmęczona. Dzisiaj sporo pomagałam przy poczęstunku, potem przy sprzątaniu
. Turnus mamy początkiem marca więc akurat naładuję akumulatory przed wiosennymi pracami w ogrodzie. Również pozdrawiam i dziękuję
.
Winchester Cathedral .

Lavender Ice.

Kasiu mam nadzieję, że tak właśnie będzie. Zawsze marzyłam o takiej ścianie kwiatów ale nie miałam pomysłu gdzie to zrobić. W końcu pomyślałam, że tam będzie idealnie . Oby tylko róże chciały rosnąc i kwitnąć. Pozdrawiam
.
Mary Rose.

NN ale stawiam na Winchester Cathedral.

.
Kolejny bardzo emocjonujący dzień za nami
Lavender Ice.

Kurfurstin Sophie.

Moniko fioletowe powojniki z różami to coś wspaniałego
Gemma.

Niezawodna The Fairy.

Agnieszko na szczęście mój Małżonek nie narzeka i akceptuje moje pomysły . Co prawda wolałby mieć same iglaki
Miniaturowa róża pnąca - Melina Starlet .

Old Port ?

Stasiu o tak, świętowanie zakończone i prawdę mówiąc jestem trochę zmęczona. Dzisiaj sporo pomagałam przy poczęstunku, potem przy sprzątaniu
Winchester Cathedral .

Lavender Ice.

Kasiu mam nadzieję, że tak właśnie będzie. Zawsze marzyłam o takiej ścianie kwiatów ale nie miałam pomysłu gdzie to zrobić. W końcu pomyślałam, że tam będzie idealnie . Oby tylko róże chciały rosnąc i kwitnąć. Pozdrawiam
Mary Rose.

NN ale stawiam na Winchester Cathedral.

- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Ewelinko
Róże prze cu dne
''Winchester Catedral ''najcudowniejsza.
Moim zdaniem ''Old Port'' powinna być ciemniejsza.
Mam małą wadę jednego oka i jakoś sobie radzą oczy, a przestałam nosić okulary, żeby wyglądać młodziej
Róże prze cu dne
Moim zdaniem ''Old Port'' powinna być ciemniejsza.
Mam małą wadę jednego oka i jakoś sobie radzą oczy, a przestałam nosić okulary, żeby wyglądać młodziej
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ewelinko, piękne różyczki.
Gdy jeszcze zakwitną te nowe, będziesz miała cudny widok.

Gdy jeszcze zakwitną te nowe, będziesz miała cudny widok.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewelinko jeżeli WC miewa kwiatki dwukolorowe to ona
Ja mam nieduży krzew a już parę razy miała albo maźnięcie różem albo wręcz kwiat pół na pół. Dzięki przedszkolnym występom święta dziadków się przyjęły. Dziadki szczęśliwe a dzieci ćwiczą pamięć
Masz śliczne róże, a będzie ich więcej
Miłej niedzieli!
- Shire

- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Ewelina sporą masz już różaną kolekcję i w zasadzie prawie nic się nie pokrywa z moimi.. Dobrze, że jest forum- nie da się mieć wszystkiego i można się zachwycać u innych- piękne masz różyczki. 
- ewelkacha88

Witajcie
.
Pogoda u mnie jest fatalna
. Zamiast zimy mam ciemną i deszczową jesień
. Na szczęście do wiosny jest już bliżej niż dalej
. Niektóre z moich cebulowych zaczęły wyłaniać się z ziemi. Róże mają niebezpiecznie czerwone nosy i wyglądają tak jakby miały lada moment wypuścić liście
. Trochę mnie to martwi ale mam nadzieję, że nic im nie będzie. Niestety nasza Emilka złapała ospę i tylko kwestią czasu jest jak chorować zacznie Weronika
. Dzisiaj wspominki z ubiegłego sezonu, na tapecie nadal róże.
Eden Rose.

Abraham Darby.

Agnieszko mojemu aparatowi czasami ciężko jest złapać kolor róży Old Port. No tak, bez okularów wygląda się młodziej
. Ja tam teraz nigdzie bez okularów się nie wybieram. Jednak z nimi jest mi dużo lepiej i widzę wyraźnie. Nawet na weselu byłam w okularkach i wcale mi nie przeszkadzały
. Pozdrawiam
.
Eden Rose.

Garden of Roses.

Lucynko bardzo liczę na te stare i nowe róże
. Mam nadzieję, że z roku na rok będą coraz większe i będzie więcej kwiatów. Póki co najlepiej robić portrety ale wierzę, że za jakiś czas róże będą widoczne z daleka . Pozdrawiam
.
Claire Marshall .

Ballerina.

Marysiu tak, tak WC miewa kwiatki z różowym maźnięciem dlatego właśnie tak typowałam
. Takie ćwiczenia pamięci są potrzebne
. Emilka coraz lepiej wszystko łapie
. Bardzo dziękuję i wzajemnie
.
Na razie miniaturowy Artemis.

Ghislaine de Feligonde.

Moniko kolekcja różana z roku na rok się powiększa. Zastanawiam się kiedy powiem STOP
. Masz rację forum jest świetną sprawą bo przecież wszystkich odmian mieć nie możemy . Pozdrawiam
.
Leonardo da Vinci

Lykkefund.

Pozdrawiam i udanego popołudnia życzę
.
Pogoda u mnie jest fatalna
Eden Rose.

Abraham Darby.

Agnieszko mojemu aparatowi czasami ciężko jest złapać kolor róży Old Port. No tak, bez okularów wygląda się młodziej
Eden Rose.

Garden of Roses.

Lucynko bardzo liczę na te stare i nowe róże
Claire Marshall .

Ballerina.

Marysiu tak, tak WC miewa kwiatki z różowym maźnięciem dlatego właśnie tak typowałam
Na razie miniaturowy Artemis.

Ghislaine de Feligonde.

Moniko kolekcja różana z roku na rok się powiększa. Zastanawiam się kiedy powiem STOP
Leonardo da Vinci

Lykkefund.

Pozdrawiam i udanego popołudnia życzę