Moja działeczka :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja działeczka :)

Post »

zbyszek50 leszczyna

I tak zrobię :) posadzę i tyle :) będzie coś z tego to super , nie to trudno :)

Foxowa

Haha dokładnie :) przecież jesień mamy :;230
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Nie ma to jak noworoczne plany ogrodowe :lol: . Forsycja faktycznie cudnie kwitnie i aż szkoda nie mieć takiego słoneczka u siebie. Poza tym mega szybko się ukorzenia więc możesz sobie ją bez problemu rozmnożyć. W takim razie miłego planowania życzę i pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

ewelkacha88
Cześć Ewelinka :)

Właśnie siadłem do kompa i od razu na forum :) Trening zaliczony , łapy bolą, ciężko pisać. Ale dam radę :D
Byłem dziś na działce. Pogoda była jaka była. Tzn pochmurno, wilgotno, jeszcze rano padało. Później przestało ale za to gęsta mgła powstała. Zimno....brrrr. Bez mrozu ale przeszywająca wilgoć i +1st nie pozwoliło mi posiedzieć dłużej na działce. Ale i tak z 2h spokojnie byłem. Mokro, jesiennie. Jednym słowem kicha. Poodkurzałem w altance, trochę poukładałem. Od razu lepiej wygląda i przyjemnie jest posiedzieć. Włączyłem grzanie i zostawiłem. Niech się grzeje. Bo jak wlazłem do altanki to gęsiej skórki dostałem. Jutro podjadę i zobaczę co słychać. Czy grzeje itd.
Zrobiłem trochę porządków na zewnątrz. Ale mokro było i łapy marzły :D
Od soboty ma być słonecznie ale mroźno u mnie przez 3 dni to wtedy może coś się więcej porobi :)
A co do roślinek, to lista się powoli powiększa :) Na pewno coś przybędzie w ogródku. Forsycja na pierwszym miejscu :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześć wszystkim :)
Dziś odwiedziłem znowu moją działkę. Wczoraj zostawiłem włączone grzanie. I chciałem sprawdzić czy wszystko ok. Na szczęście ok , a powiem więcej.... było jak w domu -----CIEPLUTKO. Aż się chciało posiedzieć. Znowu trochę posprzątałem w środku i na zewnątrz. Było zimno ale nie padało i trochę przeschło mimo wszystko. Na pewno brakuje słoneczka ale ono jutro powinno się pojawić :D Ale za to chwyci całodobowy mróz. I super.
Ciągnie człowieka do roboty.... ;:108 Tym bardziej , że jest co robić. Samego przycinania jest sporo. Ale to sama przyjemność :)
Zrobiłem inwenturę co mam czego nie mam. Jeszcze na pewno o czymś zapomniałem.... zobaczymy.
Zrobiłem dziś parę fotek.
Na kilku krzaczkach borówki pojawiły się pąki.... poza tym mało zmian. Bo zimno, słoneczka nie ma.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Piotrek...normalna wiosna, aż strach pomyśleć jak przymrozi...drzewka pomalowałeś :?: bo to teraz ten czas aby zabezpieczyć je przed mrozami i z tego tytułu szkodami.
U mnie wapno rozrobione ale nie możemy malować bo pada...czekam na mróż.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piotrek zdjęcia jak z przedwiośnia! Rozumiem Twoje wycieczki na działkę, bo mnie też już rączki swędzą żeby coś w ogródku podziałać.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

leszczyna
Krysiu drzewek nie pomalowałem bo jak nie pada to mi nie pasowało lub po prostu za zimno było. Planowałem jutro ....zobaczymy. Czas najwyższy!!!
A co do roślinek Krysiu, no przedwiośnie.... a dziś w nocy u mnie ma być -4st, w niedziele rano -6st a w poniedziałek nawet -7st!!!
Obawy są.... przecież nie będę teraz wszystkiego okrywać. Pogoda dziwna dla nas i dla roślin niestety. Walka :)

klarag
Kasiu zdjęcia nie kłamią....choć parę dni temu czuć było przedwiośnie teraz nie. Bo pochmurno i zimno a do tego wilgotno. Wiesz każda chwila spędzona na działce jest dla mnie bardzo cenna. Tym bardziej w styczniu :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześć. Miałem dzisiaj jechać na działkę ale za zimno dziś. Przez dość silny momentami wiatr który potęguję odczucie zima. Do tego jak na razie słoneczko nie może wygramolić się przez szczelne chmurki. Ale jest szansa że do wieczora jeszcze je ujrzymy bo idą rozpogodzenia zwiastujące mocniejszy mróz w nocy.
Dziś byłem z żoną w sklepie i kupiłem sobie kosz/torbę na liście 270l. Już dawno miałem sobie kupić ale zawsze coś i nie kupiłem. Dopiero jak przychodziło do grabienia liści i ich wynoszenia wtedy wkurzałem się że muszę to robić za pomocą wiaderka 10l :) Teraz będzie znacznie przyjemniej :) Znalazłem ten kosz składany na dziale wyprzedaży. Cena z 19,99 na 6,99zł :) Na piwko zostało :D
Miłego dnia. Nie zmarznijcie !!!
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hej Piotrek widzę, że powoli też dokonujesz zakupów :) a jak na promocji to już w ogóle :) ja ostatnio widziałem taki plastikowy kompostownik jak to są te kosze za 50 zł i już miałem w rękach ale się powstrzymałem i chyba źle zrobiłem hehe ogólnie też już wpadłem w szał zakupowy kupiłem już trochę roślin i cebulek ;:173 dzisiaj byłem na działce ale zimno na maxa, dosypałem tylko ptaszkom jedzonka, okryłem 2 hortensje i uciekałem :)
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

maniolek
Cześć Mariusz. A no zimno....
Ja dziś nie byłem , jutro pojadę. Może słoneczko poświeci i będzie przyjemnie. Właśnie wróciłem z urodzin szwagra. Trochę pogadaliśmy z całą rodziną o roślinkach itd. I zleciało :)
A co do kosza to ciszę się , że go wreszcie mam. Powoli kompletuje sprzęt itd. Powoli nie wszystko na raz bo wszystko kosztuje.

A wracając do pogody to dobrze, że jest zimno. Nasze roślinki pójdą spać jeszcze :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziś odwiedziłem moją działeczkę. Mimo , że wieje lodowaty wiatr potęgujący mróz, to było dość fajnie bo sucho. Mróz skuł wszystko i można było spokojnie pochodzić. Zrobiłem obchód, ogrzałem altankę, pogadałem z sąsiadami którzy również przyjechali by zobaczyć co słychać :) Jutro plan mam taki by wykorzystać , że nie pada i pomalować drzewka. A przy okazji popalić to co jest do spalenia przy kanale.
Pozdrawiam wszystkich. MIŁEJ NIEDZIELI ;:304

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Mam nadzieję że plan udało Ci się zrealizować ;:108 Lepiej że temperatura spadła i wszystko przystopowało, ale przy tym lekkim mrozie przydałby się śnieg...
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Blueberry
Hejka Natalia. Żeby nie wiatr prac na działce wykonanych było by więcej ale ten mroźny wiatr dobija. Człowiek ma wrażenie , że jest -10st lub więcej. Mam nadzieje, że jutro wyjdzie słoneczko i będzie się przyjemniej robić :) liczę na to :D
U mnie na stałą pokrywę śnieżną nie ma szans na razie. Oczywiście może się zabielić miejscami ale co z tego jak bedzie plus i zacznie padać deszcz. Ciulowa pogoda od wtorku do piątku u mnie :( śnieg/deszcz.
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Część. Dziś wykorzystałem dzień wolny oraz piękną pogodę na prace w ogrodzie :) Trochę popaliłem , nie wszystko bo mokre jeszcze było. Do tego uszczelniłem sobie drzwi od altanki by ciepło nie uciekało oraz pobieliłem drzewka :heja :heja :heja
Od jutro u mnie już pogoda brzydka więc parę dni od działeczki odpoczynek robię :D
Pozdrawiam

Obrazek
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Widzę, że super pobieliłeś drzewa ! Mnie jakos w tym roku zabrakło weny na malowanie, mam nadzieję, że zima bedzie łagodna :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”