Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Post »

Witaj Marysiu,czytam,że trochę zaniemogłaś ,ja też dzisiaj mam podejrzane gardło,ale nie mam czasu chorować ,niech się wyniesie,kożuchy ,koce i swetry dalej leżą na różach ,chociaż zapowiadają ciepło ,a ja nie mam odwagi to ściągnąć ,bo boję sie o następne zimna ,bo to przecież niemożliwe,żeby już zima całkiem się skończyła,jutro jak nie będzie padać ma przyjechać ekipa do ogrodu przyciąć drzewa ,bo bardzo wszystko przerosły i dają dużo cienia,a ja mam taki lęk przestrzeni ,że nic na drabinie nie zrobię ,a Boguś nie ma czasu ,czasem przyciął pół drzewa i mówi ,że musi lecieć do pracy i wszystko leży a taka kosmetyka jest konieczna ,martwię się ,żeby nie podeptali moich bylinek ,ale będę czuwać nad nimi ;:306 i pewnie piwonie okryję pudłami ,bo jak połamią kły buciorami to koniec,a takie piękne wychodzą ,pozdrawiam i życzę zdrowia ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu :wit . Mamy marzec i zakaz chorowania więc dużo zdrówka Ci życzę ;:196 . Pogoda ma być coraz lepsza w najbliższych dniach więc będzie można popracować w ogródkach ;:108 . Słońca życzę i pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, takie przesilenie wiosenne też potrafi umęczyć. Ja ciągle senna jestem, szczególnie jak przyjdzie godzina 15-16, to poduszka jakoś tak do mnie się uśmiecha zachęcająco... ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Marysiu, mam nadzieję, że zdrówkiem już lepiej.

Siam Quin to tajska bazylia, kwitnie w czerwono/ brązowym kolorze, Floral Spires to anyżkowa kwitnie na biało, na pewno je miałaś.
Najbardziej ciekawe jest Blue Spice, pachnie wanilią.

Zdróweczka i słoneczka życzę.

Irena
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Marysiu, doskonale rozumiem twoje problemy z głową :D dokładnie tak samo reaguje na zmiany ciśnienia, kiedyś próbowałam to leczyć, ale lekarka powiedziała że niektórzy tak mają i trzeba z tym żyć, no to żyję :D Znalazłam tylko takie leki, które mi pomagają, kiedy ból jest za duży(nie wszystkie potrafią) i jakoś się kręci :wink:

Ja jeszcze bazylii nie siałam, czy to już czas?
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję Marysiu za dobrą radę. Załatwię sobie z pracy styropianowe pudełka po sprzęcie elektronicznym ;:138
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu ;:168 cieszę się że już lepiej ze zdrówkiem
Widzę że rewolucję robisz u siebie ;:oj ;:oj oj będzie się działo .
U mnie dzisiaj szaro i pochmurno w nocy i z rana padało - jak zaświeci słoneczko o dopiero wszystko ruszy .
Trzeba sprzątać rabatki po zimie - kiedy ja to zrobię ?
Serdecznie pozdrawiam i dużo zdrówka i słoneczka życzę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w nowym miesiącu! marzec to obok maja upragniony miesiąc ogrodników Obrazek

Pogoda typowa dla marca, rano deszcz, potem szaro aż słońce wygrało w chmurami i trochę poświeciło. Ja jedynie posiałam pomidory, bo dzisiaj dobry dzień na sianie. Zajęło mi to większość dnia to możecie sobie wyobrazić ile tego posiałam. Jedyna nadzieja w tym, że nie wszystkie nasiona wykiełkują :;230

Mariuszu no tak, zachody słońca to kwintesencja romantyzmu! Obrazek

Dorotko spotkania na pewno będą jak co roku, a ja właściwie już zaczęłam, chociaż do ogrodu nie dało się wyjść :;230 Pierwsze spotkanie z tego co pamiętam planujemy na maj, ale nie u mnie. Jak nie znikniesz z FO to będziemy w kontakcie, mam nawet do Ciebie telefon Obrazek
Pelargonie ja rozmnażam o tej porze, ale nie wyrzucam starej rośliny na wszelki wypadek, a potem zostawiam jedną i drugą. Na pewno później zakwitnie.

Martusiu teraz nietrudno o przeziębienie, jeden dzień kusił żeby się porozbierać, ale nie zrobiłam tego bo konsekwencje mogły być przykre. Mnie niestety co innego trapi, ale może jakoś wyjdę z tego Obrazek U mnie też szykuje się wycinka i demolka tylko trochę muszę poczekać, bo ekipa ma napięty harmonogram. Pilnuj roślinek, bo u Ciebie też wszystko razem rośnie :shock: I Tobie życzę zdrowia i ściskamObrazek

Ewelinko dziękuję Obrazek postaram się szybko zebrać dokupy, bo ja jestem przykra jak mi coś dolega :uszy Pogoda w sumie nie jest zła i nawet przewidywane jakieś nocne spadki temperatury wycofali z prognoz. Więc wiosna Ewelinko nareszcie ;:168

Basiu wczoraj słuchałam czegoś w necie i panowie opowiadali, że niektórzy radzą starszym ludziom biegać i uprawiać sport, ale to nie jest właściwe bo serce bije szybciej przy takim wysiłku a tych uderzeń mamy określoną liczbę, więc będziemy może bardziej wygimnastykowani ale będziemy krócej żyć. W starszym wieku lepiej się przespać po obiedzie niż biegać Obrazek Bardzo mi się to spodobało!

Irenko pamiętam te bazylie od Ciebie i wąchałam każdą z osobna, ale nasiona zebrałam mix. Nie wiem czy wykiełkują, bo wysiana piccolo nie kiełkuje. Resztę będę siać w kwietniu :wink: Dziękuję i Tobie życzę wszystkiego dobrego ;:168

Malvy teraz mamy takich lekarzy, którzy na skargi pacjenta że coś boli mówią ma boleć ;:oj
Często nawet nie dociekają czy nie ma jakiejś przyczyny, którą można wyleczyć czy usunąć ;:223
A my nie widząc innego wyjścia uczymy się żyć z dolegliwością. Siałam bazylię z kiepskim skutkiem, ale na ogół sieję w kwietniu w tunelu i w tym roku też tak zrobię ;:215

Aguś wyczytałam na FO o tym, że ktoś w tunelu w kwietniu trzyma rozsady w styropianie z pomyślnym skutkiem ;:215 O balkonowych ochronach też kiedyś czytałam, nawet ktoś polecał karton wyłożony styropianem jako dobry ocieplacz i izolator ;:215

Tereniu mam nadzieję że już odpuszcza i zdrowie wróci :lol:
Postanowiłam skoncentrować się na takich pracach, bo coś robić muszę a przynajmniej w strefie nie zagrożonej Obrazek U mnie słonko momentami wychodziło i pogoda była niezła, ale jeszcze nie rzucałam się na prace w ogrodzie, za to posiałam pomidory. To duże przedsięwzięcie, bo trzeba było opisać a znowu mnie poniosło ;:224
Tereniu posprzątamy, wiosna dopiero się zacznie! Dziękuję pięknie i również pozdrawiam Cię cieplutko i ObrazekObrazek

Takie oznaki wiosny u mnie :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pogodnego marca!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu zniknąć nie zniknę, czekam na znak od Ciebie. U ciebie cieplej chyba bo wszystko takie duże, budzi się roślinność na całego.
Jutro zabiorę się za pelargonie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Pączki na drzewku wyglądają jak stado ślimaków :;230
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko ok! Stara roślinka rozkrzewi się i wcześniej zakwitnie, a młode dopiero w lecie ale na pewno się przyjmą to terminatorka :;230

Anido o ślimakach nie chcę słyszeć ;:306 to pączki kwiatowe na bzie koralowym :D
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Takie wrażenie na pierwszy rzut oka, odwołuję armię ślimaczą.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:wit I takie małe kiełki i mikroskopijne pączki cieszą teraz bardziej niż najpiękniejsza róża w środku lata, nieprawdaż? :wink: A nawiązując do ślimorów, gdyby ich aktywność była taka jak w zeszłym roku to byłabym szczęśliwa, koszmarem moim jest plaga ślimaków sprzed dwóch lat, oby nigdy więcej ;:134
Miłego dnia Marysiu Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam słonkiem!

Obrazek

Anido i to mi się podoba ;:306

Iwonko o tak! chodzę i wypatruję prawie z nosem przy ziemi gdzie coś wychodzi na wierzch :D
Miałam taki rok ale chyba 6 i 5 lat temu, ale zadziałałam jakimś środkiem z USA działającym na narząd rozrodczy i jak na razie spokój! Miniona wiosna podobno miała tę zaletę, że podczas ocieplenia zaczęły wychodzić ślimaki z ziemi i wtedy przymroziło ;:333 , niestety na róże to miało gorszy wpływ i trzeba było ciąć drugi raz :wink:
Miłego Iwonko ;:196

Wszystkim dobrego dnia!
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu !!!
Piękne słoneczko - u mnie tez na razie świeci oby tak przez cały dzień , w nocy był przymrozek .
Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia życzę ;:196 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”