Jest już wiosna!
- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jest już wiosna!
- Eliza52

- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pella11, karbidem można wysadzić cały ogród nie mówiąc o folii. Jeśli do dziury nie dojdzie powietrze, to wybuch murowany. W ten sposób mój pomysłowy synuś z kolegą rozwalili kawał górki, bo karbid z wodą włożyli do słoika. Jak "pirzgło" to pół miasta się zatrzęsło
Dlatego nie radzę Marysiu są do tego specjalne preparaty
Dlatego nie radzę Marysiu są do tego specjalne preparaty
Pozdrawiam Ela
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Marysiu..bardzo mądre słowa napisałaś ,, musimy panować nad swoimi zachciankami ,,..Ja panuję gdy jestem działką zmęczona, gdy odpocznę lekko przestaję panować.
. Co do myszowatych u mnie karbid nie działał.
Coś mi się wydaje że i u mnie już łażą
. Jak się upewnię sięgnę po zeszłoroczną rurkę- łapkę na którą się złapał. Pozdrawiam serdecznie. 
- Shire

- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Różne egzotyki masz Mario, oj ile ja się jeszcze muszę nauczyć.... Skalniak fajny, taki naturalistyczny i ma piękne kamienie.
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Marysiu "kłosy" złotokapu wyglądają obiecująco
Marzył mi się na równi z glicynią. Po tym co widziałam w Belgii glicynia wygrywa.
Będzie pierwsza, a o złotokapie pomyślę jeszcze trochę
Marzył mi się na równi z glicynią. Po tym co widziałam w Belgii glicynia wygrywa.
Będzie pierwsza, a o złotokapie pomyślę jeszcze trochę
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Witaj Maryś bywam he, he tak po cichu, ale mnie zatkało w nocy jak zobaczyłam to cudo kielichowate.
A wschody słońca są zawsze magiczne.
A wschody słońca są zawsze magiczne.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam wieczorem!
Elu i ja nie znam wszystkich roślin, ale dzięki FO poznaję
Miłego wieczoru
Beatko miło że jesteś
Straszą przymrozkami i to przygruntowymi, a ja już tyle kwiatków posadziłam na grządkach, bo to co w tunelu to przetrwa
W różnych miejscach różne informacje podają
Deszczu trochę miałam ale wiatr tak szybko osusza glebę.
Pozdrawiam serdecznie
Bożenko wskazany, ale nie mamy na to wpływu
Renatko a moje po raz pierwszy wszystkie kwitną lub kwitły, a nie przycinałaś krzewów?
Elu to zdecydowanie nie to samo, ale jak u Ciebie skutkuje to dobrze. Mój M kupował karbid, petardy i bez skutku
Kasiu hostę mam chyba długo nie pamiętam, ale przede wszystkim podzieliłam ja na trzy części i tak się rozrosła że połączyła w jedną
Elu właśnie kupiłam specjalny preparat stąd dyskusja
Zeniu u mnie spory teren i takich rurek musiałabym mieć sporo. Muszę zdecydowanie zmniejszyć populację. Nie ma kotów w ogrodzie
Moniko może nie egzotyki bo rosną w ogrodzie
To że tak powiem rodzime kamienie
Aguś mam te z wisterię, ale jeszcze nie kwitła i też się opowiadam za nią
Złotokap niestety rośnie mi w polu. Jak przeprowadzaliśmy rośliny to sadziła cała rodzina i tak wyszło
Misiu obrazkowate maja potem takie ładne czerwone kolby i dlatego mi się spodobały
Znowu powinnam wcześniej wstawać na wschód, a zachód mi się przesunął
Dzisiaj wzbogaciłam się o śliczne dwie roślinki floks i żagwin

i tym sposobem mam już dwa kolory żagwinu

Floks ma lawendowy kolor

i żeby nie było że tylko niebiesko

I taki aniołek na Dobranoc!

Elu i ja nie znam wszystkich roślin, ale dzięki FO poznaję
Miłego wieczoru Beatko miło że jesteś
Straszą przymrozkami i to przygruntowymi, a ja już tyle kwiatków posadziłam na grządkach, bo to co w tunelu to przetrwa
Pozdrawiam serdecznie
Bożenko wskazany, ale nie mamy na to wpływu
Renatko a moje po raz pierwszy wszystkie kwitną lub kwitły, a nie przycinałaś krzewów?
Elu to zdecydowanie nie to samo, ale jak u Ciebie skutkuje to dobrze. Mój M kupował karbid, petardy i bez skutku
Kasiu hostę mam chyba długo nie pamiętam, ale przede wszystkim podzieliłam ja na trzy części i tak się rozrosła że połączyła w jedną
Elu właśnie kupiłam specjalny preparat stąd dyskusja
Zeniu u mnie spory teren i takich rurek musiałabym mieć sporo. Muszę zdecydowanie zmniejszyć populację. Nie ma kotów w ogrodzie
Moniko może nie egzotyki bo rosną w ogrodzie
To że tak powiem rodzime kamienie Aguś mam te z wisterię, ale jeszcze nie kwitła i też się opowiadam za nią
Misiu obrazkowate maja potem takie ładne czerwone kolby i dlatego mi się spodobały
Znowu powinnam wcześniej wstawać na wschód, a zachód mi się przesunął Dzisiaj wzbogaciłam się o śliczne dwie roślinki floks i żagwin

i tym sposobem mam już dwa kolory żagwinu

Floks ma lawendowy kolor

i żeby nie było że tylko niebiesko

I taki aniołek na Dobranoc!

- Shire

- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Piękne cuda i aniołek!
Na ten kuklik jestem chora, bo kojarzy mi się z dzieciństwem. Poszukam na łące w rodzinnych stronach.
Na ten kuklik jestem chora, bo kojarzy mi się z dzieciństwem. Poszukam na łące w rodzinnych stronach.
- witch
- 1000p

Kolorowy ten szaliczek i bardzo oryginalny bo takiego wzornictwa "Moda Polska" nie miała
Marysiu, po Twoim ogrodzie można chodzić i smakować kolory i kształty bez końca.
Za każdym razem zauważam coś ciekawego
Marysiu, po Twoim ogrodzie można chodzić i smakować kolory i kształty bez końca.
Za każdym razem zauważam coś ciekawego
- Maska

- Kontakt:
Moniko ja chcesz to mogę Ci kawałek posłać
Aguś nie wyszło nam pierwsze spotkanie może jeszcze kiedyś się uda? Dla mnie ogród musi zaskakiwać i wciągać
Nawet taki prosty układ jak u mnie musi kryć niespodzianki i zakątki 
Aguś nie wyszło nam pierwsze spotkanie może jeszcze kiedyś się uda? Dla mnie ogród musi zaskakiwać i wciągać
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,nie mogę się zebrać ,żeby coś napisać ,ciągle telefony i ważne dla mnie wiadomości ,aż wypieków dostałam ,bo takie ważne i korzystne ,ale teraz o ogrodzie ,bo ciągle zachwyca ,pierwiosnek śliczny chyba mam takiego
,w ogrodzie woziłam dzisiaj kompost na rabatę ,gdzie miały być posadzone hortensje ,ale zmieniłam zdanie ,bo przyszły nowe roślinki i nie mam gdzie posadzić ,więc zamiast hortensji będą sadzone floksy i inne cudowności ,bez końca coś jest do zrobienia ,pozdrawiam 
- witch
- 1000p

Marysiu, nic straconego.
Może kiedyś znów zawitam w tamtych rejonach ale w tym roku dziewczynki ciągną mnie na Mazury.
Ale nie nad jeziora tylko na zamki krzyżackie bo to takie moje małe mądralińskie co lubią historię
Nie ma różnicy czy spotkamy się u Ciebie czy u mnie.
Ważne jest samo spotkanie
Pytałaś mnie Marysiu o kurczęta. Mój M zrobił mi niespodziewankę i kupił 10 kurcząt.
Ma je obecnie przy kominku i mimo wiosennych temperatur opalam mieszkanie bo kurki muszą mieć ciepło.

Może kiedyś znów zawitam w tamtych rejonach ale w tym roku dziewczynki ciągną mnie na Mazury.
Ale nie nad jeziora tylko na zamki krzyżackie bo to takie moje małe mądralińskie co lubią historię
Nie ma różnicy czy spotkamy się u Ciebie czy u mnie.
Ważne jest samo spotkanie
Pytałaś mnie Marysiu o kurczęta. Mój M zrobił mi niespodziewankę i kupił 10 kurcząt.
Ma je obecnie przy kominku i mimo wiosennych temperatur opalam mieszkanie bo kurki muszą mieć ciepło.

- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Witaj Marysiu już jestem , wróciłam pełna wrażeń ale bardzo zmęczona.Dzisiaj czeka mnie sadzenie moich wyhodowanych pomidorów .
Podziwiam Twoje piękności a jest na czym oko zawiesić
Podziwiam Twoje piękności a jest na czym oko zawiesić
- Maska

- Kontakt:
Witam !
Mocno wieje i pogoda jakby się załamuje, widać to po wschodzie takim nie wyraźnym

Martusiu dobre wiadomości tak rzadko nam się trafiają więc nie dziwię się wypiekom
Z roślinami to radzę Ci założyć katalog, bo masz tego mnóstwo i pewnie niedługo zaczną się dublować
Pierwiosnek jest z siewu z nasion z akcji jako pierwiosnek kandelabrowy i zdjęcie nie oddaje koloru. Jest ostry buraczkowy
Nowe floksy? ja tez dzisiaj kupiłam floksa kanadyjskiego bo jest taki delikatny i ma piękny kolor jasno fiołkowy
Dobrego dnia i pozdrawiam
Aguś budzę się rano i co mam kurczątka, na razie wirtualne
Myślę że moim nie będę musiała rozpalać w kominku, że zadba o to kwoka, no chyba że jej coś odbije
Musisz przyznać że są słodkie
Niech się zdrowo chowają
A Twoje dziewczyny nie są bez powodu mądralińskie ktoś w nich tą mądrość zaszczepił
Chciałoby się pojechać w tyle miejsc, ale za późno wzięłam się za to forumowanie
Irenko zadowolona z wypiekami na twarzy wróciłaś i na pewno wiele widziałaś, bo stolica serwuje wiele atrakcji na co dzień i różne znane twarze można spotkać na ulicy
Nie czekasz na zimną Zośkę z pomidorami? Sprecyzuj czasem co Ci się tak u mnie podoba?
Dobrego dnia!
Mocno wieje i pogoda jakby się załamuje, widać to po wschodzie takim nie wyraźnym

Martusiu dobre wiadomości tak rzadko nam się trafiają więc nie dziwię się wypiekom
Aguś budzę się rano i co mam kurczątka, na razie wirtualne
A Twoje dziewczyny nie są bez powodu mądralińskie ktoś w nich tą mądrość zaszczepił
Irenko zadowolona z wypiekami na twarzy wróciłaś i na pewno wiele widziałaś, bo stolica serwuje wiele atrakcji na co dzień i różne znane twarze można spotkać na ulicy
Dobrego dnia!
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Kurczaczki!
Ale ja je kocham!
Epizod z trzymaniem 13 jednodniowych początkowo, kurczaczków w domu, też przeżyłam...Po miesiącu prawie na kolanach prosiłam tatę, żeby im zrobił choć prowizoryczny kurniczek.
Po blisko dziesięcioletniej przygodzie na chwilę obecną nie mam drobiu, ale kto wie, może kiedyś...
Marysiu! Okazało się, że jedna kalina jednak rozpoczęła kwitnienie, ale pozostałe
Epizod z trzymaniem 13 jednodniowych początkowo, kurczaczków w domu, też przeżyłam...Po miesiącu prawie na kolanach prosiłam tatę, żeby im zrobił choć prowizoryczny kurniczek.
Marysiu! Okazało się, że jedna kalina jednak rozpoczęła kwitnienie, ale pozostałe
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja