bardzo mi miło gdy do mnie zaglądacie, a jak słyszę pochwały to coś mi się zdaje że są na wyrost
 bardzo mi miło gdy do mnie zaglądacie, a jak słyszę pochwały to coś mi się zdaje że są na wyrost  
Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na zwalczanie turkucia podjadka dzisiaj go właśnie częstowałam miksturą ... wyprowadziłam 9 kolesi, ale jeszcze ponowię akcje jak przestanie padać ... oto sposób :
do konewki 6l rozkruszyłam 1 kulkę lawendowej naftaliny, 50 mil oleju jadalnego, do pełna nalałam wodę i to wlewałam do dziurek , wychodziły turkucie po około 5 min.....
 działa!!!
 działa!!!   Oczywiście potem
 Oczywiście potem A teraz zrobiłam domowy ukorzeniacz ... wiem, że są gotowe, ale pogoda brzydka, wierzba za darmo to czemu nie spróbować
 Robiłam w/g przepisu
 Robiłam w/g przepisu Utnij kilka gałązek wierzby (wszystkie gatunki produkują naturalny hormon ukorzeniający), potnij je na 5-10 cm odcinki (przygotuj ich tyle, żeby zapełnić wybrany garnek). Zalej ciepłą wodą tak, aby były całkowicie zakryte, przykryj pokrywką, postaw na małym ogniu i podgrzewaj (nie gotuj) przez 2 godziny. Odstaw z ognia i zostaw na 12 godzin.
Po 12 godzinach odcedź płyn do pojemnika, wyrzuć gałęzie. Płyn powinien mieć ciemnobrązowy kolor.
Odpowiednią ilość wlej do słoika lub uciętej plastikowej butelki, włóż patyczki roślin, które chcesz ukorzeniać i zostaw na 12 godzin, co pozwoli im w pełni zaabsorbować hormon ukorzeniający, a następnie wsadź do ziemi. Zużyty płyn wylej.
Natomiast resztę przygotowanego płynu można przechowywać w lodówce nawet kilka lat i zawsze jest ukorzeniacz pod ręką.
No to tyle z serii powiedział co wiedział

A to kilka fotek z wczoraj... nie padało

Zapraszam

Deszcz u mnie przestał padać, ale ponuro okropnie!
 Deszcz u mnie przestał padać, ale ponuro okropnie!   

Wypowiem im wojnę.
  Wypowiem im wojnę.  

wobec tego pojechałam na działkę i nawet trochę popracowałam.
  wobec tego pojechałam na działkę i nawet trochę popracowałam.  Teraz już od trzech godzin leje deszcz.
  Teraz już od trzech godzin leje deszcz. 

... Ja oddaję wędkarzom... podobno jakieś ryby je lubią
 ... Ja oddaję wędkarzom... podobno jakieś ryby je lubią   

Aksamitki i mnie uszczęśliwiły w tym roku i też takie oryginalne odmiany
  Aksamitki i mnie uszczęśliwiły w tym roku i też takie oryginalne odmiany 

Miksturę zrobię i wypróbuję.
  Miksturę zrobię i wypróbuję.