Namiastka ogrodu
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Namiastka ogrodu
Witaj. Kocham maj
. Jest wspaniały a u Ciebie tak bardzo kolorowy
. Piękne zdjęcia
. Pozdrawiam
.
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krychna pisze:Ewuniu, masz śliczny ogród,tyle pięknych roślin,i piszesz,że to dopiero namiastka
Maj jest wspaniałym miesiącem,a u Ciebie po prostu boski
![]()
Pozdrawiam
zimową porą.
Witaj Krysiu w moich progach. Ogród dopiero tworzę i jeszcze to potrwa parę lat
Ja też pozdrawiam i ściskam Cię mocno
gosiak132 pisze:Witaj Ewuniu. Podpisuję się pod tym co pisze Ula. Pozostało nam tylko podziwianie takich pięknych widoków kwiatów ,to może nas ominie depresja
.
Trzeba teraz myśleć o przyszłym sezonie ,zająć myśli o przyszłych rabatach i planować , na razie tylko na papierze.
Małgosiu, ja tez planuję sobie i właśnie zrobiłam wizualizację tego miejsca nazwanego przeze mnie " hortensjowym przesmykiem" Właściwie to hortensjo-różano-jeżówkowy przesmyk

Tym przesmykiem będzie się dochodziło do mosteczka obok którego będzie oczko wodne. Z przodu po prawej stronie będzie ściana z cisów a lewej ściana z pnących róż ( już są posadzone) Z murka będą zwisały liście liliowców, cały szpaler. Liczę na to, że uda mi się w przyszłym roku zrobić oczko wodne
Mosteczkiem dojdziemy do tego miejsca - tak ma wyglądać wiosną. Kwitnące rodki, trawy i liliowce

Mostek ma być jeden
-
rikkuu
- 200p

- Od: 26 gru 2013, o 16:23
Ewuniu, mam nadzieję, że swoje plany zrealizujesz, a my będziemy tego świadkami
twój wątek śledzę na bieżącą, chociaż rzadko się wpisuję. Za każdym razem ogromną przyjemność sprawia mi spacer po twoim pięknym i kolorowym ogrodzie 
Ula
Ula, dziękujęrikkuu pisze:Ewuniu, mam nadzieję, że swoje plany zrealizujesz, a my będziemy tego świadkamitwój wątek śledzę na bieżącą, chociaż rzadko się wpisuję. Za każdym razem ogromną przyjemność sprawia mi spacer po twoim pięknym i kolorowym ogrodzie
Do oczka wodnego będzie mozna jeszcze dojść od tej strony.

A takie mam plany związane z tym miejscem.

- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ewa piękne masz plany ogrodowe. Życzę CI ich spełnienia.
Bardzo ładnie wyglądają te projekty.
I wiosna u Ciebie taka radosna, kolorowa. Ach jeszcze trzy miesiące i będziemy z nosem przy ziemi przebiśniegów wypatrywać.
A potem, to już poleci...
I wiosna u Ciebie taka radosna, kolorowa. Ach jeszcze trzy miesiące i będziemy z nosem przy ziemi przebiśniegów wypatrywać.
Aniu, bardzo dziękuję za miłe słowaaneczka1979 pisze:Ewa piękne masz plany ogrodowe. Życzę CI ich spełnienia.![]()
I wiosna u Ciebie taka radosna, kolorowa. Ach jeszcze trzy miesiące i będziemy z nosem przy ziemi przebiśniegów wypatrywać.A potem, to już poleci...
Zrobiłam kolejną wizualizację. Niedawno porobiłam sporo zdjęć żeby móc się w długie wieczory bawić robiąc wizualizację miejsc
Kolejne miejsce

Na tym placyku latem będzie stał basen
- gosiak132
- 100p

- Od: 21 wrz 2013, o 23:22
Witaj Ewuniu. Wow, aż mnie zatkało
będzie pięknie u Ciebie. Życzę spełnienia wszystkich planów ogrodowych. 
Pozdrawiam Małgosia
- ewelkacha88

Witaj. No sporo masz miejsc i możesz poszaleć. Ja nie umiem planować w taki sposób w programach graficznych. Z resztą z tym planowaniem to u mnie kiepsko
. Mam nadzieję, że Ty będziesz trzymała się koncepcji i planów bo zapowiadają się bardzo ładnie. Na pewno będziesz miała ładny ogród
już jest ładnie ale jak dolozysz architekturę, drewno , kamień, ścieżki to będzie super
. Trzymam kciuki i pozdrawiam
.
Wow! Wizualizacje powalają na kolana.
A zaczęło się tak niewinnie od nasadzeń pod płotem, jak widać temat ogrodu to nieskończona opowieść. Będzie pięknie. Zresztą masz rękę do tych wizualizacji, u mnie to ciężko z pomysłami jak rozplanować aby wyszło dobrze. Szczególnie że ciągle chce się coś nowego dokupić i zamiast spójności powstaje misz - masz. 
ewelkacha88 pisze:Witaj. No sporo masz miejsc i możesz poszaleć. Ja nie umiem planować w taki sposób w programach graficznych. Z resztą z tym planowaniem to u mnie kiepsko. Mam nadzieję, że Ty będziesz trzymała się koncepcji i planów bo zapowiadają się bardzo ładnie. Na pewno będziesz miała ładny ogród
już jest ładnie ale jak dolozysz architekturę, drewno , kamień, ścieżki to będzie super
. Trzymam kciuki i pozdrawiam
.
Ewelinko, miejsca nie mam dużo, działeczka raczej malutka. Plany powstały na kartce zaraz na początku i ich się trzymam. Rozrysowałam sobie działeczkę na kartce, co gdzie i ile miejsca na to przeznaczam. Póki co realizuję to z dokładnością do 1 m. Jest jedna zmiana, tam gdzie miał być mały warzywnik jest jagodnik, ale metry się zgadzają.
Bardzo fajny jest ten program do wizualizacji. Wklejasz zdjęcie i robisz sobie plany

Marzy mi się trawnik ale póki co jest bałagan

- ewelkacha88

Ja nie umiem tak planować jak Ty więc gratuluję konsekwencji w działaniu
. Powoli będziesz miała piękny trawnik , zobaczysz
. Ogród z roku na rok będzie coraz piękniejszy i to Ci gwarantuję
. Pozdrawiam
.
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
niestety nie mam domu z ogrodem. Domek się buduje a ogród to tylko namiastka 
Mimo, że uparcie nazywasz swój ogród namiastką, to jednak chyba w konsekwencji będzie domem z ogrodem? Zapewniam Cię, że niejeden chciałby mieć taką namiastkę.Plany masz ciekawe
Jeżeli uda Ci się je zrealizować (czego Ci życzę), to będziemy miały co podziwiać w przyszłym roku
Powtórkowe zdjęcia dają dużo ciepła i energii. Miło się przy nich ogrzać 
Mimo, że uparcie nazywasz swój ogród namiastką, to jednak chyba w konsekwencji będzie domem z ogrodem? Zapewniam Cię, że niejeden chciałby mieć taką namiastkę.Plany masz ciekawe