Wiosna faktycznie u ciebie w pełni, skoro już nawet narcyze widać
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi
-
clem3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi
Zuziu przeczytałam dyskusję "od deski do deski" ale nic mądrzejsza nie jestem
Jak zawsze w takich sytuacjach każdy ma inne zdanie i trudno dojść do jakiegoś konsensusu
Może spróbuję na jakiejś małej ilości roślinek, które się łatwo rozmnażają...
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- zara
- 500p

- Od: 6 maja 2015, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Akcent wiosenno świąteczny przykuwa oko i cieszy kolorami.
Piękne foteczki ale i obiekty godne fotografowania - mistrzostwo.
Pozdrawiam kochana i słoneczne dni nich Ci dopisują u mnie dziś pierwsze wiosenne burze
Piękne foteczki ale i obiekty godne fotografowania - mistrzostwo.
Pozdrawiam kochana i słoneczne dni nich Ci dopisują u mnie dziś pierwsze wiosenne burze
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Zuza, dobrze, że swoimi wcześniejszymi wpisami przypomniałaś mi o tych worach z liśćmi
Zaglądałam i niestety widzę swoje zaniedbanie. Od strony muru jest już ładnie przekompostowane (nie takie ładne próchno, ale już widać zaczątki czegoś fajnego) a od strony "świata" liście powysychały i przy braku podlewania czekają na swoją kolej opóźnione w stosunku do całej reszty. Przestawiłam worki, podlałam solidnie wodą i czekam na dalsze efekty. Jak coś z tego będzie to będę miała ziemię do jesiennego kopcowania róż
Zaglądałam i niestety widzę swoje zaniedbanie. Od strony muru jest już ładnie przekompostowane (nie takie ładne próchno, ale już widać zaczątki czegoś fajnego) a od strony "świata" liście powysychały i przy braku podlewania czekają na swoją kolej opóźnione w stosunku do całej reszty. Przestawiłam worki, podlałam solidnie wodą i czekam na dalsze efekty. Jak coś z tego będzie to będę miała ziemię do jesiennego kopcowania róż
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Zuziu po świątecznie, pogoda dziś u nas nie sprzyja grzebaniu w ziemi, no chyba że w siewkach na parapecie i to chyba będę robić 
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Aniu-aneczka1979, dzięki
Aparat no cóż, wciąż na auto
Ale nie powiem, zdjęcia już mi idą trochę lepiej niż ostatnio
Aniu-andzia458, dzięki
Wiola, Herzogin Christiana jest u mnie od zeszłej wiosny dopiero, więc wiele jeszcze o niej nie powiem. Co prawda z wtedy zakupionych panienek zbudowała chyba najładniejszy, zwarty krzew, zaszczyciła mnie kilkoma kwiatami, a plamistości opierała się długo i dzielnie pomimo że wszystkie koleżanki w pobliżu były już przez nią prawie całkiem zaatakowane. Będę z ciekawością obserwowała jak spisze się u Ciebie
Asia, coś nam ostatnio znikłaś na jakiś czas. Te jasno niebieskie to irysy
Co prawda bardziej lubię te ciemne, granatowe ale już na jesieni nie dostałam. Będę polowała znów w tym roku. Słonka życzę
i nie chowaj się już na tak długo
Marlena, moja wiosna dotarła tak w rozkwicie dopiero w ciągu ostatnich dwóch dni
Wcześniej też było szaro-buro. Czytałam że przeszłaś ostatnio katharsis, brawo dziewczyno, teraz to już tylko do przodu
Kasiu, dzięki, widziałam filmik
Ewelina, no to trzymam kciukasy za Twoje plany, ja jak zdążę to po pracy może też coś w ogrodzie podłubię. Wszak dzionek mamy teraz dłuższy o godzinę
Soniu, Ja miałam nasionka od koleżanki-forumki, na razie wciąż czekam. Chyba tylko jeden kiełek na razie wypatrzyłam dziś rano
Małgoś, powiem Tobie szczerze, że ja jakbym nie była pewna, to chyba bym nie ryzykowała, chociaż może na jakieś małej próbce jak piszesz. Kasia-vimen pisze że kompostuje je i używa bezproblemowo. I bądź tu mądrym
Aniu-zara, dzięki
U mnie burze wiosenne zapowiadane na czwartek. Widziałam że posadziłaś Innocentego, a więc wiosennym przymrozkom mówimy a-kysz 
Sabina, piszesz że użyjesz tej ziemi do kopcowania róż, czyli jak moja się zdążyła przerobić, to zapodać ją różyczkom? Hehe, zrobiła sobie baba ziemię liściową i nie wie do czego jej użyć
Iwonko, a wiesz że ja też już mam sieweczki na parapecie
Zobaczymy ile z nich dożyje dorosłości 
--------------------------
Kochani, wylazłam przed szereg i pomimo że forsycje wciąż w pąkach pociachałam róże, porozgarniałam kopce i powiem Wam, że chyba muszę to robić wcześniej bo ileż ja młodych przyrostów przez to połamałam to szok
Pod kopcami przyrosty kruche i białe bo słońca nie widziały

Poza tym wiosna pcha się pełną gębą
Puszkinia

Iryski

Ciemiernik

Łubin

Ciemiernik

Narcyz

Takie NN w trawce sobie siedziało

Hiacynty

Ciemiernik

Moje pierwsze obrazki włoskie

Ciemiernik

Floks niebieski - sadzonka już w doniczce z przecenionego, zdechłego, chyba zeszłorocznego kapersa

Aniu-aneczka1979, tu ciemiernikowy maluszek do Ciebie, szykuj papiery adopcyjne

Wszystkim dużo słonka i pogody bo u mnie właśnie urwanie chmury
Aparat no cóż, wciąż na auto Aniu-andzia458, dzięki
Wiola, Herzogin Christiana jest u mnie od zeszłej wiosny dopiero, więc wiele jeszcze o niej nie powiem. Co prawda z wtedy zakupionych panienek zbudowała chyba najładniejszy, zwarty krzew, zaszczyciła mnie kilkoma kwiatami, a plamistości opierała się długo i dzielnie pomimo że wszystkie koleżanki w pobliżu były już przez nią prawie całkiem zaatakowane. Będę z ciekawością obserwowała jak spisze się u Ciebie
Asia, coś nam ostatnio znikłaś na jakiś czas. Te jasno niebieskie to irysy
Marlena, moja wiosna dotarła tak w rozkwicie dopiero w ciągu ostatnich dwóch dni
Kasiu, dzięki, widziałam filmik
Ewelina, no to trzymam kciukasy za Twoje plany, ja jak zdążę to po pracy może też coś w ogrodzie podłubię. Wszak dzionek mamy teraz dłuższy o godzinę
Soniu, Ja miałam nasionka od koleżanki-forumki, na razie wciąż czekam. Chyba tylko jeden kiełek na razie wypatrzyłam dziś rano
Małgoś, powiem Tobie szczerze, że ja jakbym nie była pewna, to chyba bym nie ryzykowała, chociaż może na jakieś małej próbce jak piszesz. Kasia-vimen pisze że kompostuje je i używa bezproblemowo. I bądź tu mądrym
Aniu-zara, dzięki
Sabina, piszesz że użyjesz tej ziemi do kopcowania róż, czyli jak moja się zdążyła przerobić, to zapodać ją różyczkom? Hehe, zrobiła sobie baba ziemię liściową i nie wie do czego jej użyć
Iwonko, a wiesz że ja też już mam sieweczki na parapecie
--------------------------
Kochani, wylazłam przed szereg i pomimo że forsycje wciąż w pąkach pociachałam róże, porozgarniałam kopce i powiem Wam, że chyba muszę to robić wcześniej bo ileż ja młodych przyrostów przez to połamałam to szok

Poza tym wiosna pcha się pełną gębą
Puszkinia

Iryski

Ciemiernik

Łubin

Ciemiernik

Narcyz

Takie NN w trawce sobie siedziało

Hiacynty

Ciemiernik

Moje pierwsze obrazki włoskie

Ciemiernik

Floks niebieski - sadzonka już w doniczce z przecenionego, zdechłego, chyba zeszłorocznego kapersa

Aniu-aneczka1979, tu ciemiernikowy maluszek do Ciebie, szykuj papiery adopcyjne

Wszystkim dużo słonka i pogody bo u mnie właśnie urwanie chmury
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ja też dziś mam zamiar pociachać róże, ale jeszcze usiłuję inne rzeczy porobić. Może się ogarnę!
U mnie też puszkinie wczoraj znalazłam, musze pofocić! A narcyza zazdraszczam. U mnie tylko kwitną w wazonie! 
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Zuza widzę,że u Ciebie dużo cieplej.Mój narcyz zamknięty w pąku,a u Ciebie już rozkwitł
Rzeczywiście róże wypuszczają pod kopcami pędy,trzeba uważać
Iryski błękitne u mnie za to były wcześniej,już przekwitły.Hiacynty mam w podobnym stadium,tylko jeden balkonowy się rozwija:)
Pozdrawiam serdecznie
Rzeczywiście róże wypuszczają pod kopcami pędy,trzeba uważać
Iryski błękitne u mnie za to były wcześniej,już przekwitły.Hiacynty mam w podobnym stadium,tylko jeden balkonowy się rozwija:)
Pozdrawiam serdecznie
Najładniejsze nn trawiaste,pełna stokrotka?
Łubin super uchwycony,lubię te listki
Łubin super uchwycony,lubię te listki
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zuziu, paczem i oczom nie wierzę ...
Jak to jest możliwe, że w jednym miejscu wiosna może być już tak zaangażowana, jak u Ciebie, a w innym jeszcze w powijakach, jak u mnie?!
No ale tak jest i nic tego nie zmieni.
Piękna wiosna w Twoim ogrodzie!
Jak to jest możliwe, że w jednym miejscu wiosna może być już tak zaangażowana, jak u Ciebie, a w innym jeszcze w powijakach, jak u mnie?!
No ale tak jest i nic tego nie zmieni.
Piękna wiosna w Twoim ogrodzie!
O to coś z trawy to coś ciekawe - listków dobrze nie widać i nie mogę się zdecydować czy to stokrotka czy pierwiosnek. Ale czy ktoś widział takiego białego pierwiosnka? 
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Aż musiałam poczytać co to takiego te włoskie obrazki.
Bardzo mi się to podoba.
Floks ładnie odbił, super, że się tak pozbierał.
Wiosna na całego!
Bardzo mi się to podoba.
Floks ładnie odbił, super, że się tak pozbierał.
Wiosna na całego!
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę że u Ciebie wiosną już powiało .U mnie pewnie jeszcze w powijakach .Możesz się już cieszyć pierwszym kwitnieniem .Pewnie za kilka dni wszystko wybuchnie kwieciem . Na to przecież czekamy z niecierpliwością . 
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Moje iryski mają mnie i wiosnę gdzieś. Nie kwitną. Strajkują.
Chociaż u Ciebie sobie pooglądam.
Chociaż u Ciebie sobie pooglądam.
- zara
- 500p

- Od: 6 maja 2015, o 12:06
A-kysz, a-kysz masz rację trzeba rzucać zaklęcia na te mrozy
Stokroteczka trawnikowa jak pomponik chirliderek - cudny widok.
W tym roku też dopadłam obrazki włoskie, napisz czy są łatwe w uprawie
Zuza co tu dużo pisać - prześliczne te Twoje prezentacje
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
No i doczekaliśmy sie pięknej wiosny 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe