Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Wiolu dziękuję ;:196
Bardzo to przykre, że wiosenny mróz uszkodził Ci lilie. Ja mam podobnie z hortensjami bukietowymi. Tak pięknie przetrwały zimę, zapowiadało się bardzo obfite kwitnienia, a wiosenne mrozy zniszczyły pąki :( Lilie na szczęście pięknie przetrwały i jeśli nic się nie wydarzy to będzie moc kwiatów :D
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Śliczności, bardzo podoba mi się zestawienie kolorystycznie tych dwóch tawułek śliczne kolorki.
Wianuszki miodzio. Miłego popołudnia :wit
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Trawiastymi alejkami przeszlam bosą nogą.Poczulam ten miękki dywanik a wzdluż wspaniałe kwiaty.Tawułki masz piękne,lilie masz piękne,wianki masz piękne....... :D i tak mogę po kolei wymieniać.Aga jak zwykle cudowny,zadbany i nie przesadzony żadnymi roślinkami ogród.Mistrzyni planowania a do tego stanowcza w sprowadzaniu roślinek.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jaka śliczna ta ciemnoróżowa tawułka. Języczka jeszcze się rozrasta i nie chce kwitnąć , ale już wiem skąd będę miała taki starszy kwitnący od razu egzemplarz. Uratowałam rośliny u córki, bo przykryli je deskami :?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Różowa tawułka z języczkami super kompozycja .Będę musiała przesadzić swoją bordową tawułkę ,bo rośnie na wygwizdowie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wokół trawiastych alejek pięknie, słonecznie, tak jak powinno być, gdy rozpoczynają się wakacje. A za oknami dzisiaj było buro i ponuro, więc chociaż przy Twoich optymistycznych zdjęciach można wyczuć wakacyjny nastrój.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aguś ścieżkami trawiastymi uwielbiam spacerować ,bo tak mięciutko można stąpać ,a jeszcze jak się ma przy ścieżkach tyle pachnących kwiatów to dopiero rozkosz ,tak właśnie jest u Ciebie,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Ile lili już Ci kwitnie?A czy ja dobrze widzę ,że osunęłaś kamienie z obrzeży?Czy na tych rabatkach akurat nie miałaś? :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

AGNESS pisze:
Obrazek
Bardzo podoba mi się ta kompozycja. Bardzo! Ile czasu potrzebował przetacznik do takiego rozkrzewienia się?

Jestem pod wrażeniem Twoich zdolności artystycznych. Ten wianuszek z fioletowym akcentem jest boski!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu dziękuję, tawułki to bardzo dekoracyjne i wdzięczne roślinki. lubię je łączyć w wielu kompozycjach . Szczególnie podobają mi się wśród żurawek i host :D

Aniu bardzo dziękuję ;:196
Ja również uwielbiam chodzić na bosaka po trawie :D
Z tym sprowadzaniem roślin, to sytuacja wymusiła na mnie stanowczość 8-) :lol: miejsca już kompletnie brak, teraz jestem na etapie wykopywania i oddawania roślin, bo miejscami zbyt już ciasno się zrobiło :wink: :lol:

Marysiu to świetnie, że udało Ci się uratować trochę roślinek. Ogródek wzbogaci się o kolejne egzemplarze :D Języczki bardzo lubię, pod każdą postacią. Już nie mogę doczekać się na kwitnienie pomarańczowych, bo to moje zdecydowane faworytki :D

Jadziu i gorzej Ci kwitnie? Może uda Ci się znaleźć jej miejsce gdzieś w półcieniu, wtedy wspaniale się odwdzięczy masą kolorowych pióropuszy :D

Aniu dziękuję ;:196
U mnie wczoraj było słonecznie, ale niesamowicie duszno i wiatr wprost urywał głowy... bardzo ,,ciężka,, pogoda. Dziś już bez słoneczka, ale na szczęście nie ma tak silnego wiatru.

Martusiu bardzo dziękuję. Miło mi, że lubisz wędrować po moim ogródku :D
Ja również bardzo pozdrawiam ;:196

Ewuniu każdego dnia zakwitają olejne odmiany lilii :tan
Nie wszystkie rabaty są u mnie obrzeżone kamieniami. Większość nie... Kamienie są przy 2 dużych rabatkach. Jednej ciągnącej się od bramy, do domu...wzdłuż całego podjazdu, a druga to ta z żurawkami pod tarasem.

Aniu bardzo dziękuję, niesamowicie mi miło, że wianki podobają Ci się ;:196
Przetacznik rozrósł się z małej sadzoneczki, ale rośnie chyba już 4 lata w tym miejscu. Tak, że nie szaleje nadmiernie. Głowienki za to mistrzynie rozrastania się ... idą jak błyskawica :lol:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Prześliczne wianki Aguś... należą Ci się wielkie brawa... ;:138
Szkoda że różyczki w nich zwiędną... zastąpisz je czymś później ?
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Agnieszko wianuszki cudne ;:138
Bardzo dużo lilii Ci już kwitnie, piękności, uwielbiam je.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aguś dzisiaj o Tobie myślałam fotografując tawułki bo robiłam zdjęcie tej bordowej od Ciebie. Nie kwitnie obficie bo wiosna któryś z kosiarzy najechał na nią kosiarką i trochę przystrzygł ale ładnie odrosła i chyba ma cztery pędy kwiatowe.
Wianki robisz piękne, zdolniacha z Ciebie.
Wczoraj na spotkaniu rozmawialiśmy właśnie o larwach muchówki i zastanawialiśmy się czy np.oprysk Mospilanem byłby skuteczny, bo on dosyć długo utrzymuje się w roślinie i może te larwy ssąc soki z pąka uległy by zatruciu.
Jestem bardzo ciekawa co u Oli?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabi bardzo się ciesz, że wianuszki podobają Ci się ;:196
Do tworzenia wianków używam rodzimego i egzotycznego suszu roślinnego i w razie potrzeby kwiatów z materiału. Żywych nie używam, ponieważ wianek przetrwałby tylko 2-3 dni, a chodzi o to, żeby zdobił długo, nawet kilka sezonów :D

Justynko dziękuję ;:196
Codziennie zakwitają nowe lilie. Robi się bardzo barwnie w ogródku :D

Jolu bardzo się cieszę, że tawułka ładnie rośnie. W przyszłym roku będzie już piękny bordowy bukiet :D
Co do pryskania na muchówki, myślę, że jeśli jest sporo tego paskudztwa, to warto spróbować każdej metody. Chociaż jak czytałam artykuły na ten temat, to podobno nic nie działa. Musiałyby być stosowane bardzo silne trucizny. Jedynie wiosną, w fazie tworzenia się łodyg kwiatowych kilkakrotny oprysk ma sens. Ale próbować zawsze można.... a nuż się uda... Ja wyłamuję i niszczę pąki i widzę, że po pierwszych sporych uszkodzeniach, teraz już jest na szczęście dobrze, ale pewnie wiosną znów będzie można się tego spodziewać :?
U Oli wszystko ok :D Teraz przez miesiąc będzie w domku, wreszcie się nią nacieszę ;:167
Nie wybierasz się do mnie??? 8-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ulakonie
500p
500p
Od: 10 kwie 2012, o 07:08

Post »

Aguś..................brak mi słów jak oglądam Twoje wianki. Mi brakuje ciągle cierpliwości.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”