To żółte drzewko to złotlin?
Ogródek to moje drugie życie cz.5 ...już za chwilę wiosna
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.5 ...już za chwilę wiosna
Dorotko wszystko super kwitnie,a poduchy floksowe masz rozrośnięte
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Od lat majowy weekend tradycyjnie spędzaliśmy w górach,w tym roku z różnych powodów zrezygnowaliśmy z wyjazdu ,zresztą starszą beznadziejną pogodą co mam nadzieję się nie sprawdzi ,ale żeby nie siedzieć cały weekend w domu planujemy wyjazd na Festiwal Kwiatów do Książa -Książ znam ale tylko z pobytów mających na celu zwiedzanie zamku,przepięknych tarasów ale zawsze latem,już wtedy zwróciłam uwagę,że w otoczeniu zamku rośnie masę rhododendronów,teraz kwitną więc po raz pierwszy to zobaczę ,zresztą z tego co wiem jest to swietna impreza organizowana od lat
-- 27 kwi 2014, o 16:53 --
Aniu trafiłaś,to złotlin,wyjatkowo obficie kwitnie w tym roku i ma duże kwiaty,natomiast floksy ciagle przycinam,rozsadzam a one ciagle duże
Aniu trafiłaś,to złotlin,wyjatkowo obficie kwitnie w tym roku i ma duże kwiaty,natomiast floksy ciagle przycinam,rozsadzam a one ciagle duże
-
ameliar
- 500p

- Od: 8 mar 2014, o 14:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ooo to może się gdzieś zobaczymydorcia7 pisze:Od lat majowy weekend tradycyjnie spędzaliśmy w górach,w tym roku z różnych powodów zrezygnowaliśmy z wyjazdu ,zresztą starszą beznadziejną pogodą co mam nadzieję się nie sprawdzi ,ale żeby nie siedzieć cały weekend w domu planujemy wyjazd na Festiwal Kwiatów do Książa -Książ znam ale tylko z pobytów mających na celu zwiedzanie zamku,przepięknych tarasów ale zawsze latem,już wtedy zwróciłam uwagę,że w otoczeniu zamku rośnie masę rhododendronów,teraz kwitną więc po raz pierwszy to zobaczę ,zresztą z tego co wiem jest to swietna impreza organizowana od lat
A wy daleko tam macie?
Boskie te twoje zdjęcia!
- Wolusia
- 1000p

- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Niezwykłe bogactwo odmian i kolorów. Teraz poczułam się zupełnie zieloniutka. Pierwszy raz widzę wiele roślin...Bie wspomnę teraz o budzących się chciejstwach
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Moje hosty znacznie mniejsze
kilka tylko dość szybko wystartowało reszta dopiero kły pokazuje...
Zauważyłam,że zginęły mi floksy mam tylko białe i wrzosowe...zniknęły w kolorze lila, c.purpurowy no i jeszcze paskowany biało różowy jest...trzeba będzie przy najbliższej okazji rozejrzeć się na ryneczku albo u działkowiczek moich..

- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A podpowiesz gdzie kupiłaś?, jednego znalazła w sadzawce, ale drugiego nie mają 
- dorcia7

Amelko nie jest daleko,ok 100 km
Wiolu ja też kiedyś byłam zielona i...do tej pory w jakimś stopniu jestem ,tutaj na forum widzę również niektóre rośliny po raz pierwszy
Maryniu u mnie rożnie ,mam taką mini rabatkę na której posadziłam kilka host kupionych późnym latem,to niedawna nie było śladu nawet 1 kiełka,myślałam że wszystkie zmarniały,ale co nieco wychodzi,nie wiem czy wszystkie się uchowały ale jakieś na pewno,floksy do tej pory nie znikają ,mam tylko 3 kolory,te w paseczki nie raz już widziałam,ale ciągle się zastanawiam gdzie ja bym je posadziła
Wiolu ja też kiedyś byłam zielona i...do tej pory w jakimś stopniu jestem ,tutaj na forum widzę również niektóre rośliny po raz pierwszy
Maryniu u mnie rożnie ,mam taką mini rabatkę na której posadziłam kilka host kupionych późnym latem,to niedawna nie było śladu nawet 1 kiełka,myślałam że wszystkie zmarniały,ale co nieco wychodzi,nie wiem czy wszystkie się uchowały ale jakieś na pewno,floksy do tej pory nie znikają ,mam tylko 3 kolory,te w paseczki nie raz już widziałam,ale ciągle się zastanawiam gdzie ja bym je posadziła
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Kumpel z łopatką świetny. Funkie masz już ogromne, u mnie dopiero rozwijają się pierwsze listki. Mój szafirek Golden Fragrance ma tylko jeden kwiatostan. Kokorycz
'Chocolate Star' widzę po raz pierwszy, gdzie kupiłaś takie cudo? Rabatki też pochwalę, są piękne i wypielęgnowane.
Ten Twój mały żółty tulipanek to prawdopodobnie botaniczny batalinii, a o nazwę fiołka zapytałam, bo chciałam sobie zapisać i poszukać.
'Chocolate Star' widzę po raz pierwszy, gdzie kupiłaś takie cudo? Rabatki też pochwalę, są piękne i wypielęgnowane.
Ten Twój mały żółty tulipanek to prawdopodobnie botaniczny batalinii, a o nazwę fiołka zapytałam, bo chciałam sobie zapisać i poszukać.
- dorcia7

Lidziu skąd kokorycz to na pw napiszę ,za nazwę tulipanka dziękuję ,co do fiołka spotkałam go u kogoś na forum ,również jako NN
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Cudne hosty, mam chyba jedną, czy dwie takie, których ty nie masz, moze jesienia się wymienimy? zobacz tu, troche zjedzone przez bezdomne
- -Piotr-
- 200p

- Od: 2 mar 2014, o 10:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kumpel z łopatką, no no no, to będziesz miała pomocnika w ogródku 
- misia53

- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Poduchy floksów powalające ,hosty dorodne ,u mnie też po deszczu się bujneły.Czy zasilasz hosty nawozem?
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Dorotko,Twój ogród taki ukwiecony,piękne te floksy i nowe funkie ,u mnie jeszcze takie duże to nie są ,jednak jest chłodniej 
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dorotko jak zwykle same cudeńka pokazujesz!
Hosty jakie duże i prawie wszystkie znasz z imienia. Moje skromne 7 sztuk wszystkie bezimienne.
Floksy koniecznie muszę kupić na mój nowy skalniak!
Ślicznie u Ciebie.
Hosty jakie duże i prawie wszystkie znasz z imienia. Moje skromne 7 sztuk wszystkie bezimienne.
Floksy koniecznie muszę kupić na mój nowy skalniak!
Ślicznie u Ciebie.
- dorcia7

Aniu to początek moich host
te które pokazałaś też mam
Piotrze chyba zeby mnie rozśmieszał,bo ile razy spojrzę na niego to śmiac mi się chce
Wiesiu wczesną wiosną wszystkie rośliny trochę azofoski dostają
Marto u mnie ciepły rejon,a i wilgoć w tym roku służy wzrostowi roślin
Aniu nie znam nazw moich host tych starszych,wtedy hosta to była hosta ,tylko te w ostatnich latach kupowane nie są bezimienne-floksy polecam -zresztą sama widzisz jak zdobią
Piotrze chyba zeby mnie rozśmieszał,bo ile razy spojrzę na niego to śmiac mi się chce
Wiesiu wczesną wiosną wszystkie rośliny trochę azofoski dostają
Marto u mnie ciepły rejon,a i wilgoć w tym roku służy wzrostowi roślin
Aniu nie znam nazw moich host tych starszych,wtedy hosta to była hosta ,tylko te w ostatnich latach kupowane nie są bezimienne-floksy polecam -zresztą sama widzisz jak zdobią