Z resztą ja nie jestem w stanie ogarnąć tylu nazw roślin,nie ogarniam .
Kocham ogród i wszystko z nim związane(początkująca)
- beacia0088
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kocham ogród i wszystko z nim związane(początkująca)
No właśnie Dorotko ja mam problem z jej nazwą ,nie mogę jej zapamiętać ,dokładnie tak 
SUPER zakupy!
Faktycznie sporo tego Ci się uzbierało i bardzo dobrze!
Zagospodarujesz najwyżej dalsze obszary swojego ogrodu
Pozdrawiam
Ania
Faktycznie sporo tego Ci się uzbierało i bardzo dobrze!
Zagospodarujesz najwyżej dalsze obszary swojego ogrodu
Pozdrawiam
Ania
- beacia0088

Aniu no właśnie sporo i kochana jak przyjedziesz to będziemy miały o czym rozmawiać przy kawie i co planować.Liczę na pomoc w tym moim bałaganie .Część przyjdzie już teraz a kilka w marcu.Jeszcze wczoraj późnym wieczorem zamówiłam jałowca i modrzew na pniu.Też przyjdą teraz.
Właśnie bo ja tak sobie wczoraj pomyślałam i tylko nie wiem czy dobrze,że te mojego na pniu jałowca i modrzew posadziłabym między różami,taką rabatką różaną .Czy mogę tak zrobić czy nie bardzo.Tu proszę o pomoc was kochani bo ja już mało sypiam tylko planuje nowe rabatki i miejsca na te moje zakupione rośliny.Liczę na wasze rady.
Właśnie bo ja tak sobie wczoraj pomyślałam i tylko nie wiem czy dobrze,że te mojego na pniu jałowca i modrzew posadziłabym między różami,taką rabatką różaną .Czy mogę tak zrobić czy nie bardzo.Tu proszę o pomoc was kochani bo ja już mało sypiam tylko planuje nowe rabatki i miejsca na te moje zakupione rośliny.Liczę na wasze rady.
- beacia0088

Dorotko modrzew na pniu płaczący taką nazwę tam pisali .
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czyli modrzew pendula,a ile kosztował ?
- beacia0088

Na priv napisałam:)
To mi tez napisz
i jaki wysoki?
Mi osobiście bardzo podobają się rabaty mieszne na których jest troszkę iglaków, troszkę bylinek i oczywiście RÓŻE
Oj juz nie mogę się doczekać, będzie się działo
Pozdrawiam
Ania
Mi osobiście bardzo podobają się rabaty mieszne na których jest troszkę iglaków, troszkę bylinek i oczywiście RÓŻE
Oj juz nie mogę się doczekać, będzie się działo
Pozdrawiam
Ania
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Beatko
Ale zakupy
gdyby brakło Ci miejsca do sadzenia to ja mam nową działkę - pamiętaj , przyjmuję wszystko
Miłego dnia życzę
Ale zakupy
Miłego dnia życzę
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Beatkoooo
, no kochana - szał zakupowo-wysiewny trwa . Mój modrzew na takiej rabacie bylinowo- różanej rośnie i ma się dobrze , różom chyba też nie szkodzi a fajnie wyglądają takie różne formy na jednej rabacie
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko Przemyśl sobie dokładnie miejsce dla rdestówki auberta, najlepiej by było przy dużym drzewie ale chyba u Ciebie takiego nie ma. To jest potężna roślina, rośnie do 6 metrów na rok, mam u siebie na drzewie i powoli przestaję nad nią panować, już mi pół wjazdu zastawia. Była w moim wątku na zdjęciach kilka razy. Najlepiej żeby miała mnóstwo miejsca obok siebie, kilka metrów pustki.
- beacia0088

Jak tłusty czwartek to tłusty czwartek.Kochani dla was moje wypieki do kawy:)

Ankos7 Aniu napiszę nie ma sprawy a jak wpadniesz do mnie to sama ocenisz.Liczę też na pomoc w tworzeniu tej mojej rabatki różanej ,oj będzie się działo i mam nadzieję,że już nie długo:)
TeDob Tereniu
Jak już nie będę miała gdzie utkać to będę pamiętać o tobie na pewno :)Oby tylko się poprzyjmowało i rosło to będzie super .
chalaputkowo Moniko skoro u ciebie rośnie i ma się dobrze to mam nadzieję,że i u mnie da radę.Właśnie o to mi chodzi ,żeby było tak różnorodnie ,mam nadzieję,że jakoś mi to wszystko wyjdzie:)
Już nie mogę się doczekać tych moich nowych cudeniek:)
-- 12 lut 2015, o 15:49 --
Darmokot Michale ja ten rdest kupiłam z myślą ,żeby zastawić tą moją szopę ,która jest widoczna na moich zdjęciach.Kupiłam i posadziłam tam tego bluszcza zielonego,ale on tak wolno rośnie,że stwierdziłam,że muszę coś innego tam wsadzić.Polecono mi właśnie ten rdest.Jak myślisz,może tam być czy lepiej nie?

Ankos7 Aniu napiszę nie ma sprawy a jak wpadniesz do mnie to sama ocenisz.Liczę też na pomoc w tworzeniu tej mojej rabatki różanej ,oj będzie się działo i mam nadzieję,że już nie długo:)
TeDob Tereniu
Jak już nie będę miała gdzie utkać to będę pamiętać o tobie na pewno :)Oby tylko się poprzyjmowało i rosło to będzie super .
chalaputkowo Moniko skoro u ciebie rośnie i ma się dobrze to mam nadzieję,że i u mnie da radę.Właśnie o to mi chodzi ,żeby było tak różnorodnie ,mam nadzieję,że jakoś mi to wszystko wyjdzie:)
Już nie mogę się doczekać tych moich nowych cudeniek:)
-- 12 lut 2015, o 15:49 --
Darmokot Michale ja ten rdest kupiłam z myślą ,żeby zastawić tą moją szopę ,która jest widoczna na moich zdjęciach.Kupiłam i posadziłam tam tego bluszcza zielonego,ale on tak wolno rośnie,że stwierdziłam,że muszę coś innego tam wsadzić.Polecono mi właśnie ten rdest.Jak myślisz,może tam być czy lepiej nie?
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Jak bym siebie czytała ,kilka lat wstecz .beacia0088 pisze:Dobry wieczór![]()
Kochani już śnieg topnieje i coraz bliżej do wiosny.Każdy zamawia i kupuje nowe roślinki i ja też poszłam w wasze ślady.Oj zamawiam i zamawiam już od jakiegoś czasu i lepiej niech mój M jak najszybciej wróci do domu i przywróci mnie do porządku bo puszczę go z torbamiNie wiem szczerze czy ja w miarę dobrze zamawiam bo się nie znam na tyle na wszystkich roślinkach a biorę to co mi się podoba wizualnie lub to co zobaczę u kogoś na zdjęciach i też mnie zauroczy;:306 Średnio przemyślana strategia,ale tak już mam.Może napiszę tak pokrótce co zamówiłam :glicynia chińska,jagody kamczackie i borówki,rdest Auberta pnącze,czarna trawa,jeszcze różę rabatową i na pniu 3 szt,trawę tą co na zimę robi się czerwona jak ogień(nie mogę zapamiętać nazwy),miliny dwa kolory,sasankę czerwoną,niezapominajki różową i niebieską,irgę,ubiorek wiecznie zielony,trawę niedźwiedzie runo,języczka,krwawnica,pięciornik,dereń płożący ,kielisznik,jeżyna bezkolcowa,psianka,jagoda goi.
Jejku dopiero teraz jak napisałam to zobaczyłam, ile tego jest.Na prawdę chyba postradałam zmysły.I ja jeszcze głupia mam masę roślin w domu co czekają na wysadzenie ,które kupiłam,gdzie ja to posadzę ?Chyba lepiej żeby internet wyłączyli![]()
![]()
Czy wszystko zamówiłaś w jednym miejscu ,czy wielu .
Rdest Auberta zarośnie i urośnie wszędzie .Strasznie się też rozsiewa .
- beacia0088

JolantaG Jolu witam serdecznie
Ja kupowałam u kilku osób jedna poleciła mi drugą,druga poleciła mi kolejną a mnie to w to graj tylko ,że wyczyściłam trochę budżet domowy,ale już niedługo się uzupełni
Powiem szczerze,że teraz się zastanawiam nad tym rdestem bo jak ja mam z nim mieć przerąbane to teraz nie wiem co zrobić czy go sadzić czy nie ?
Ja kupowałam u kilku osób jedna poleciła mi drugą,druga poleciła mi kolejną a mnie to w to graj tylko ,że wyczyściłam trochę budżet domowy,ale już niedługo się uzupełni
Powiem szczerze,że teraz się zastanawiam nad tym rdestem bo jak ja mam z nim mieć przerąbane to teraz nie wiem co zrobić czy go sadzić czy nie ?
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szopę zarośnie ale za kilka lat pójdzie dalej. Można by go posadzić przy ogrodzeniu o ile jest mocne i go utrzyma jak się rozrośnie. Ale za to potem jak pięknie kwitnie, jak zacznie w maju to kończy w listopadzie.