Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2
- Darmokot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2
Tereniu mam akant o takich kolczastych liściach to też sczerniały ale niektóre są zielone natomiast taki o liściach jak dąb o falowanym brzegu powychodził na wierzch. Jak podrośnie mogę się podzielić
Zapraszam przyjeżdżajcie 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Michale właśnie miałam pytać o akant, bo u mnie wyszedł
Deszczu nie miałam
Od rana pogoda jak drut dopiero po południu powiało i przywiało trochę chmur, a na deszcz czekam z wytęsknieniem tym bardziej że posadziłam dużo roślin. Jak nie to jutro pierwszy raz uruchamiam węża
Koty już kwietniowe, wyluzowane
wiosna kolorowa śliczna!
Michałku zdjęcia jak zwykle piękne.U mnie niestety znowu zapowiadają przymrozki, a już poprzednią noc nie było. Pojadę w sobotę na wioseczkę to sprawdzę swój akant chociaż u mnie wszystko wychodzi z ziemi i zakwita z opóźnieniem. abeliofylum dzisiaj przyszło tzn taką mam nadzieję że to przysłali co zamawiałam.Ogólnie jestem rozczarowana wyglądem roślin jakie otrzymałam z tej szkółki. Jedynie abeliofylum wygląda w miarę dobrze.Sadząc od razu zrobię odkład dla Ciebie.
- ann_30

- Od: 7 mar 2012, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z tą 10-cio kilogramową dalią przesadziłeś
Ale fakt - była tak duża, że moja mama się zbuntowała i nie chciała jej sadzić. Dobrze, że znalazła nowego właściciela
Z Tojotką złapałem najlepszy kontakt. Wspaniały kot
Z Tojotką złapałem najlepszy kontakt. Wspaniały kot
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jutro nadal będę zajmować się różami, ale dla odpoczynku mam zamiar posadzić cebulę, rzodkiewkę, sałatę i groszek. Niech by już coś rosło w warzywniku, bo mi okropnie smutno, kiedy całkiem pusty
Koty biegały po ogrodzie i wszystkie śpią.
Koty biegały po ogrodzie i wszystkie śpią.
Witaj! Wpisuję się po półrocznej przerwie. Muszę poczytać zaległości. Uwielbiam Twoje koty. Sama mogę mieć tylko jednego (sąsiedzi
).
Pozdrawiam M.
Pozdrawiam M.
- Darmokot

Marysiu Deszczy w nocy miałem 4 , jeden tak mocny, że mnie obudziło walenie w szyby. Dzień był ciepły ale wiatr lodowaty. Wierzchnią warstwę gleby mam wysuszoną ale 1 cm głębiej jest już bardzo mokro.
Gosiu Dziękuję
Z jakiej szkółki zamawiałaś? Od kilku lat zamawiam z internetu i zauważyłem , że im mniejszą przyślą roślinę to się szybciej przyjmie. Z góry dziękuję za abeliofylum (nie wiem czemu ciągle chce mi się napisać abelifolium
)
Aniu Bardzo mnie cieszy, że jesteś miłośniczką kotów. Teraz czekam aż otworzysz wątek, żeby Twoje pociechy zobaczyć. A mój Diablik dziś wypoczywał tak

Jacku Jak ją niosłem do piwnicy to mi się wydawała, że ma co najmniej 10 kg, szczególnie gdy ją przyrównam do innych
Tojotka chyba za Tobą zatęskniła bo jakaś dziś osowiała chodzi. Całe towarzystwo jednak nie oddala się od domu.
Ewa Właśnie mi przypomniałaś, że nie posiałem jeszcze sałaty
Moniko Cieszę się , że zajrzałaś. Gdyby się jakieś przyplątały to chętnie bym je ugościł, o właśnie! Sępuś za oknem domaga się wpuszczenia
A ja dziś posadziłem czosnki, krwawnik i rutewki od Ursy, liliowca od Jacka, lubczyki, bielunie przywiezione jesienią przez Tereskę TerDob

Czy trzeba je przyciąć?
Dziś wyrzuciłem gajowce, jutro zamierzam pozbyć się 2 czteroletnich sumaków.
Chciałbym pokazać jeszcze coś co na mnie zrobiło wrażenie dzisiejszego dnia, otóż wyburzają u nas hotel postawiony za komuny, przeszedł teraz w ręce prywatne i na jego miejscu mają postawić kaufland . Teraz ciekawie wygląda, jakby po trzęsieniu ziemi, mogliby go zostawić jako trwałą ruinę

Gosiu Dziękuję
Aniu Bardzo mnie cieszy, że jesteś miłośniczką kotów. Teraz czekam aż otworzysz wątek, żeby Twoje pociechy zobaczyć. A mój Diablik dziś wypoczywał tak

Jacku Jak ją niosłem do piwnicy to mi się wydawała, że ma co najmniej 10 kg, szczególnie gdy ją przyrównam do innych
Ewa Właśnie mi przypomniałaś, że nie posiałem jeszcze sałaty
Moniko Cieszę się , że zajrzałaś. Gdyby się jakieś przyplątały to chętnie bym je ugościł, o właśnie! Sępuś za oknem domaga się wpuszczenia
A ja dziś posadziłem czosnki, krwawnik i rutewki od Ursy, liliowca od Jacka, lubczyki, bielunie przywiezione jesienią przez Tereskę TerDob

Czy trzeba je przyciąć?
Dziś wyrzuciłem gajowce, jutro zamierzam pozbyć się 2 czteroletnich sumaków.
Chciałbym pokazać jeszcze coś co na mnie zrobiło wrażenie dzisiejszego dnia, otóż wyburzają u nas hotel postawiony za komuny, przeszedł teraz w ręce prywatne i na jego miejscu mają postawić kaufland . Teraz ciekawie wygląda, jakby po trzęsieniu ziemi, mogliby go zostawić jako trwałą ruinę

- Maska

- Kontakt:
Oj Michale zachciewa Ci się pomników
Diablik bezwładny!
u mnie gajowce nie do wyrzucenia poprzednicy nasadzili ich miliony
Dzisiaj musiałam zastąpić deszcz, bo kwiatki wołają pić
Amorfa jeszcze nie daje znaku życia
nie martw się na pewno ożyje .
Diablik bezwładny!
Dzisiaj musiałam zastąpić deszcz, bo kwiatki wołają pić
Amorfa jeszcze nie daje znaku życia
- ewamaj66

Fajne zwisłe łapki
W doniczkach datury? Ładnie przezimowały
Moje do niskiego cięcia, bo za późno je schowałam, podobnie z pelargoniami i begoniami-ale to wyłącznie moja wina i nie mam nic na swoje usprawiedliwienie
W doniczkach z daturami zrobiłam w zeszłym roku zabezpieczenie antykotowe, powtykałam gałązki tawuł, które zostały po wiosennym cięciu. Teraz się zastanawiam, gdzie zrobić żywopłot, wszystkie patyki puściły liście
Swoich datur nie tnij, niech sobie rosną.
W doniczkach datury? Ładnie przezimowały
Michałku zamawiałam na Allegro, jedna z zamówionych roślin to porażka dwie mogą być tylko na szczęście ta"biała forsycja" w miarę dobrze wygląda.Zareklamowałam ta roślinę - porażkę i Pan zwróci mi pieniądze,ale nie o to mi chodziło składając reklamacje. Chciałam dobra roślinę.
- Darmokot

Marysiu Czemu nie, przynajmniej byłaby jedna duża ruina a nie mnóstwo małych
Właśnie zauważyłem, że gajowiec jak chwast się rozsiewa wszędzie, chociaż tyle, że jest ładny. Wczoraj zastosowałem go do walki z podagrycznikiem, może wygra
W takim razie czekam na amorfy.
Ewa Musiałem im obciąć grube uschnięte konary i niech cięcia będzie na tyle
Gosia Niestety czasem tak bywa, ja się jakoś boję na alegro zamawiać, nie ufam im
Dziś mam ambitny plan pozbyć się 2 dużych sumaków, co z tego wyjdzie okaże się po południu.
Ewa Musiałem im obciąć grube uschnięte konary i niech cięcia będzie na tyle
Gosia Niestety czasem tak bywa, ja się jakoś boję na alegro zamawiać, nie ufam im
Dziś mam ambitny plan pozbyć się 2 dużych sumaków, co z tego wyjdzie okaże się po południu.
- ewamaj66

To ja już wolę cięcie setki róż 
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
A ja tam zamawiam na all i nie narzekam
Wiele renomowanych szkółek ma tam aukcje.
Walki z sumakiem nie zazdroszczę. Nie mam, ale się tyle na ten temat naczytałam...
Walki z sumakiem nie zazdroszczę. Nie mam, ale się tyle na ten temat naczytałam...
- Maska

- Kontakt:
O nie Michale okaże się za jakiś czas, za płotem u sąsiada jest taki egzemplarz już się rozchodzi w moim kierunku. Sąsiad ma ochotę teren uporządkować i kosić no to widzę u niego trawnik sumakowy, ale mam nadzieję że do mnie nie dojdzie. Pochmurno i zimno, ale mam nadzieję na ładny weekend czego i Tobie życzęDarmokot pisze: Dziś mam ambitny plan pozbyć się 2 dużych sumaków, co z tego wyjdzie okaże się po południu.