Ogród Marty Cz.II
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty Cz.II
Martuś zbiory wspaniałe
...... to aż niesamowite jak wielką ilość grzybów zgromadziłaś przez ten sezon 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No kochana, to u Ciebie chyba jeszcze porządnego przymrozku nie było, piękne okazy, a i jałowiec, ymmmm ten zapach 
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Martuś śliczne piwonie zamówiłaś,
Teniuifolia i Coral Charm w pierwszej kolejności w przyszłym roku muszą trafić do mojego ogrodu
W tegorocznych zamówieniach też była żółta - Yellow Crown
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Kochana spacer po lesie bardzo owocny i to o tej porze roku
maślaczki i sosik mniam
Zakupowe szaleństwo piwoniowe
teraz czekać tylko na kwiaty 
Zakupowe szaleństwo piwoniowe
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Joasiu,ja myślę że w każdym domu pięknie pachnie na święta
Iwonko,nigdy o takiej porze nie byłam na grzybach,ale nie mieliśmy czasu wcześniej tam pojechać,jałowiec zawsze zbieram i jest na cały rok
Jolu,witam cię serdecznie w moim ogrodzie,miło mi że do mnie wstąpiłaś,piwonie to moje najukochańsze kwiaty,zapraszam na dalsze spacery,pozdrawiam serdecznie
Bożenko,mówiłaś,mówiłaś,ale nie wierzyłam
Aguś,bywało ,że było więcej,ale nie narzekam,cieszę się że je mam
Iwonko,ale te grzyby to nie zbieram u mnie tylko w świętokrzyskim 200km ode mnie,jałowiec zawsze zbieram w jesieni
Ewuniu,cieszę się że udało mi się takie zamówić,tak bym chciała ,żeby któreś zakwitły na drugi rok,tak kocham piwonie
Marysiu,będę czekać na kwiaty z niecierpliwością,z grzybków też bardzo się cieszę
Iwonko,nigdy o takiej porze nie byłam na grzybach,ale nie mieliśmy czasu wcześniej tam pojechać,jałowiec zawsze zbieram i jest na cały rok
Jolu,witam cię serdecznie w moim ogrodzie,miło mi że do mnie wstąpiłaś,piwonie to moje najukochańsze kwiaty,zapraszam na dalsze spacery,pozdrawiam serdecznie
Bożenko,mówiłaś,mówiłaś,ale nie wierzyłam
Aguś,bywało ,że było więcej,ale nie narzekam,cieszę się że je mam
Iwonko,ale te grzyby to nie zbieram u mnie tylko w świętokrzyskim 200km ode mnie,jałowiec zawsze zbieram w jesieni
Ewuniu,cieszę się że udało mi się takie zamówić,tak bym chciała ,żeby któreś zakwitły na drugi rok,tak kocham piwonie
Marysiu,będę czekać na kwiaty z niecierpliwością,z grzybków też bardzo się cieszę
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Jeszcze tyle grzybków zebrałaś ?
u nas już koniec
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ty jesteś ciekawa, czy zakwitną nowe piwonie, a ja czy w końcu zakwitną moje stare. Już im odsłaniam kiełki jak mogę. Zobaczymy
-
koziorozec

Dorotko,mnie też zaskoczyły te zbiory grzybowe,jakby na mnie czekały,nawet miejscowi patrzyli ze zdziwieniem gdzie znalazłam te czerwone kozaczki bo oni zbierają tylko gąski
Gosiu,jestem dobrej myśli i może któraś zrobi mi miłą niespodziankę,sadzę je bardzo płytko,korzenie są trochę na wierzchu
Gosiu,jestem dobrej myśli i może któraś zrobi mi miłą niespodziankę,sadzę je bardzo płytko,korzenie są trochę na wierzchu
- iwona0042

No tak czy inaczej to u siebie, bo tam jak czytałam byłaś na swojej działeczce, tak?
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Martuś, a ja mam wrażenie, że u Ciebie takie zapachy roznoszą się pod domu prawie codzienniekoziorozec pisze:Joasiu,ja myślę że w każdym domu pięknie pachnie na święta![]()
(...)
Myślę, że te wszystkie umiejętności (mam na myśli gotowanie, zaprawianie) musiałaś wynieść z domu rodzinnego, dobrze zgaduję?
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Martuś jestem pod wrażeniem
tyle grzybów o tej porze, niesamowite!
Powiedz proszę w jaki sposób wykorzystujesz owoce jałowca?
Powiedz proszę w jaki sposób wykorzystujesz owoce jałowca?
-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
kapusta już u mnie ukiszona.....już mi się zamarzył podłoże z takim jałowcem ..mmmm uwielbiam
-
koziorozec

Iwonko masz rację ,ale nie jestem tam na co dzień i nie wiem jakie były przymrozki,ale muszę ci powiedzieć z doświadczenia,że grzyby i na mrozie rosną i czasem stoją takie zamrożone,że aż dziw bierze
Milenko,to prawda bo codziennie pali się w piecu drzewem i gotują się obiadki ,myślę że wszystko co robię wyniosłam od swoich dziadków i mój dom jest taki jaki był u nich,bo sama niegdyś się nad tym zastanawiałam skąd to mam, jeździłam do nich co prawda tylko w wakacje,ale zawsze byłam dla nich księżniczką i bardzo podobało mi się ich zachowanie i wielka pracowitość,dzięki której nigdy nie było biedy ,chociaż to bardzo odległe czasy,i bacznie ich obserwowałam,chociaż ich już nie ma ,a ja sama jestem babcią to kocham ich nad życie, ja z rodzicami mieszkałam w bloku ,kuchenka była malutka i nie było żadnej możliwości się w tym temacie rozwijać
Aniu,ja też jestem zdziwiona,a jałowiec wykorzystuje się do pieczeni ,podłoże, sosów ,ogólnie do różnych mięs
Alinko,podzielę się z tobą tym jałowcem ,gdybym wiedziała to przywiozła bym dużo bo było go pod dostatkiem
Milenko,to prawda bo codziennie pali się w piecu drzewem i gotują się obiadki ,myślę że wszystko co robię wyniosłam od swoich dziadków i mój dom jest taki jaki był u nich,bo sama niegdyś się nad tym zastanawiałam skąd to mam, jeździłam do nich co prawda tylko w wakacje,ale zawsze byłam dla nich księżniczką i bardzo podobało mi się ich zachowanie i wielka pracowitość,dzięki której nigdy nie było biedy ,chociaż to bardzo odległe czasy,i bacznie ich obserwowałam,chociaż ich już nie ma ,a ja sama jestem babcią to kocham ich nad życie, ja z rodzicami mieszkałam w bloku ,kuchenka była malutka i nie było żadnej możliwości się w tym temacie rozwijać
Aniu,ja też jestem zdziwiona,a jałowiec wykorzystuje się do pieczeni ,podłoże, sosów ,ogólnie do różnych mięs
Alinko,podzielę się z tobą tym jałowcem ,gdybym wiedziała to przywiozła bym dużo bo było go pod dostatkiem
- iwona0042

Wiem, wiem, Martusiu i ja zbierałam już mrożone grzybki, maślaczki
od razu do przeróbki i na sosik były 
-
koziorozec

Iwonko,grzybki są nieobliczalne nigdy nie wiesz gdzie i kiedy będą