I ja czekam na relację z remontu. Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę.
Wiejski ogród początki , radości i problemy
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiejski ogród początki , radości i problemy
Witaj Joasiu, piękna jesień u Ciebie. Jak mają się Twoje różyczki? Zrobiłaś im oprysk?
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Joasiu,miłej niedzieli życzę 
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie. Po spacerku po waszych ogrodach czas na mój ogród. Bardzo mały pracy włożyłam w prace na ogrodzie gdyż całkowicie pochłonięty wolny czas na rzecz usuwania kurzu .Liczne podkucia w ścianach narobiły sporą warstewkę kurzu. Ale to nie koniec, teraz wylewki a potem rigipsy mam nadzieje że Święta Bożego Narodzenia spędzimy w normalnych warunkach. To zależy od eMa szwagra jak się z tym upora. A teraz jest na delegacji w Krakowie więc tydzień czekania. Tyle z remontu a teraz czas na ogród.
Zastanawiam się dlaczego Berberys, Jaśminowiec i Tamaryszek bardzo słabo rosną, są posadzone pod ogrodzeniem , a po drugiej stronie ,sąsiad ma tuje, które wyglądają bardzo marnie i również maja słaby przyrost były sadzone w ubiegłym roku na jesień. Czy może to mieć wpływ na moje krzewy? Natomiast Forsycja rośnie bardzo ładnie.
Kilka fotek.
Będą truskawki

Maksio

Zastanawiam się dlaczego Berberys, Jaśminowiec i Tamaryszek bardzo słabo rosną, są posadzone pod ogrodzeniem , a po drugiej stronie ,sąsiad ma tuje, które wyglądają bardzo marnie i również maja słaby przyrost były sadzone w ubiegłym roku na jesień. Czy może to mieć wpływ na moje krzewy? Natomiast Forsycja rośnie bardzo ładnie.
Kilka fotek.
Będą truskawki

Maksio

- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Joasiu
jakiego pięknego psiaka masz! 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Joasiu coś się dzieje w Twoim ogrodzie truskawki kwitną , trawka zieloniutka - wiosna
Maksio przesłodki, i berberys też
Maksio przesłodki, i berberys też
- jode22

- Od: 22 lut 2011, o 14:07
Joasiu, jeżeli u sąsiada thuje słabo rosną a u ciebie krzewy też, to raczej nie sprawka złego wpływu na siebie, ale coś w glebie, a może jakiś ciek wodny promieniuje
. Pies piękny, lubię wilczury, są mądre i zrównoważone
.
- Joanna_68
- 200p

- Od: 3 lip 2008, o 20:42
Hej Asiu, u mnie truskawki też jeszcze na balkonie kwitną
Maksiu słodki
życzę postępu w remontach i żeby plany się spełniły. A co do roślinek, nie wypuszcza sąsiad jakich ścieków ( u mnie tak było)
Pozdrawiam Aśka
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Spryciarz Maksio wybrał najbardziej okrągły kamień, skoro poduszki nie dostał. 
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Mądra psina wie że głowa musi być zawsze wyżej 
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Oj nie zazdroszczę remontu, a jeszcze bardziej sprzątania już po.. Ale przeżyjesz jakoś, a potem będzie cudnie
Maksiu sobie poduszeczkę wynalazł
Zapatrzyłam się na Twojego berberyska, w pierwszej chwili myślałam, że to hortensja
Miss Feya to wysoka (podobno do 2 metrów) lilia orientalna, tak wygląda 
- terlica
- 500p

- Od: 24 mar 2013, o 07:26
Pies kochany! wygrywa!
A co do roślin ... Tuje jak były sadzone rok temu,to mogą tak mieć,że przyrost lichy. Tuja musi chwilę posiedzieć i ruszy z kopyta.
A może być inna przyczyna. A gdzie te rośliny rosną? pisałaś wcześniej,że masz generalnie podmokły teren. A rośliny za dużo wody też nie lubią.
Tak czy siak,przyrostem tuj bym się kompletnie nie przejmowała,jeśli rosną tam dopiero od roku.
Mokro?zła ziemia? zła wystawa?
A co do roślin ... Tuje jak były sadzone rok temu,to mogą tak mieć,że przyrost lichy. Tuja musi chwilę posiedzieć i ruszy z kopyta.
A może być inna przyczyna. A gdzie te rośliny rosną? pisałaś wcześniej,że masz generalnie podmokły teren. A rośliny za dużo wody też nie lubią.
Tak czy siak,przyrostem tuj bym się kompletnie nie przejmowała,jeśli rosną tam dopiero od roku.
Mokro?zła ziemia? zła wystawa?
Pozdrawiam-Ewa
- gosiaczek12a11
- 500p

- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Witam Asiu długo mnie nie było ale już się melduję
Czyż by się szykował drugi wysyp truskawkowy
oj zjadło by się takie świeżo zerwane , z krzaczka oj zjadło , berberys cudowny , kolory naszej polskiej jesieni są cudne. My z dzieciaczkami codziennie ze szkoły wracamy przez taki niewielki lasek który każdego dnia wygląda inaczej 
Czyż by się szykował drugi wysyp truskawkowy
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Joasiu
nie zazdroszczę remontu ale jak ja swój przypomnę to zawsze miałam przed światami. Zakładanie centralnego było kilka dni przed Bożym Narodzeniem a wody i robienie przyłączy w łazience przed światami wielkanocnymi.
Piesek śliczny jak pilnuje tego co pani zrobiła.
Nie wiem czy tuje mogą mieć wpływ na Twoje roślinki. Tym bardziej ze tuje też słabo rosną. Może ziemia im nie odpowiada albo przechodzi żyła wodna?
Taka piękna pogoda wiec się nie zdziwię jak pojawią się truskawki. Pozdrawiam cieplutko i miłego popołudnia życzę
nie zazdroszczę remontu ale jak ja swój przypomnę to zawsze miałam przed światami. Zakładanie centralnego było kilka dni przed Bożym Narodzeniem a wody i robienie przyłączy w łazience przed światami wielkanocnymi.
Piesek śliczny jak pilnuje tego co pani zrobiła.
Taka piękna pogoda wiec się nie zdziwię jak pojawią się truskawki. Pozdrawiam cieplutko i miłego popołudnia życzę
Ogród początki - zapraszam serdecznie