Pasja - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Pasja - cz.3

Post »

Dobry wieczór !
Dużo nie napiszę , bo zmordowana jakaś jestem /rodzinka przyjeżdża na majówkę i odgruzowanie chałupki mnie wykończyło, do tego mój młodszy wylał ok. 21.30 całą prawie butelkę coli na trotuar w kuchni więc zgrzytając zębami dygałam z mopem/ :evil:

Dziś ogrodowo było mało, z wyjątkiem zakupów u Melona :) Niewiele kupiłam, bo nie było tego co chciałam. Jutro wsadzę cząstkowo do jednej donicy. M zakupiwszy pilarkę oscylacyjną czy tam spawarkę :lol: męczył się z krzesłami dalej i ma szczerze dość...jeszcze nie zaolejowane, bo deszcz kropiący przegonił. A właśnie kiedy będzie można usiąść na takim krześle po olejowaniu?

Wieczorem tuż przed zmrokiem zastosowaliśmy Larvanem na opuchlaki. Dobrze by było gdyby w nocy spadł deszcz ;:108

Małgosiu Nutko dziękuję ;:196 Wiesz kochana, że nawet mi do głowy nie przyszło, żeby powąchać :lol: Środek na robale zastosowany! Prawdopodobnie sąsiedzi też mają i już wiedzą, że muszą pryskać :?

Aguś ;:168 też lubię patrzeć na zieleń po deszczu, u ciebie cudne widoki ;:oj Nie zdążyłam pochwalić :oops: Stokrotki wypatrzyłam w obi po 4,98 i nabyłam oczywiście.

Danusiu ;:196 dziękuję Nie udało nam się poleniuchować, bo szukaliśmy z M. kantówki do płotku, który osłoni kompost. Ale znaleźliśmy na szczęście ;:108

Marzenko udało się, nabyliśmy co trzeba ;:138 Teraz tylko trzeba znaleźć czas na to wszystko!

Anushka witam Cię bardzo serdecznie w moim ogrodzie ;:108 i zapraszam :)

Kasiek migdałek ma się cudnie jak zawsze, w tym roku , go przesadzimy ale chyba na jesieni dopiero, Susan jest nowa tegoroczna, bo poprzednia zeszłej majówki nie przetrwała , ale rośnie i żyje w kącie....tylko w formie kikuta
A glicynia... ma Kaśku kilka dosłownie pąków, nie można tego porównać jednak do tego co twoja wyczynia ;:215

Zeberko dziękuję za uznanie, sasanki to tegoroczny nabytek :)

Kasiu shida tulipanki właśnie zauważyłam, że przekwitły. Jak przekwitnie wszystko to pójdą do gruntu, a w skrzynię wsadzę pomidorki koktajlowe ;:138 Białe szafirki urzekły mnie w zeszłym roku i mam już klika na rabatach. Migdałkowi zaś musimy znaleźć inne miejsce, bo pod wiata strasznie jest maltretowany i mój M. bardzo się denerwuje z tego powodu :? Faktycznie trudno się drzwiczki otwiera...

Na tym koniec kochane dobranoc! Fotek nie mam siły już dziś wrzucić ;:139
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Cześć Kasiula. Urlopujesz się w długi weekend? Ja siedzę w domu w dni wolne, a raczej w rabatkch jeśli pogoda na to pozwoli :roll:
Mój migdałek już prawie kwitnie, chociaż cieszą mnie również różowe kuleczki. Kurcze szkoda, że to tylko takie ciach-prach i będzie po kwitnieniu :(. Twoje donice aż kipią od kwitnących roślinek ;:oj
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p
Od: 27 mar 2012, o 21:14

Post »

pięknie wykonane obrzeża trawników :shock: naoglądałam się tego na ogrodowisku , mistrzostwo świata :wink:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie dziewczyny, pogoda taka sobie , dobrze, że łeb nie nawala :D
Ogrodowo mało się działo, tzn ja mało robiłam za to M, udzielał się aktywnie: dokończył olejowanie mebli, ale niestety musimy dokupić oleju w ciemnym kolorze, bo po oleju bezbarwnym nie są jednolitej barwy :? . Ale to dopiero po długim weekendzie, bo chcieliśmy je zabezpieczyć po szlifowaniu, żeby można było na nich usiąść. Jutro goście więc wiecie...
Potem odbyło się pierwsze koszenie trawki i wygląda pierwszorzędnie jutro obfocę ;:173
Ja obsadziłam główna donicę...ale jeszcze nie dokończona bo nie było białych pachnących surfinii jak dokończę to obfocę.

Madzia majówkuję się po warsiawsku :;230 Gości oprowadzam, a jest dużo atrakcji ;:108
cudnie kwitnie mi czereśnia, za chwilę migdał, dwa lilaki, mahonia, wiśnia piłkowana już rozchyla pąki i śliwa wiśniowa :) No i karoliński roduś od Jule ;:138

Anushka to proste jak noga od stołu ;:306 , tylko potrzebny jest fachowy sprzęt!

Jutro dorwę lepszy aparat i będziecie podziwiać. ;:173
Paaa.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przylazlam zobaczyc Korolinskiego, bo jestem bardzo ciekawa jak to cudo wyglada ale widze, ze jeszcze fot nie wstawilas, to poczekam.
Moje Rh drobnokwiatowe i azalie wygladaja tragicznie ... jednak u mnie kwasnoluby nie daja rady. No nic, nie mozna miec wszystkiego.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu :wit
Od pewnego czasu zwiedzam Twoje wątki ogrodowe. Dziś dotarłam do końca więc najwyższy czas się odezwać i przywitać :wit
Spacer był prawdziwą przyjemnością :D Masz śliczny ogród i robisz przepiękne zdjęcia, wspaniałe ujęcia, które budzą zachwyt :D Uwielbiam wątki, w których można natrafić również na migawki z domu, ozdoby, dekoracje..... u Ciebie to znalazłam i jestem zachwycona :D
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu, jadąc autem oglądam się na wszystkie strony tak pięknie wszystko kwitnie. Migdałka mamy na podobnym etapie rozwoju-wkleiłam u siebie świeżyznę :uszy
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Kasiu! Mnie także bardzo się spodobała Twoja wiosenna kompozycja w donicy. Sasanki młode, ale ładne. Ja jakoś nie mam do nich szczęścia. A z białych szafirków jesteś zadowolona?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasieńko melduję, że w końcu wzięłam się w garść i otworzyłam wątek ;:170
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasię goście wciągnęli. Fotek nie ma kiedy wstawić.
Ciekawe, że znalazłaś opuchlaki w conice. Nie słyszałam, żeby lubiły iglaki. Raczej rododendrony. A dziury w liściach robią też mrówki i osówki.
No, ale jeśli znalazłaś dorosłe owady, to znaczy że są
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie, majówkowo-gościowo było u mnie i niestety nie odwiedzałam waszych cudnych ogrodów, ale mam nadzieję to odrobić ;:173

Troszkę udało mi się uchwycić wiosny u mnie.
Julka zgrzebałam się okrutnie ale już wstawiam:
Oto twój prezent dla mnie :)
Obrazek

Obrazek

Moje azalie też odżywają po zimie ;:219 , dokupiłam im towarzystwo (całe 13,50 zł)
Obrazek

Witam Cię Agness, ciesze się, że Ci się u mnie podoba ;:168 Takie tam przysegmentowe maleństwo :wink:
Ale miło mi będzie jak będziesz zaglądać ;:108

Madziulka, mój migdał już się rozwija...Wieczorkiem zajrzę do Ciebie ;:108
Obrazek

Iza dziękuję, już za chwileczkę, będzie po kompozycji :lol: tulipanki przekwitły, szafirki lada szelest. Ale zaczynam komponować na nowo. Już czekają w kolejce:
heliotropy
Obrazek

A tu częściowo posadzone kocanki, trawki i stokrotki afrykańskie
Obrazek

Białe szafirki, mnie samą zaskoczyły, bo zapomniałam, że je mam :lol: Ale tak są urocze, szczególnie obok niebieskich ;:173

Iwonko, już do Ciebie zajrzałam :), no wreszcie!

Małgosiu całkowicie nie było szans... ;:185
Opuchlaki się tam tylko ukrywały...niestety dorosłe osobniki przezimowały i wyłapuję je ręcznie. Larvanem zastosowałam, warunki były idealne , bo lało non stop. Nicienie powinny zeżreć larwy opuchlaków.

I reszta mokrej i pochmurnej wiosenki:
czereśnia
Obrazek

wiśnia piłkowana
Obrazek

wiśnia śliwowa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jej Kasiu może i troszkę mokra ta wiosna ale za to jaka kolorowa! ;:oj
jej pięknie Ci kwitnie migdałek bo mój zakwitnie tylko 2 czy 3 kwiatkami góra.......chyba przemarzł ;:174
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, widzę, że masz już za sobą jedną z najprzyjemniejszych wiosennych robótek, a mianowicie obsadzanie donic. Jak zwykle wszystko masz pięknie i estetycznie dobrane. Ja dopiero dzisiaj kupiłam jednoroczne sadzonki, a więc jestem bardzo opóźniona w stosunku do was. No ale za to cała przyjemność jeszcze przede mną :heja
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, rewelacyjne zdjęcia, a kompozycja w skrzyni stokrotek afrykańskich, kocanek i traw mistrzowska ;:167
Mam nadzieję, że uda Ci się walka z opuchlakiem...

Dziękuję za przesympatyczne jak zwykle dzisiejsze spotkanie i piękny upominek ;:196
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie, dziś odpoczywałam po majówce :lol: Ale dałam radę wsadzić malutką sadzonkę bzu w kolorze ciemnego fioletu, wsadziłam ją pod nogami bzu bladofioletowego. Może ten duet się sprawdzi. Zrobiłam też dwa szpalerki ze smagliczki fioletowej :D, przycięłam suche gałązki krzewuszki i stwierdziłam, że chyba mi padła winorośl :evil:

Marta mój migdałek ma doskonałą miejscówkę, osłonięty od północy ścianą, a od południa nagrzewany przez słoneczko :)
Zawsze pięknie kwitnie ;:173

Wandziu jeszcze nie do końca... jeszcze mi kilka donic zostało. Dwie drewniane skrzynie i ceramiczne...Mam już czym, ale pogoda odstrasza :? Mam wrażenie, że przez brak słońca i tak nic nie rośnie...Więc nadgonisz z pewnością ;:168

Aguś dzięki ;:196 Ze zdjęć nie jestem do końca zadowolona, bo dawno tym aparatem nie robiłam fotek, i do tego było mokro i nie mogłam wyłapać ostrości tak jak chciałam ;:223 To ja dziękuję za spotkanie i za pomidorki ;:138 Jutro je sadzę ;:173 Wyobraź sobie, że ledwo weszłam na podwórko już dwie sąsiadki dostały po doniczce :lol: Bardzo się u Was odprężyłam i dało mi to siłę do spędzenia 1,5h w krzakach ;:306 Mianowicie ściągałam z nich opuchlaki, ok 30 sztuk obrzydliwych robali....musiałam je ukatrupić. Brrrr...
Jutro czuję, że zrobię powtórkę z rozrywki...wątpliwej co nieco :;230

Pozdrawiam i dobrej nocki życzę :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”