Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Post »

Denerwujące są te ograniczenia uśmieszków, przecież nie będę ich liczyć.
Jak podzieliłam post na dwie części to koniecznie muszą mi je połączyć w jeden i ciągle źle to wychodzi, jestem wściekła ale cóż na to poradzić. ;(
Olu ten szpaler to są jałowce chińskie ale jakiej odmiany to nie pamiętam :oops: może Spartan ;:131
Czy sprzyja chorobom grzybowym to nie wiem, nie zauważyłam związku. Co do cięcia i przemarzania to są różne szkoły ale od zawsze pamiętam że moja babcia cięła, moja mam też i specjalnych strat nie było. ale teraz są tak różne róże, nawet bardzo delikatne że pewna nie jestem, zobaczymy wiosną. :roll:
Aniu moja White New Dawn to jest raczej przypuszczenie a nie pewność że ona to ona. Kupiona kilkanaście lat temu w markecie i z tego co pamiętam to jako New Dawn, wyszła prawie całkiem biała więc to raczej White. Za te wszystkie lata przemarzła mi dwa razy. Za pierwszym razem dosadziłam obok czerwoną a ona dość ładnie odbiła i wyrosła wielka, zdjęcie z 2008 roku
Obrazek

Potem zmarzła w zimie 2009 na 2010 i dość ładnie odbiła czego wcale się nie spodziewałam i nawet zakwitła we wrześniu, ciągle jest opisana jako New Dawn ale do końca nie jestem pewna co ona za jaka jest. :roll:
Obrazek

Anetko mnie Westerland wymarzł do ziemi tylko raz, zimą 2010 na 2011 a nie tej najgorszej zimy stulecia. W 2010 już w czerwcu kwitł na dość długich pędach
Obrazek
W zeszłym roku byłam skłonna go wykopać ale to jest stary wielki krzaczor i pewnie nie dałabym rady go eksmitować, podobnie jak różę podejrzaną o bycie White New Dawn, dałam spokój i ładnie teraz rosną obie. :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie też mrozi... Ale sprytnie zdążyłam w sobotę przed konkretnym przymrozkiem przenieść doniczkowce do domu i na parapetach mam czerwone pelargonie :tan Kwitnie także datura w pokoju. Jednak dalie zostały w gruncie, mam nadzieję, że będą jeszcze żywe :oops: Powinnam była wykopać je tydzień temu.
Róż nie tykałam, zetnę te, które zmarzły :( Mary Rose wygląda nadal dobrze.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majeczko, to zdjęcie zapisałam i będę na nie jeszcze nie raz spoglądać w chwilach ogrodniczego zwątpienia :shock:
Cóż to za cudo ;:180 Czy ja kiedyś doczekam się takiego okazu New Dawn...? Brak słów, wspaniały okaz... ;:196
edulkot pisze: Obrazek
Mam nadzieję, że pogoda dzisiaj lepsza u Ciebie, weekend ma być pogodny ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O matko, Majka ale masz okaz White New Dawn. Przepiękna ;:167 , u mnie patyczek 60 cm, który zakwitł jednym kwiatkiem, wierzyć się nie chce, że może taka urosnąć. :roll:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Majeczko, Beatka ma rację przepiękny okaz White New Dawn ;:167 ;:167 ;:167
Marzy mi się taka królowa gdzieś na środku trawniczka zupełnie poza rabatą różaną.
Czekasz Majeczko na różyczki, a dołeczki już przygotowane :D
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Oj Majutek ja to sama jestem od wszystkiego i od ogrodkowego i od domowego i od urzedowego i papierkowego i od remontowego - wymyslec, nagrac, zakupic, przypilnowac i wszystko takie tam tez :lol: Ale jak my nie poradzimy, to kto poradzi :twisted:
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Witam wieczorową porą, mało kiedy mi się to przytrafi więc spaceruje po Waszych ogrodach i podziwiam, podziwiam a jest co oglądać ;:215
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Majeczko i znowu dołki szykujemy. Jak szybko ten rok minął.... Pięknie kwitnie u Ciebie trawa -na zdjęciach jesiennych wspaniale się prezentuje no i masz przecudne chryzantemy- to takie zimujące w gruncie? czy nowe nabytki?
Pozdrawiam Ida
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Majeczka ;:196 Dzięki wielkie za patyczki , trzymaj kciuki aby sie przyjeły ...jak na razie wszystkie od Julki sie puszczają :idea: Miłego słonecznego dnia ;:196 u mnie ładnie sie zaczyna ;:3
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I znowu zaniedbuję swój wątek :oops: ale tak jakoś tyle spraw na głowie że nie mam głowy do pisania. ;:185
Pogoda nawet dość znośna, przymrozków brak i chyba nawet pączki róż nie zmarzły, zobaczymy czy rozkwitną. ;:173

Ewa więcej szkód narobił śnieg bo był bardzo ciężki niż mrozik który nawet nie do końca zwarzył dalie, pelargoniom nic nie jest i nadal kwitną. ;:173
Kasiek a co to za zwątpienia ogrodowe :?: doczekasz się jeszcze ładniejszych egzemplarzy New Dawn na łukach i to ja będę podziwiać Twoje okazy, ta rodzina róż tak ma - rośnie bez opamiętania. :;230
Beata jak Twój patyczek osiągnie pełnoletność to też będziesz z niego dumna :uszy mój okaz to stary krzak dlatego tak ładnie kwitnie. ;:173
Majeczko to sobie zafunduj taki okaz na trawniczku ale dla Twojego klimatu to chyba White New Dawn nieodpowiednia. ;:173
Dołeczki jeszcze nie gotowe ;:185
Jula ;:168 tak to jest jak kobieta zostaje sama na gospodarstwie domowym, musi się znać na wszystkim. :twisted: Ja to mam już za sobą i nawet po urzędach nie muszę jeździć ale w domu to muszę sama wszystkiego dopilnować i zrobić. :wink:
Irena spaceruj do woli skoro spać nie potrafisz, mnie jakoś ostatnio zegar się rozregulował i stale śpiąca jestem. ;:219
Ida te chryzantemy już zimowały w gruncie przynajmniej jedną zimę i ładnie się rozrastają. Przed śniegiem je okryłam i teraz cieszą moje oczy swoimi kolorami. Trawa to bardzo stara rozsadzona wielka kępa rozplenicy japońskiej, jej zima też nie straszna. ;:333
Dorota cieszę się że dotarły, trzymam kciuki ;:215 będzie dobrze pod Twoim czujnym okiem. ;:215
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Majutek, fajnie, że się odezwałaś ;:168
Ja też nie mam czasu na forumową aktywność... chodzę, zaglądam, rzadziej piszę... taki czas, że trzeba jeszcze ogród i dom ogarniać, a pracy w jednym i drugim od groma...
Przesadzałam dziś róże, w tym te ze skrzyń drewnianych... bardzo się rozrosły, więc w gruncie będzie im jeszcze lepiej...
Spokojnej nocy!
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś ;:196
Różyczkom lepiej w gruncie niż w ograniczonym naczyniu. Wiem coś o tym jak wyłażą im korzenie dziurami, piszę niżej, one mają długie korzenie z natury. ;:173

Fajny był dzisiaj dzień choć z rana zapowiadał się nie za bardzo. Udało mi się posadzić na stałe miejsca wszystkie róże które cały sezon rosły w doniczkach czyli aż 4 róże kupne oraz jedną moją ukorzenioną Therese Bugnet. W sezonie doniczkowe miałam wkopane do gruntu żeby lepiej się trzymały i nie były narażone na wysychanie. Jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam te korzeniska wyłażące z donic przez otwory. ;:oj Tak wyglądała Therese B. a to dopiero jeden sezon od wsadzenia patyczka do ziemi.

Obrazek długie i mocne nowe pędy i

Obrazek wyłażące korzenie

Pozostało mi wykopanie 23 dołów i mogą przychodzić różyczki. :uszy
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Majka ja swojego ukorzenionego patyczka Tereski posadziłam przed siatkę od strony podwórka , a tam może sie rozłazić .Jednak chyba w donicy szybciej sie porządnie ukorzenia .Pracowity miałaś dzionek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

A ja znowu zauwazylam ze rozyce w donicach duzo lepiej sie korzenia - tz w moich duzych donicach.
Niedawno przesadzalam pare gruntowych w inne miejsca a ostatnio lidlowskie i Heritage z donic do ziemi i te mialy zdecydowanie wieksze korzenie az bylam sama zdziwiona.
U mnie dzisiaj bylo bardzo-bardzo przyjemnie i tez troche poprzesadzalam a teraz leje deszcz, to podleje wszystko i bedzie gitara :heja
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Majeczko mnóstwo masz sadzenia przed sobą :D powstaje coraz bardziej różany raj :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”