Między blokami
- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Między blokami
aj, aj szkoda że cudza takie możliwości utracone 

-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochane, ale za to mniej do plewienia ...
Teraz tego nie widać, ale tam jest sporo drzew owocowych, a przy nich trzeba wygospodarować miejsce na drabinę do zbioru. A niedawno było ich jeszcze więcej, bo przez ostatnie 2 lata pod topór poszło kilkanaście. A z nieowocowych rośnie ... metasekwoja.
Igo, robimy z Ewą rewolucję. No, może ewolucję. A dogadać się muszą 4 osoby. I na dodatek chcemy mieć ogród przyjazny dla kręgosłupa, bo latka lecą, i wygodny dla M z kosiarką (już parę hortensji i nie tylko skosił). Zagroził, że inaczej mamy same kosić. A ja zbyt robotna nie jestem.
Ewo, nie mogę znaleźć Twojego aktualnego wątku.
Aniu, pewnie, że ją lubię, ale wolałabym, żeby nie była taka oszczędna.
Tej grządki jakoś nie lubiłam, ale widzę, że powoli sie zapełnia. Jeszcze parę kolorowych żurawek i chyba będzie ładna cały sezon, zwłaszcza, że potem zakwitną irysy, lilie, urosną funkie. A w zeszłym roku już chciałam ja całą przerobić.

Część skalniaka, która jest właśnie w trakcie przemeblowania, budzi się do życia.
A to moje ulobione miejsce skalniakowe. Mgłabym bez przerwy przyglądać sie tym kamieniom i obrastajacym je roślinom.

Teraz tego nie widać, ale tam jest sporo drzew owocowych, a przy nich trzeba wygospodarować miejsce na drabinę do zbioru. A niedawno było ich jeszcze więcej, bo przez ostatnie 2 lata pod topór poszło kilkanaście. A z nieowocowych rośnie ... metasekwoja.
Igo, robimy z Ewą rewolucję. No, może ewolucję. A dogadać się muszą 4 osoby. I na dodatek chcemy mieć ogród przyjazny dla kręgosłupa, bo latka lecą, i wygodny dla M z kosiarką (już parę hortensji i nie tylko skosił). Zagroził, że inaczej mamy same kosić. A ja zbyt robotna nie jestem.
Ewo, nie mogę znaleźć Twojego aktualnego wątku.
Aniu, pewnie, że ją lubię, ale wolałabym, żeby nie była taka oszczędna.
Tej grządki jakoś nie lubiłam, ale widzę, że powoli sie zapełnia. Jeszcze parę kolorowych żurawek i chyba będzie ładna cały sezon, zwłaszcza, że potem zakwitną irysy, lilie, urosną funkie. A w zeszłym roku już chciałam ja całą przerobić.

Część skalniaka, która jest właśnie w trakcie przemeblowania, budzi się do życia.

A to moje ulobione miejsce skalniakowe. Mgłabym bez przerwy przyglądać sie tym kamieniom i obrastajacym je roślinom.

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Patrząc u Ciebie zastanawiam się, gdzie by to wcisnąć tak nisko szczepioną brzózkę.
Cudna jest, moja wysoka, trzeba głowę zadzierać. 

-
Nasza jest niska, bo większa nie weszła do samochodu. A maszyce są na wysokości oczu.
A ja się zastanawiam gdzie by tu zrobić bramę z grabów, bo 20 czeka w doniczkach, a w miejscu planowanego grabowego żywopłoty Pan Staszek T. zrobił żywopłot z forsycji z odzysku, który ładnie się zazielenia.
A ja się zastanawiam gdzie by tu zrobić bramę z grabów, bo 20 czeka w doniczkach, a w miejscu planowanego grabowego żywopłoty Pan Staszek T. zrobił żywopłot z forsycji z odzysku, który ładnie się zazielenia.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Grządeczka jest śliczna, a Ciebie łapki swędzą 
Moja brzoza jest szczepiona tak nisko z tego samego powodu, co u Ciebie
Z grabem też kombinuje. Może nie bramka, ale taki płaczący, z czerwonymi liści i owszem

Moja brzoza jest szczepiona tak nisko z tego samego powodu, co u Ciebie

Z grabem też kombinuje. Może nie bramka, ale taki płaczący, z czerwonymi liści i owszem

-
Aniu, tylko ja już mam 20 sadzonek grabu w ogrodzie. Takiego na żywopłot.
A poza tym chyba po 10 róż pomarszczonych, ałyczy i tarnin. Zapomniałam odwołać zamówienie.
Wsadziłam je do doniczek i czekam na pomysł. Na szczęście chyba tylko jedna ałycza się ruszyła. Może reszta nie przetrzymała podróży. Ale graby żyją na pewno, róże i tarnina chyba też. No miał być żywopłot...

A poza tym chyba po 10 róż pomarszczonych, ałyczy i tarnin. Zapomniałam odwołać zamówienie.
Wsadziłam je do doniczek i czekam na pomysł. Na szczęście chyba tylko jedna ałycza się ruszyła. Może reszta nie przetrzymała podróży. Ale graby żyją na pewno, róże i tarnina chyba też. No miał być żywopłot...
-
No, chyba buk, bo o nim ostatnio rozmawiałyśmy z Anią. Podpatrzyłam u Tereni (Stilla z Cieszyna pokazuje jej ogród, bo Terenia nie ma wątku).
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Oczywiście buk
Lekko mi się od tego przepracowania pomieszało

-
Na bukową bramę to ja już mam miejce upatrzone. Nawet wiem, które kamienie ze skalniaków będę musiła usunąć.
Czekam tylko jak puszczą liście, zeby nnie kupować kota w worku.
Czekam tylko jak puszczą liście, zeby nnie kupować kota w worku.
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Widziałam taką "podwójną" bramkę u Marty - koziorozca (z buków i grabu) i też nabrałam chęci. Mam nawet miejsce. Tylko muszę pozbyć się jednego iglaczka
A skalniak pokazuj jak najczęściej, bo jest fantastyczny 

- oxalis
- 1000p
- Od: 24 mar 2012, o 00:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rabatka z brzózką w roli głównej robi na mnie wrażenie
.
Po pierwsze...nigdy chyba nie pokazywałaś jej w całości
, po drugie jest ślicznie ukwiecona, a po trzecie mam sentyment do form tworzących takie parasole
.
Jak bardziej zarosną to można się pod nimi chować
i nikt człowieka nie znajdzie 

Po pierwsze...nigdy chyba nie pokazywałaś jej w całości

Jak bardziej zarosną to można się pod nimi chować

- Ewelina7
- 200p
- Od: 28 mar 2012, o 23:28
Brama z grabów? Zapowiada się świetnie, ciekawa jestem efektu. Brzózka na rabacie śliczna, piękny skalniak; dobrze, że pokazujesz więcej ogrodu.
Byłam w sobotę na targu w Lipniku, przelotem co prawda, ale kilka drobiazgów wpadło w ręce. Sympatyczny ten targ, a jeśli chodzi o miejsca do parkowania, zdecydowanie bije ten na Lompy na głowę.
Byłam w sobotę na targu w Lipniku, przelotem co prawda, ale kilka drobiazgów wpadło w ręce. Sympatyczny ten targ, a jeśli chodzi o miejsca do parkowania, zdecydowanie bije ten na Lompy na głowę.
Ewelina
Mój mały ogród...
Mój mały ogród...
-
Milenko, podeślij mi wątek Marty-Koziorożca.