Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Post »

Witaj Agusiu wieczorową porą, a może już nocną, bo pewnie, co niektórzy są już w łóżeczkach ;:196
Nadrabiam zaległości na wątkach, ale Twojego w pierwszej chwili nie poznałam :shock:
Dopiero po głębszej lekturze dowiedziałam się skąd te zmiany. No, no, no... plany ambitne, ale wykonalne.
Ciekawa jestem efektu, ale to dopiero w przyszłym roku. Teraz chciałabym zobaczyć Cię w szlafroku i oczobijnym szalu ;:224
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witam wszystkich :)
Iwonko, dzień dobry :) 22-ga to jeszcze dla mnie wczesna pora, ale wczoraj nie miałam weny na forumową aktywność... plany ogrodowe są, ale czy uda się je zrealizować, zobaczymy... nie omieszkam się z Wami konsultować :)
Robercie, co mi przysżło do głowy, żeby nazywać Cię Ryszardem - doprawdy nie wiem... wybacz pomroczność jasną ;) ja już coraz starsza się robię... :) absolutnie mnie nie uraziłeś brakiem sympatii do kociaków - nie wszyscy wszystko muszą lubić :)
Gosiu, masz na myśli, że w ogrodzie tak pusto i smętnie, że tylko oczobijny szlafrok przyciąga wzrok? ;) dużo w tym prawdy ;)
Izuś, dzięki... ja też, jak my wszyscy, już czekam na wiosnę... bez względu na to, czy plan z paleniskiem się zrealizuje...
Majeczko, pogoda cały czas nam sprzyja... oby tak dalej do grudnia, a potem już będzie z górki :) odpowiadając na Twoje pytanie o hortensje ogrodowe - wszystko zrobiłaś prawidłowo... kopczyk z kory lub ziemi wystarczy, nie trzeba ich owijać... kwiaty usuwa się wiosną... powodzenia!
Aga, witaj... muffiny wyszły bardzo smaczne - dodałam trochę rozgniecionego banana i pozostały wilgotne, jak lubię. Murzynek z jabłkami - mniam mniam...
Julka, ja jeszcze nie mam Edelweiss, ale fajnie, że masz z nią dobre doświadczenia... u mnie też wciąż kwitnie kilka niezmordowanych róż :) na muffiny i pyszną kawę zapraszam zawsze :)
Tajeczko, a cóż to za dietą się katujesz? :) ja też powinnam się pozbyć kilku kg, ale jakoś mi nie wychodzi... dziękuję jak zawsze za odwiedziny i miłe słowa pod adresem jesiennego ogródka ;:196

miłego dnia wszystkim!
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

:wit Aga !
A gdzie fotka w szlafroku ? ;:224
Cudowne zbliżenia roślinek ;:63 ;:63 Nawet późna jesień jest piękna !
Fajnie, że coś nowego kombinujesz w ogrodzie i dobrze, że Twój M. chętny, bo mój coraz bardzej leniwy się robi ;:14
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
x-ag-a
---

Post »

Gat, fotkę w szlafroku może mi ewentualnie cyknąć któryś z sąsiadów, bo jak wychodzę rano do ogrodu, to moi domownicy zazwyczaj przekręcają się na drugi bok ;)
mam nadzieję, że razem z M. uda nam się wiosną wybudować to palenisko... ale gdzie nam do Twojej cudnej budowli! :)
dobrego dnia :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agus, Edelweiss nie bedzie w Twoim typie :wink: To taka luznoplatkowa rozyca ala Schneewittchien, tylko forma rabatowa. Jest bardzo podobna do tej drugiej, tylko ma ciut ciemniejsze liscie i platki nie sa tak snieznobiale jak u Iceberg.
Mam jeszcze podobna Princess of Wales ale jej kwitnienia nie widzialam, bo cos mi kiepskawo rosnie i nie kwitla jeszcze. Ale jej wybaczam, bo sierpniowa jest.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Aga, fotki przecudne, a niedzielna pogoda była po prostu jesiennym marzeniem. My już z M poubieraliśmy roslinki, niektóre róże również-jest ich niewiele, a poza tym niektóre nie wymarzają, chociażby moja olbrzymka :D
Trzymam kciuki za budowę paleniska, bo inspiracje bardzo, bardzo ciekawe
x-ag-a
---

Post »

Juleczko Ty ma, a właśnie że Edelweiss i jej pokrój bardzo mi się podoba... to prawda, najbardziej lubuję się w upakowanych kwiatach, ale taki luźny układ płateczków też jest ok ;) poza tym, gust mi się dopiero wyrabia, nie oszukujmy się ;)
Magda, kciuki za ognicho się przydadzą - dzięki ;:196 wiesz, że ja jeszcze nie opatulałam żadnych roślin - tylko róże mają kopczyki... zobaczymy czy ubranka w ogóle będą konieczne...

jutro środa, już z górki i weekend :)
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu w moim ogrodzie róża Edelweiss rośnie już od dawna, ale niestety łapie czarną plamistość.
Nie pozbywam jej się jednak, gdyż ma piękny, nie banalny kolor.
Ja tak bardzo nie katuję się dietą.
Wyeliminowałam z niej jedynie słodycze, ograniczyłam pieczywo i ziemniaki.
Nadrabiam warzywami, chudym mięsem i chudym nabiałem.
Moja Siostra zawsze mówi, że środa minie, tydzień zginie, więc jeszcze tylko jutro. :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---

Post »

Tajeczko, to prawda, Edelweiss może się podobać... czy do mnie trafi, nie wiem... mam już mocno zapełniony kajet i w pewnym momencie powinnam zastopować... chociaż własnie dyskutując z M. na temat absurdalnosci faktu, ze będę musiala pracować do 67 roku zycia uslyszalam, ze on wezmie na siebie ten ciezar po to, bym mogla do woli grzebac w ziemi ;) dodal, ze - poniewaz nasza dzialka nie jest z gumy - zrobi mi drugie pietro ogrodu, bym mogla sie spelnic, a na dole pozostana rosliny cieniolubne ;) wiec chyba nie musze sie zbytnio ograniczac z rozami :lol:

a mówiąc poważnie, to i mnie się taka dieta przyda... nie wiąże się z dużymi wyrzeczeniami, a na pewno wraca uczucie lekkości...

dla Ciebie Tajeczko i pozostałych gości, jedna z moich cudnych ulubienic:

Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus, to prawda ze na poczatku gust sie musi wyrobic. Ja jakos tez pare tych napakowanych u siebie mam ... chociaz nadal mnie do tych luznych ciagnie.
Taja, to kurna mnie nie pocieszylas. Moja zdrowa na razie, do tej pory liscie ma ladne ale ja ja kupowalam ze wzgledu na ADR, jak szukalam bialej rabatowki, bo myslalam ze bedzie okazem zdrowia. Ale zobaczymy co z nia dalej bedzie.
Jak bedzie cos lapala, to zamienie ja na Aspirinke 8-) no na samym widoku nie moze chorowitosc rosnac :wink:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu dziękuję za cudną Aspirin. ;:196
Nie mogę sobie darować, że wiosną jej nie kupiłam, jesienią już nie było.
Emeryturą się nie martw kochana, myślę, że jesteś jeszcze młodą osobą. :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguniu ogród o tak wczesnej porze jest cudnie spokojny a Twoje zdjęcia mistrzowskie. ;:138 ;:138 ;:138
Pewnie już opanowałaś zdolności nowego aparatu i będziesz nam pokazywać coraz bardziej artystyczne zdjęcia. ;:63
Aspirinka cudna. ;:167
X_Ro-a

Post »

edulkot pisze:Aguniu ogród o tak wczesnej porze jest cudnie spokojny a Twoje zdjęcia mistrzowskie. ;:138 ;:138 ;:138
Pewnie już opanowałaś zdolności nowego aparatu i będziesz nam pokazywać coraz bardziej artystyczne zdjęcia. ;:63
Wszystko to co chciałam powiedzieć zostało już przez innych napisane :cry: Aguś, tylko patrzeć i zazdrościć( nie mylić z zawiścią :wink: )
Jedno z palenisk zapisane i wiosną do realizacji.Liczę, że jeszcze masz jakiś zapas fotek na zimę :?:
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aga Aspirynka śliczna :lol:
Od razu cieplej się robi jak się patrzy na taką królewnę ;:108
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Palenisko z pewnością będzie bardzo, bardzo w dobrym stylu, tak myślę:) :)
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”