Jaśminek pięknie się prezentuje ze swoimi ślicznymi liśćmi, co to będzie jak jeszcze zakwitnie
Storczyki Katarzynki cz.II
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Katarzynki cz.II
Kasiu, ten koliberek jest wprost uroczy
Jaśminek pięknie się prezentuje ze swoimi ślicznymi liśćmi, co to będzie jak jeszcze zakwitnie
Kasiu ja polecam equestrisa albe może w niedzielę zrobię zdjęcie (mam wolne) -kwitnie mi na 3 pędach do tego ten najmłodszy ma 3 rozgałęzienia co wprawiło mnie w zachwyt
.
Powiem szczerze, że bardzo podobają mi się equestrisy mam 3 (alba, zwykły i orange -te dwa ostatnie to sadzonki) a na Koliberka to ja już mam ochotę
Bellina to uparta Dziewczyna
ciesze się, że Twoja się coś ruszyła 
Powiem szczerze, że bardzo podobają mi się equestrisy mam 3 (alba, zwykły i orange -te dwa ostatnie to sadzonki) a na Koliberka to ja już mam ochotę
Bellina to uparta Dziewczyna
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Lidzia a łap tego bakcyla
będę podpowiadać, co wiem .Wiesz przesadza się w miarę potrzeby jak korzenie są duże ,już nie mieszczą się w doniczce ,albo podkład się rozsypie ,znaczy miał się z kory zrobi .
Lucynko ja już doczekać się nie mogę kwitnienia Jaśminka tym bardziej że myślałam że będę musiała długo dłużej czekać na pęd .A z tego co pamiętam bardzo podobały mi się jego kwiatuszki
Julitkoto jest strasznie zaraźliwe ,ja już mam swojego ROSE i marzy mi się jakiś następny . Ty masz już chyba wszystkie możliwe i proszę może i rose też do Ciebie zawita
Wiesz z tą moją belinką to może mi się tylko wydaje choć jakby ciut urósł pędzik .Będę za jakiś czas porównywała na fotkach
Lucynko ja już doczekać się nie mogę kwitnienia Jaśminka tym bardziej że myślałam że będę musiała długo dłużej czekać na pęd .A z tego co pamiętam bardzo podobały mi się jego kwiatuszki
Julitkoto jest strasznie zaraźliwe ,ja już mam swojego ROSE i marzy mi się jakiś następny . Ty masz już chyba wszystkie możliwe i proszę może i rose też do Ciebie zawita
Wiesz z tą moją belinką to może mi się tylko wydaje choć jakby ciut urósł pędzik .Będę za jakiś czas porównywała na fotkach
Kasiu equestrisami zaraziłam się od Dorotki jak byłam u niej pierwszy raz i zobaczyłam je na żywo.
Forum i reszta Towarzystwa też ma swój wkład
, ale jakoś nie boleje nad tym
Bellina urzekła mnie swoimi kwiatami więc ją mam, ale przez swoją nieuwagę bym ją straciła na szczęście z Waszą pomocą żyje i ma się super
na razie pozostaje mi jednak podglądać Twoją i liczyć na kwiatki 
Forum i reszta Towarzystwa też ma swój wkład
Bellina urzekła mnie swoimi kwiatami więc ją mam, ale przez swoją nieuwagę bym ją straciła na szczęście z Waszą pomocą żyje i ma się super
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
katarzynka575
- 1000p

Justynko myślę że nie, choć zobaczymy jak warunki będą odpowiadać temu ,jeśli będą to na pewno będzie ich kilka
Julitko jaką ma siłę rażenia to forum coś wiem o tym
Dawidku było by super ,zaraz zobaczę czy masz fotkę
Lidka uważaj, kuszę dalej
Kochani kilka foteczek koliberka nie mogłam się oprzeć
taki słodziaczek z niego
A teraz z serii koliberek w towarzystwie
ze Skarlet
z krówką krzyżakiem
ze śnieżynką
Koliberek rozwinął już trzy kwiatuszki ,jeden pączek niestety zżółkł ale już widać następne pączuszki

Śnieżynka rozwija coraz więcej kwiatuszków i szykuje się jeszcze jeden pęd

Julitko jaką ma siłę rażenia to forum coś wiem o tym
Dawidku było by super ,zaraz zobaczę czy masz fotkę
Lidka uważaj, kuszę dalej
Kochani kilka foteczek koliberka nie mogłam się oprzeć
taki słodziaczek z niego
A teraz z serii koliberek w towarzystwie
ze Skarlet
z krówką krzyżakiem
ze śnieżynką Koliberek rozwinął już trzy kwiatuszki ,jeden pączek niestety zżółkł ale już widać następne pączuszki

Śnieżynka rozwija coraz więcej kwiatuszków i szykuje się jeszcze jeden pęd

- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu pięknie zakwitł Ci equestris.
Te porównawcze fotki też śliczne. Ja po tym jak kupiłam equestrisa albę Asi i zrobiłam mu kilka fotek to wiem, że to będzie kolejne moje chciejstwo. 
-
kasia74

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Kasiu ładnie kwitnie ten equestris, a equestrisa albę na prawdę warto kupić, mój ma obecnie dwa pędy obsypane kwieciem, kwitnie od kilku miesięcy. Jest po prostu cudny. Postaram się w swoim wątku pokazać jego aktualne zdjęcie.
-
katarzynka575
- 1000p

Wiecie teraz mi przyszło do głowy chyba białe storczyki są bardziej chętne do kwitnienia .
Moje 3 dendr. ciemne kwitło na jednym pędzie ,różowe w ogóle nie chce kwitnąć a białe szaleje .Może coś w tym jest Kasiu
Małgosiu ja na swojego czekam i czekam ale na roślinkę czy kwitnienie ? Wiesz ja swojego kupiłam z pączkami i jak przekwitnie to nie wiem jak długo będę musiała czekać na następne kwitnienie
Moje 3 dendr. ciemne kwitło na jednym pędzie ,różowe w ogóle nie chce kwitnąć a białe szaleje .Może coś w tym jest Kasiu
Małgosiu ja na swojego czekam i czekam ale na roślinkę czy kwitnienie ? Wiesz ja swojego kupiłam z pączkami i jak przekwitnie to nie wiem jak długo będę musiała czekać na następne kwitnienie
-
katarzynka575
- 1000p

Chciałam Wam jeszcze pokazać co też mi zafundował jeden z bliźniaków
to większe to będzie keika, już miałam takie dwie jak zaczynałam przygodę ze storczykami i to właśnie tu dowiedziałam się że to nie pęd tylko keika .Niestety oba bliźniaki obdarzyły mnie keikami i oba też je zasuszyły
zobaczymy jak będzie tym razem ale też ciekawi mnie ten maleńki wyglądający poniżej dziubek ,co to ?
to większe to będzie keika, już miałam takie dwie jak zaczynałam przygodę ze storczykami i to właśnie tu dowiedziałam się że to nie pęd tylko keika .Niestety oba bliźniaki obdarzyły mnie keikami i oba też je zasuszyły
zobaczymy jak będzie tym razem ale też ciekawi mnie ten maleńki wyglądający poniżej dziubek ,co to ?-
Lidka lmw
- 1000p

- Od: 23 sie 2011, o 13:47
Kaśka
złośliwa pannico przełożę na kolano to dopiero zobaczysz !!!Ale one są tak piękne że oka oderwać nie mogę ! Znowu będę musiała klawiaturę suszyć !!!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
- tom_mix
- 500p

- Od: 3 sie 2007, o 13:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Uroczy ten koliberek, a jeszcze z tymi dużymi tak ładnie się komponuje
Teraz na pewno CI się uda z maluchami wyrastającymi u boku mamusi. A to małe to może kolejny keik? Albo pęd
Teraz na pewno CI się uda z maluchami wyrastającymi u boku mamusi. A to małe to może kolejny keik? Albo pęd
Pozdrawiam Tomek
- victorys
- 200p

- Od: 11 lut 2011, o 20:21
No właśnie może keik rośnie już z własnym pędem? Z tego co wiem, czasem tak bywa 
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Kasiu i zrobiło się bardzo ciekawie
Czy już wiesz co to rośnie ? 
Czy już wiesz co to rośnie ? - justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hoho...to się dziej na parapetach. Ciekawe, co u bliźniąt urośnie 
-
katarzynka575
- 1000p

Niestety dziubek rośnie sobie wolno ale Viki oby Twoje słowa się sprawdziły ,ale drugi bliźniak żeby nie było też coś wypuszcza ,tylko ten z dwóch stron .Te storczyki są niesamowite one naprawdę wszystko robią razem czy to dlatego że rosną w jednej doniczce od zawsze (tzn jak je dostałam zaraz będzie 4 lata)
Jutro spróbuję zrobić zdjęcie choć te cosie jeszcze malutkie
I jeszcze pokażę Wam pędy już zaraz na dniach rozkwitające
Malwinka od męża, miniaturka gigant,
to moja największa radość moje oncidium Gwiazdeczka tak się cieszę bo nie myślałam że u mnie zakwitnie .Teraz czekam na motylnika to oncidium jest mężusia , ale się ociąga ,czekamy
a to Spaik przedłuża kwitnienie ,też się cieszę bo kwitł dość krótko
Na koniec Skarlet z krówką ,niestety Skarlet zaczyna przekwitać

I jeszcze pokażę Wam pędy już zaraz na dniach rozkwitające
Malwinka od męża, miniaturka gigant,
to moja największa radość moje oncidium Gwiazdeczka tak się cieszę bo nie myślałam że u mnie zakwitnie .Teraz czekam na motylnika to oncidium jest mężusia , ale się ociąga ,czekamy
a to Spaik przedłuża kwitnienie ,też się cieszę bo kwitł dość krótko Na koniec Skarlet z krówką ,niestety Skarlet zaczyna przekwitać