Bardzo Wam dziękuję i postaram się nadrobić zaległości w zdjęciach oraz opisach tego co się na moich parapetach obecnie dzieje.
Wiem, że większość żyje pewnie zbliżającą się wystawą (na którą zresztą także się wybieram ) ale chciałam wszystkie chętne osoby zaprosić na pierwsze spotkanie miłośników storczyków, które odbędzie się w Sopocie 19 listopada po godz. 14 (dokładny czas oraz miejsce jeszcze ustalamy).
Dziękuję Wam bardzo
Razem z moimi "pomorskimi" koleżankami miałam okazję znów odwiedzić wystawę w Łodzi. Ponieważ tym razem miałyśmy komplet w samochodzie - było wesoło.
Dobrze, że dysponuję dość obszernym samochodem bo bagażnik załadowany był po brzegi nowościami
A oto jedna z nich - moje wielkie marzenie, które przez przypadek udało się spełnić. Co prawda nie wyglądała najlepiej, ale po nocnej kąpieli otworzyła kwiatuszki i wyraźnie nabrała turgoru: Rhv. Sri Siam x Rhy. gigantea red
A to już w odpowiedzi na prośbę Adama (Amator97) moje pędy na vandowatych, niestety na razie pędziki Vandy cristata są nie do uchwycenia aparatem.